Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan2.

Hari ni, penulis nak berkongsi sikit lagi pasal BASIC MT4 :) Kita bercerita pasal Fibonacci Retracement (atau biasa orang sebut Fibo). Dalam bidang analisa teknikal ni macam2 jenis teknik Fibo diperkenalkan. Diantaranya Smart Fibo, Fibo Musang, Fibo Gear dll (penulis sebutkan beberapa contoh shj ye, kalau ada lagi jenis2 fibo lain boleh la beritahu nanti penulis update semula).

Ok. Kembali kepada tujuan utama artikel ni. Jadi apakah perkongsian BASIC MT4 kali ini?? Hehe..tak sabar sungguh orang muda kalau nak dapatkan ilmu. Pakat dahaga ilmu belake :)

Artikel ni bukan mengenai macam mana nak guna Fibo atau cara nak Tarik fibo ye. Untuk belajar teknik2 menggunakan fibo tu, rakan2 boleh la cari dalam FB. Ramai cikgu2 yang mengajar sekarang ni dalam FB. Bersilaturahim la dengan mereka, bertalaqi untuk mendapatkan ilmu dari mereka. Baru berkat ilmu yang kita nak belajar tu. Opss..panjang lebar pulak bebel. Ok2, terus ke tajuk utama :)

Yang penulis nak berkongsi hari ini adalah macam mana kita nak dapatkan nilai untuk setiap level fibo tu secara automatic tanpa perlu kita menggunakan Crosshair atau dengan meletakkan horizontal line. Ada cara mudah sebenarnya untuk dapat nilai tu. Dalam forex ni kite kena cepat, baru tak terlepas entry yang berharga :)

Gambar 1 : Perhatikan di sebelah kanan carta.

Sila perhatikan di sebelah kanan carta tersebut. Yang ada hanyalah level2 yang telah di setting secara default tanpa sebarang nilai. Maksubnya, untuk mengetahui nilai setiap level tu kita perlu klik crosshair dan letakkan di setiap level untuk mengetahui nilai level tersebut.

Untuk mudahkan kerja masing2. Ikuti langkah2 kat bawah ni untuk ubah setting default Fibonacci tersebut.

1) Klik 2x di atas fibo yang dah ditarik tadi.

2) Klik kanan, dan pilih Fibo properties.

Gambar 2 : Klik kanan, pilih FIBO PROPERTIES.

3) Akan keluar windows seperti di bawah.

Gambar 3 : Windows untuk setting Fibonacci.

4)      Klik tab FIBO LEVELS.

Gambar 4 : Klik tab FIBO LEVELS.

5)      Edit di bahagian Description. Tambahkan simbol %$ di tepi setiap level tersebut.

Gambar 5 :  Edit description. Tambahkan simbol %$.

6)      Letakkan simbol tersebut untuk kesemua level fibo yang ada.

Gambar 6 : Edit kesemua level fibo yang ada.

7)      Seterusnya klik OK.
8)   Perhatikan di tepi setiap level fibo tadi telah ada nilai secara automatik. Jadi mudah la untuk kita letakkan PO, ikut je nilai yang terdapat disetiap level tersebut (mengikut teknik2 yang dipelajari la ye)

Gambar 8 : Perhatikan di sebelah kanan carta. Nilai untuk setiap level automatik diletakkan.

Pesan penaja – cari la cikgu untuk belajar macam mana nak gunakan Fibonacci Retracement dengan optimum. Melaburlah sedikit untuk mendapatkan ilmu. Tak rugi melabur untuk ilmu ni :)

Psssttt..ada lagi yang nak join kelas PiphijauLTD di Suria Beach Resort, Cherating pada 27hb Ogos 2016? Klik link ni cepat2 :)

#piphijaultd.com #piphijaultdterengganu #sharingiscaring #kemahkeming #jomwithdrawsokmo #teknikGST #nakedchart #traderkampung #nubisbolehbuat



--

Hilman Nawi
Piphijaultd.com Terengganu
Official website - http://piphijaultd.com/


**UPDATE
  1. Rakan2 sudah tengok performance EA GST MasterPiece by Piphijau? Kalau belum, boleh ke sini untuk tengok dan nilaikan performance EA tersebut.
  2. Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan EA tersebut. Rakan2 boleh berhubung dengan manager2 untuk setiap negeri berdasarkan kepada list ni. Whatsapp je mereka, insya Allah mereka akan membantu rakan2.


Salam sejahtera rakan2 trader sekalian.

**sape2 nak join kelas di Cherating pada 27hb Ogos 2016 boleh la klik kat SINI ye.

Haa.. Menatang ape plak A Book dan B Book ni?? Facebook ke?? Buku kerja sekolah ke?? Buku akaun bank ke?? Hehehe..



Sebenarnya hari ni penulis nak bercerita pasal jenis2 broker untuk Forex ni.

Terdapat 2 jenis broker forex iaitu A Book dan B Book. Macam mana nak tau jenis broker ni? Baca dulu sampai habis ye.

Ringkasan ceritanya, A Book broker ni adalah broker yang mengharapkan kepada trader2 yang profit. Daripada profit trader2 ini la mereka mendapat komisen dan keuntungan untuk syarikat@broker. Duit yang trader deposit akan dimasukkan terus ke bank @ LP (Liquidity Provider). Broker tidak akan menyimpan duit deposit trader2.

Manakala B Book broker pula adalah sebaliknya. Mereka mengharapkan kepada trader yang sentiasa loss duit deposit mereka. Di situ broker mendapat keuntungan untuk syarikat. Duit yang dideposit akan dimasukkan ke dalam broker sahaja. Tidak dihantar ke LP. Ini kerana B Book broker berpegang dengan statistik bahawa 90% trader loss, hanya 10% sahaja akan profit. Mereka akan memastikan bahawa trader akan loss duit mereka yang telah dideposit.

Selain itu apa lagi perbezaan antara 2 jenis broker ni ye?


Ciri mudah nak kenal pasti adalah dengan melihat kepada jenis2 akaun trading yang ditawarkan. Kebiasaannya, A Book broker hanya menawarkan 2 jenis akaun trading sahaja iaitu akaun standard dan ECN. Manakala B Book broker ada menawarkan akaun trading micro atau cent. B Book juga menawarkan tahap leverage yang agak tinggi seperti 1:1000. A Book pula biasanya hanya menawarkan leverage setinggi 1:500 sahaja.

Apa lagi perbezaan yang dapat diperhatikan ye?

Haa.. Biasanya B Book broker ni ada menawarkan NO DEPOSIT BONUS dan bonus2 (rebet) lain.

Selain itu, minima deposit A Book biasanya agak tinggi sedikit iaitu $100 manakala B Book pula ada menawarkan serendah $10 sahaja.

Untuk urusan pengeluaran duit profit juga ada perbezaannya. Untuk A Book broker bagi pengeluaran yang bernilai besar seperti $10k ke atas, akan memerlukan masa sekurang2nya 24 jam kerana duit tersebut akan diuruskan oleh pihak LP @ bank. B Book pula ada yang mampu untuk menyelesaikan pengeluaran dalam masa yang cepat kerana duit tersebut memang sedia ada berada di dalam broker. Jadi tiada masalah untuk mereka membuat pengeluaran tersebut.

Carta B Book broker juga lebih cantik dibandingkan dengan A Book broker. Carta B Book akan diperhalusi oleh programmer agar mengikut kehendak broker. Carta A Book pula biasanya akan kurang cantik dan banyak GAP. Kenapa ini berlaku di A Book? Sbbnya, data untuk carta A Book adalah direct daripada LP tanpa sebarang adjustment atau manipulasi candlestick.

Jadi, broker jenis manakah yang menjadi pilihan anda? Adakah broker yang menyokong agar trader sentiasa profit ataupun broker yang sentiasa mencari peluang untuk menjahanamkan akaun anda? Hehe.


Realiti memang perit untuk ditelan. Buat la pilihan yang terbaik untuk duit anda. Nak mencari modal untuk trade bukan senang, maka jangan la salah memilih broker untuk mulakan trading anda. Pilihan terletak di tangan rakan2 sekalian :)



p/s - Meh PM saya untuk mengetahui maklumat lebih lanjut lagi. Emailkan ke terengganu@piphijaultd.com segera.

#piphijaultd.com #piphijaultdterengganu #kemahkeming #sharingiscaring #teknikGST #nakedchart #traderkampung #nubisbolehbuat #jomwithdrawsokmo

--

Hilman Nawi
Piphijaultd.com Terengganu
Official website - http://piphijaultd.com/


**UPDATE
  1. Rakan2 sudah tengok performance EA GST MasterPiece by Piphijau? Kalau belum, boleh ke sini untuk tengok dan nilaikan performance EA tersebut.
  2. Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan EA tersebut. Rakan2 boleh berhubung dengan manager2 untuk setiap negeri berdasarkan kepada list ni. Whatsapp je mereka, insya Allah mereka akan membantu rakan2.
[ GST MASTERPIECE ] >>>>>Reveal For The First Time<<<<<<
Salam 1Malaysia + KWSP patuh Syariah.Siapa cepat ,dia dapat.
Teknik ini sesuai buat trader yang tiada masa mengadap chart,sibuk mengalahkan Najib, tak mau jadi FTT dan sayang tinggalkan kerja makan gaji. Mudah-mudahan sedikit sebanyak membantu menambah "income" investment tuan puan. Jenis-jenis hati tisu , takut rugi , tak faham bahasa "high risk,high return" ,tuan puan boleh invest dalam ASB atau Tabung Haji,
EMPAT D (Duduk Diam Dapat Duit).
6% hingga 7% setahun. Jenis-jenis kata forex "haram" itu ini,pung pang sana sini,belajarlah "stock" investment.Trade "saham",Abang tiri kandung , sedarah daging kepada trading "forex".Market nya tetap ke "kanan" , naik dan turun.
Disini team Piphijau kongsikan bagaimana,pergerakan "Back test" simulator penggunaan EA,dimana usaha manual trading,setting grid, setting time frame,coding dan sebagainya dilaksanakan berkali-kali , hingga menghasilkan "drawdown" yang minimum. Bawah 10%. Jadi setakat 7% hingga 13% itudi kira "kecil" dalam Forex. Malah ada EA dan Teknik yang boleh menghasilkan 100% sehari karkersz sebulan.Dalam forex semua ini "biasa".Namun "esok" juga boleh hangus kesemua modal .Margin Call atau Stop Out. Jadi ,kami set , cadangan modal deposit akaun MT4 paling Minimum untuk penggunaan EA GST ini ialah: Usd 500 (High Risk). Usd1000 (Medium Risk) Usd3500 (Lo Risk) Leverage 1:500 Setting entry 0.01 lot dan Recovery 0.02 lot.Tanpa Compound. Margin level juga selamat atas 1000% tanpa full margin "layer". Ada persoalan dari trader,Jika saya trade bawah Usd500,contohnya Usd100 ,adakah EA ini sesuai ? Jawapan kami,trade "manual".
Penulis dan Coach akan berikan Percuma kepada yang "share" post PDF GST.
Team Pip Hijau Sengaja , Backtest pada GBP/JPY yang mencatat pergerakan pip ter"KEJAM" , 2700++ pips ,ketika harga (160.00 hingga 133.333) pada 24 Jun 2016.
Ramai yang tanya,nak tengok,nak usha,jadi kita kongsikan pada rakan-rakan trader VIDEO ke"kental"andan ke"UNIK"an teknik G.S.T.
Pada Timing ini,coder EA boleh test run kebanyakan Expert Advisor ,MC atau floating tahap "cipan".Cuba try test.
Nak test "drive".Jangan cerita banyak,wassap dan ajak "ngeteh" manager negeri. Diorang akan guide cara setting ,Risk & Reward.
Link untuk menghubungi mereka. NO TELEFON DAN FACEBOOK MANAGER NEGERI.
Semoga Bermanfaat.


Salam semua,

Untuk  episod sebelum ini,

Part 1 (Klik)

dan

Part 2 (Klik)

Jadi diulang sekali lagi,Tajuk di atas bukan untuk menghina sesiapa,ianya lebih kepada kiasan.
#Forex dan #Saham #Bersaudara


Hari ini penulis ingin berkongsi kisah benar,perbualan antara saya(penulis) dan soalan orang awam (Trader) , dimana kami berdiskusi "whats app" secara bahasa santai dan mudah faham bagi kesemua golongan.
Semoga pembaca dapat sedikit manfaat.


(Kisah Benar bukan direka)


"Assalam Along.
Sy ada soalan yg agak sensitif.
Along dah download dan dah baca ke fatwa forex haram full version yg MFK keluarkan tu?"

Saya: W'salam..baca


Cuma ada 2 bhg yg jadi persoalan.
1.Macam mana leverage boleh jadi pinjaman bersyarat?

"Broker forex mensyaratkan trader melakukan transaksi dgn platformnya."

Kalau kita buka akaun di broker X,takkan lah kita nak trade forex di broker Y.bukankah begitu?

2.Aqad Jual Beli & Aqad Leverage digabungkan dengan hanya *SATU* *KLIK* butang.

Pada pandangan saya,trader telah beraqad leverage terlebih dahulu iaitu semasa mengisi borang pembukaan akaun.Jadi persetujuan utk menggunakan fasiliti leverage telah dilakukan terlebih dahulu.
Dan persetujuan ini _terpakai_ ke atas setiap transaksi tanpa perlu dilakukan berulang kali.
Pada saya,tak wujud penggabungan aqad jual beli dan leverage dgn hanya satu klik butang.

Maaf kalau trlampau panjang sgt.

Sekian.😉😉


Saya: Along x mau komen bab hukum,x pandai.
Sebab itu kalau nak meniaga tayar,jumpa tauke tayar.Tanya untung rugi.

Tanya mufti,dia akan jawab halal,harus,haram.


Ni lah antara dilema yg sy hadapi masa mula2 kenal forex dulu
Sy nak tanya boleh?
Soalan ni agak kontroversi sebenarnya

Leverage ni pinjaman bersyarat ke Along
Ataupun duit broker *dipadukan* dengan duit trader kemudian dimasukkan ke dalam forex market
Sy bukan nak kata forex ni *haram* tapi cuba nak kaji balik dari peringkat akar umbi
Utk elak rasa ragu2


Saya: 
Leverage ini samada "profit@ risiko" untuk broker dan trader.
Siapa nak bagi kita pinjam.(Nak pinjam bank pun susah zaman2 GST ni,apa lagi jiran dan sedara mara)
Leverage yang disalah anggap.

Macam ni lah.(Saya bagi contoh orang kampung faham)

Kiasan leverage

Rumah 70x20.
kalau kat kampung sewa sebulan rm200. (1:100)jimat kos.

Rumah 70x20.
kalau kat kl,apartment, Rm2000 (1:1000)kos tinggi,tapi kawasan elit.

Bkn apa Along.... sy baru kena hentam kaw2 dgn geng anti forex..kawan2 sy yg tak suka forex..rasa macam kena hentak pulak

Saya:
Faham.
Macam ni.Dua orang ada kereta "perari" dan kenari.
Nak pegi mesjid.
10km di depan.
Dua2 sampai parking.
Cuma minyak, maintenance berbeza.
Masing2 punya duit.
Kereta kita.
Kita bayar bulan2 atau cash.

👍🏻👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻
Bab akad jual beli akad leverage disatukan tu macam mana pulak Along?
Tu sy sangkut


Saya:
(Kiasan pergi masjid)

Jalan kaki(1:1)
Naik besikal(1:10)
Kenari(1:100)
Perari(1:1000)
Ia dipanggil kemudahan.
leverage.
Yang bawa laju,akan eksiden. (Jalan kaki pun orang boleh langgar lari)
Sebelum kita trade,masa isi borang(online, offline),kita dah akad (accept) penggunaan leverage.

Ini pilihan.

Risiko/reward masing2

Anggap 1 : km/j

1: 100km/j ini kelajuan kapcai

1:200 km/k ini kelajuan kancil turbo

Jadi

1:888km/j ini kelajuan boeing 737

Jika MC,anda di awang2 ngan😭🙊


Ehh..betul jgk..
Ni bkn salah satu mesej yg sy sent kat Along pagi tadi ke?
😅😅😅
LoL
Apa2 pun thanks lah Along.sbb sudi jawab soalan saya
saya:
 ðŸ“
Ni sy bagitau kat Along.
Video Ust Ahmad Dusuki tu,dah tak boleh guna sbg hujah lagi dah
Geng Anti Forex pun dah semakin pintar
Diorang cuba bandingkan ust ahmad dusuki dgn majlis fatwa kebangsaan

Saya :

Sebelum ustaz dasuki keluar statement,selepas penafian,ubah semula kepada harus,halal mahupun haram.

Kita bukan ahli fatwa.

Kita ahli dalam ilmu bidang fx online.


Dlm bahasa lbh mudah,
"Siapalah ust ahmad dusuki tu kalau nak dibandingkan dgn majlis fatwa "


Saya:

Pertama :
Belajar dr Sultan Muhammad Alfateh .
(Ikhtiar juga,Menggunankan “Cannon” ciptaan Nasrani untuk menawan konstatinopel,namun belum bejaya sehinggalah beliau menarik kapal naik atas bukit bukau)

Belajar dari beberapa hamba Allah yg soleh,
"Andai engkau lalu di tepi disco,kemudian terdetik dalam hati bahawa semua penghuni disco ahli neraka,maka itu tanda amalan kamu tidak ikhlas.Masuklah disco,dah tegurlah mereka dengan hikmah,bukan menghukum"

Kedua :
Andai dipanjangkan umur,
"Engkau akan melihat satu hari nanti apabila Kerajaan membenarkan "forex" ,maka berbondong-bondonglah cerdik pandai,ulamak "gaji" memurnikan bidang ini.Syaitan bisu ,yg hanya menyokong bila berkepentingan."

Ketiga :
Bidang fx di "cela"kan oleh skim cepat kaya,penipuan,kepentingan ahli politik,penunggang agama.
Ilmu ini milik Tuhan yang Maha Kaya.

Keempat:
Bidang Teknikal analisis ini luas.Satu beradik dengan saham,stock,indices,komoditi,ETF,Futures,Bonds.Yang kesemuanya di "haruskan" syarak.Anak Emas.
Namun Forex di anak tirikan,dengan pelbagai kiasan "haram" .Tidak dibenarkan kerajaan.Umpama adik beradik yg disisihkan.


Kelima :
Belajar dari kiasan di bawah.

Forex & Tayar

Sebab itu kalau kita nak meniaga tayar,jumpa tauke tayar direct.Belajar ambil,dari supplier mana.Tanya untung rugi.
Tanya doktor,dia jawab kebarangkalian jangkitan kuman akibat tangan hitam kotor "ada".

Tanya tauke tudung,dia jawab,tayar perlu di"fareeda"kan.Baru trendy.

Tanya org gila,dia x jawab apa2,dia tanya porex tu kuih ke.
Tanya mufti,dia akan jawab halal,harus,haram.
Tanya pakar saham,forex itu x sama macam "stocks",kena cari yg patuh syariah.Forex judi.
Tanya pakar saham luar negara,mat saleh
"forex,fund,In dex,stocks,bond,futures are the same brotherhood,learn it now"

Tanya org kampungg yang terkena skim cepat kaya ,
"aku tak halal satu sen duit yang aku hilang,mc ,rugi.Jumpa di mahsyar"
Tanya polis,encik dinasihatkan tidak main porex.Kita akan bertindak kepada yang buat penipuan porex.
Tanya Goverment, Carilah agensi yang diberi lesen sah,seperti "genting",magnum,toto ber GST.Duit anda dijamin hangus serta merta.
Kedai tayar yang lari dari cukai dan GST akan dikenakan tindakan.Tauke tayar yang trade forex tanpa kebenaran bank negara akan didakwa.




Memang benar apa yg Along katakan itu,
Forex dianaktirikan.
Mereka mengharamkan forex dgn alasan  *leverage itu pinjaman bersyarat & Margin Trading HARAM* .
Sedangkan broker-broker saham di Malaysia dgn *terang-terangan* menawarkan _Margin Trading dan Leverage Pinjaman Bersyarat_.
Sbg contohnya,
Ahmad,seorang trader saham membuka *akaun margin* dgn Cimb Investment Bank
dgn kadar pinjaman 1:3.
Kemudian beliau mendeposit wang sebanyak RM 10,000.Dengan secara *automatik* wang tersebut berganda menjadi RM30,000.
Ahmad hanya *dibenarkan* menggunakan wang RM30,000  tersebut utk membeli saham melalui CIMB Investment Bank.
Persoalannya,kenapa majlis fatwa tak menghukumkan
aktiviti sedemikian sbg *pinjaman bersyarat* ?
Fikir-fikirkanlah sendiri😏😏😏


Saya:
 Alhamdulillah.Semoga maju bangsa kita dengan ilmu..aaminnn

Semoga bermafaat.

Semua Gambar di atas adalah hiasan , dan bukan orang sebenar,hingga hari ini tiada siapa yang kenal #OfficialNumber1 ,betul.. rakyat tak berapa kenal.

Salam semua,

Kadangkala ada rungutan dikalangan trader yang menggunakan "VPS" percuma.Murah dan kadangkala "scam".

Apabila melibatkan trading yang "high impact" dan "real acc" , kebiasaannya masalah VPS percuma ialah selalu "reboot",entry tidak "triggered" ,EA (Expert Advisor) tidak bergerak dan 1001 masalah dalam penggunaan VPS.



Sebenarnya,lokasi paling laju untuk server di Malaysia ialah CX2 Data Center , Cyberjaya Malaysia.



Dan VPS dipercayai yang menggunakan data centre server ini ialah VPS Malaysia ,
Klik Gambar di bawah.





Pip Hijau mencadangkan VPSMALAYSIA , antara VPS yang paling stabil, kurang masalah,laju dan harga yang berpatutan.

Antara ciri-ciri dan manfaat Forex VPS Hosting

1. 99.99% Uptime dijamin semasa waktu dagangan.
2. Tiada " over selling "
3. Mudah dan hanya pengetahuan teknikal "asas" yang diperlukan
4. Akaun Segera Diaktifkan.
5. Kelajuan dijamin
6. 24/7/365 dipantau, pusat data terbaik di Malaysia - Lokasi - CX2 Cyberjaya 

CX2 Data Center

Information CX2 Cyberjaya

Postal Address7118, Jalan IMPACT, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia
Gross Floor AreaApproximately 301,000 ft²
Net Floor AreaApproximately 260,000 ft²
DC Space 157,500 ft²
Raised Floor Load10kN/m² in Data Center Area
15kN/m² at M&E Area
Raised Floor1000mm
Power Density30 to 100 W / ft²
Power FeedDual 33kV Incoming Sources
Electrical ServicesHigh Tension & Low Voltage
Power BackupMultiple Backup Power Generator
Uninterruptible Power SupplyN+1 or N+N Option with 15 Minutes Battery Reserve
Cooling SystemWater-chilled and Air-cooled Systems
Fire Suppression SystemWater Mist System in Data Center and common area.
Gas System in mechanical and electrical area
Occupancy100%
OtherData cabling and management
Multiple Main Distribution Frame facilities
Security access controls and intrusion alarms
Benchmarked against BCA Greenmark : 69 points
Available Space17,500 ft²

7. Naik taraf bila-bila masa tanpa kehilangan data dan downtime
8. Windows Server 2008 R2
9. Boleh Run sebanyak 6-9 Metatrader (MT4) untuk 1GB RAM
10. Selamat, akses VPS anda terjamin,ada boleh menukar "password" bila-bila masa.
11. Sangat sesuai untuk penggunaan "Expert Advisor" yang sangat aktif.



Panduan Install VPS setelah pembelian dan "pembayaran" dilakukan.



1.Anda akan menerima email  Payment Successful.




2. Kemudian anda akan menerima email "New Forex VPS Information "



3.KLIK "START MENU" di Desktop masing-masing.




4. Type "Remote Desktop Connection" dan KLIK.


5. Akan keluar di "Desktop" PC anda dan masukkan "IP" address yang di beri melalui email, "New Forex VPS Information".

Masukkan "Username" dan "Password" yang diberikan.

Contoh diberi di email.

Connect to your VPS=====

You can connect to your VPS via Remote Desktop after it is ready(est. 30 minutes). The details will be:


Computer IP address: xxx.xxx.xx.xxx:xxx
Username: Administrator
Password: xxxxxxxxxxxxx

Dan klik "Connect"


6.Tunggu sebentar. "Connecting To"



7.Selesai. Anda akan di bawa ke New VPS "Desktop"




8. Anda boleh Run 24 jam EA di mana-mana MT4.Berapa banyak MT4 boleh di install di VPS ialah mengikut kapasiti GB.

Untuk yang kurang dari 10 MT4 untuk di Run 24 jam.Pakej Rm 79.90 sebulan, dah memadai.



Semoga bermanfaat.

Berminat. Daftar sahaja di VPSMALAYSIA cadangan Piphijau.