PIP HIJAU

    April 30, 2016

    Senarai 100 forex trader dan broker dalam Pemantauan Bank negara Malaysia

    Salam,

    Seperti biasa,tugas kami memberikan artikel yang straight to the point.Tak pandai nak karang cerita macam thevocket.com.
    Kita ni orang kampung , yang hidup lebih gemar berterus terang mempertahankan hak yang teraniaya dan menolak kebatilan.




    Sudah-sudahlah hidup kita kena "Dedak" dengan ampu sana sini,laungan hidup Melayu ,dapat BR1M dan sebagainya.

    Dimana ramai dikalangan rakan-rakan trader yang ter"sontot" bukan sahaja dengan ETA Emas,namun forex juga ada cerita panas dan artis tersendiri yang memukau dengan penipuan bernilai jutaan ringgit, malah ratusan juta USD yang digelapkan "pengelola celaka" broker dan membawa lari duit investor ke planet yang masih tidak dikaji "NASA".

    Macam cerita Boboiboy "Papazola".KEBENARANNN

    Kali ini penulis ingin berkongsi senarai laman web yang agak popular "dulu,kini dan selamanya" dan pengelola broker yang pernah digelar "scam".

    Samada mereka dah bayar balik duit investor bodoh yang bagi akaun ,scammer trade lalu MC,berjanji nak bayar semula,taubat nasuha,join tabligh ,jadi orang zuhud dan seperti biasa ada yang deactive facebook , sepi tak balas-balas whats app.

    Anda perlu bertanggungjawab atas dunia ni.Tak rugi hidup kalau mengaku silap,orang lebih hormat ,dari "kau" menghilangkan diri.Malaysia ni kecik je.Perjalanan hidup kita panjang lagi bang.Tak takut ke yang menuntut nanti di mahsyar,muflis pahala kat sana nanti kena seret malaikat menuju pengadilan yang Maha Bijaksana.


    Kepada Pengelola yang "kental" , "hati kering",setiap hari merekrut agen,gala dinner sana sini dan laman web mereka masih berjalan seperti biasa.Hari ini kau bergelak ketawa,esok lusa kau dimaki hamun sampai kiamat baru kau nak sedar.

    Kepada owner tak pandai nak delete laman web atau laman web jahanam "kau" yang masih lagi mencari mangsa-mangsa baru menipu satu bangsa ,iaitu "Bani Melayu".Kami nasihatkan,pulangkanlah kembali duit-duit pelabur yang teraniaya dengan janji bulan bintang,hari ni kita bawa "lambo",esok luse,driver van jenazah jemput kita kat rumah.Semoga Allah taala ampunkan dosa kita semua.

    Senarai dibawah sebagai pengajaran trader tanah air, "DISYAKI" berdasarkan aduan trader, supaya berhati-hati membuat keputusan dalam pemilihan broker dan individu high risk.Kesemua maklumat di bawah berdasarkan aduan trader yang teraniaya (Sebelah Pihak).Dan admin akan pantau dengan adil penjelasan Pengurusan (Pihak Broker) diruangan komentar.

    *Dalam Pemantauan BNM tidak semestinya broker atau laman web tersenarai bersalah. Mana-mana individu yang terlibat dengan bidang forex ,100% risiko ditanggung sendiri.Melainkan aduan "Terbukti" kes-kes penipuan berimpak tinggi,turun naik mahkamah yang disenarai BNM disini .

    Tugas team kami Piphijau membantu konsultansi & menasihati anda bidang pelaburan Teknikal Analisis "high risk,high return" dalam menilai yang mana baik dan yang mana dicurigai.


    1. https://fxranex.com/ (Dambil alih oleh pengurusan Baru)
    2. http://www.fxrichcapital.com/ (Laman Web “Currenty Not Available”)
    3. https://fxunited.com/ (Dalam Pemantaun BNM)
    4. http://www.nexusforex2u.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
    5. http://www.gaforex.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
    6. http://globalwavegold.com (Hilang Ke planet Pluto)
    7. http://gwgfx.com/ (laman web nak dijual)
    8. https://www.btcpips.com (Dalam Pemantaun BNM)
    9. 
    http://www.hafizzatrusli.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
    10. http://wadiahtrading.com/ (laman web nak dijual)
    11. http://zness.com/ (laman web nak dijual)
    12. 
    http://www.axiscapitalcorp.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
    14. http://berjayaforex.com/ (laman web Nak dijual)
    15. http://proinfinity.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
    16. http://odfx.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
    17. http://maximtrader.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
    18. http://locusnetwork4u.com/ (laman web Nak dijual)
    19. http://www.kcgtraders.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
    20. http://www.hifx2rich.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
    21. http://gainfxcapital.org/ (laman web Nak dijual)
    22. https://fxzn.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
    23. http://www.intelfx.com/ (laman Web Expired)
    24. http://extracapitalprogram.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
    25. http://www.mikadofx.com/ (Dah bertukar ke laman web pecah lemak Jepun)
    26. http://www.ecofuturefund.biz/ (Hilang Ke Planet Pluto)
    27. http://www.bfsforex.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
    28. 
    http://karkersz.com/ (laman Web Expired)
    29. https://worldtradeacademy.com (Dalam Pemantauan BNM)
    30. http://www.acfx.com/ (lesen broker di"suspended")
    31. 
    http://www.tripplelinefx.com/ (Hilang Ke Planet Pluto)

    32. http://prime4x.com/ (laman web diragui)
    33. http://fortisx.com/ (Dikhianati Mercerfx.com Sebagai White Label)
    34. http://mgcfx.com (Laman web kena lelong dan melarikan fund pelabur)
    35. http://nexusfx.com (Hilang Ke planet Pluto bersama wang pelabur)
    36. http://www.ironfx.com/ (Kes tidak membayar withdrawal trader di Asia)
    37. http://forexgen.com/ (Tidak membayar withdraw client dan laman web expired)
    38. http://crownforex.com/ (Laman web expired dan Untuk dijual)
    39. http://intelfx.com/ (Tidak membayar withdraw client dan laman web expired)
    40. 
    http://gacforex.com/ (Hilang ke Planet Pluto)
    41. 
    http://rboption.com/ (Hilang ke Planet Pluto)
    42. https://mercerfx.com/ (Mengkhianati beberapa white label di bawahnya)

    43. http://www.t1fx.com/ (Dalam Pemantaun BNM)
    44. https://www.venusfx.com/ (Dalam Pemantaun BNM)

    45. http://speedline.com/ (laman web untuk dijual)
    46. http://www.empire3sixty.com/ (Laman Web Expired) 
    47. http://www.bfsforex.com/ (Dalam Pemantaun BNM)
    48. http://futurebarrel.com (Laman Web Expired)
    49. http://www.uatconline.com/ (Laman web expired)


    50 hingga 100 dalam tapisan dan aduan maklumat dari orang ramai.

    April 04, 2016

    Top 100 Team & Individu Forex Malaysia

    Salam semua trader,



    Hari ini penulis ingin berkongsi senarai list nama pengelola,laman web atau personel yang aktif dalam memberi nilai ilmu forex khasnya sesama trader di Malaysia.Betapa meriahnya dan banyaknya ilmu yang dikurniakan Allah kepada kita trader,namun yang sedihnya kita sering salah menyalah terutamanya satu bangsa yang dikenali sebagai "Melayu".Namun ilmu ini tidak terbanding dengan ilmu Tuhan sekalian Alam.Biar kita profit dan withdraw sama-sama.

    Trader Malaysia bagus-bagus sebenarnya di bandingkan dengan trader luar.Jika kita bersatu,anak-beranak Soros pun boleh datang Malaysia belajar.In sya Allah.

    Artikel ini ditulis sebagai rujukan trader untuk menimba ilmu.Ranking bukan bermaksud yang atas mengatasi di bawah atau mengatasi setiap satu,ianya hanya senarai terpilih hasil pemerhatian telus pihak kami.


    Senarai di bawah telah ditapis,dan menepati syarat utama iaitu:


    • Tidak Scam
    • Bukan individu mengelola Skim Cepat Kaya.

    Penulis berharap,ianya telus dan pihak kami tidak dipaksa menulis atau ditaja mana-mana individu yang tersenarai.Pilihan di bawah,adalah melalui pemerhatian kami,supaya silaturrahim antara trader forex Malaysia berterusan dan Team PipHijau bersikap neutral pada semua pihak.

    Kadangkala senarai di bawah,ada antara kita tak pernah kenal,baru hari ini dengar dan sebagainya.Inilah tujuan kami,berkongsi betapa banyaknya teknik forex dalam Malaysia.Namun hanya 5% dari kita yang profit dan withdraw.

    Buang yang keruh,kita ambil yang jernih.Teruskan menimba ilmu,add friend mereka dan ber"guru"lah,supaya berkat dunia akhirat.Belajarlah dari pengalaman Profit dan kegagalan mereka,mintalah nasihat sebanyak-banyaknya supaya anda bersedia mengharungi antara bidang yang paling berisiko,apatah lagi ianya melibatkan kewangan anda samada profit berganda atau melebur kesemuanya.

    1.Nasir Yaacob (Kuasa Forex)
    2.Oma Ally (BBMA)
    3.Kamaruzaman Yusof (FRD261)
    4.Khalid Hamid (Teknik Forex Sebenar)
    5.Ghazali (Surfxwave)
    6.Moshed Mohamad (Ultimate Trader Mastery)
    7.Mansor Sapari (Supply & Demand)
    8.Nazarudin (Superb Trader) *
    9.Mohd Rohaizad Hassan (Handel Solution)
    10.Faizal Mansor (E Infinity)
    11.Afiq (Price Break Through) *
    12.Atuk Pemalu Ftt FX  (Superman Fx Class)
    13.Ichimoku Trader (Ichimoku Pro)
    14.Tuan Adi (FBG Academy)
    15.Qusyairi Azhar (Hebi Fx)
    16.Faizal Sellindicator (THT M1)
    17.Gero Azrol (Master Of Forex)
    18.Monika Zok (Teknik CSP)
    19.Abdullah Fakhri (Motivasi FX) *
    20.Arejugfx Dagangan Razwan (MPRC 4X)
    21.Pak Lurah (Awan Pro) *
    22.Zul & Baha Cbr (Fibo Musang) *
    23.Roohi Adnan (Teknik R.A & BBMA)
    24.Fibo Panda (Panda Price Action) *
    25.Siti Aishah Shabudin (Forex Tiga Puluh)
    26.Dr Fourex (Teknik Kotak Ajaib) *
    27.Nazri (Pelajari Forex)
    28.Jamal Bin Abdullah (Naked Chart Trader)
    29.Ghadaffi Khalid (Leonidas Fx)
    30.Azlan (Ronin Fx)
    31.Md Hazly (Sematt Trader Academy)
    32.Shahril Khmd (Xp3rt5)
    33.Shahrul Faizi (Ukail Trade Academy)
    34.Abdul Zali Ismail (Teknik PAP)
    35.Azuri Fx (Pip Warrior)
    36.Suhail Al Jafree (Bayu)
    37.Soo Hye Mee (Expert In Coding)
    38.Amier Suffie AnNur (Teknik Pukat)
    39.Uqbah  (Uqbah Fx)
    40.Fendy Kb Fx (Team Cap Ayam)
    41.Fx Seekers (FKS Team Hunter)
    42.Dukun Forex (Dukun Forex)
    43.Luqman Kamil (Teknik Jam Server) *
    44.Ridzwan Nazri (Forex Skilled)
    45.Ahmad Saufy & Muna (Masa Fx) *
    46.Tok Boom Marking (Fundamental Mastery)
    47.Sifu Kental (Akademi Sifu Kental)
    48.Remy Fx & Juliana (Teknik London Breakout)
    49.Jazz,Anuar & Sufiez (BS28Scanner)
    50.Hassan Al Banna (Al Banna Fx)
    51.Amran Rozali (Bijak Forex)
    52.Naim (Sangkakelubi Forex Academy)
    53.Yun Yunn (CTC.FM)
    53.Ustaz K (Katusha Fx) *
    54.Anafx Trader (Hybrid Renko Fx)
    55.Tasya Nana (Lion Fx Group)
    56.Pahang Traders (Teknik SBSC)
    57.Golden Koi (Teknik Koi 49)
    58.Jaleh Asri (Forex tips & Trick Signal)
    59.Samfx Amfeez (Pakar Pair GBPUSD)
    60.Bomoh Pip  (Caripips)
    61.Penghulu Kepong (Kem Traders Malaysia) *
    62.Ipin Penn (GalleberG Fx)
    63.Jarin YnHm (TBOD)
    64.Azhar Omar (Signal Konarleper)
    65.Faiz Fxc (Course Faizfx)
    66.Mycandletricks (Price Action SNR)
    67.Mawi Fx (Trade Base On TBSM)
    68.Rubie Fx (TBST)

    69.Hafnar Hasim (Teknik BRN)
    70.Ahmad Amizal (Jerkcrew Trading Style)

    71.Sarmidi Mohd Zin (PTG Global Silent Scalper)
    72.Anas Ksm (Teknik KSM881)

    73.Nik Mohd Hakimin (Teknik Simple Tapi Garang)
    74.Shah Fx (Forex ABC)
    75.Manz Adnan (Teknik Excell Fircle Method)
    76.Don Malaya (Teknik Depth Of Market)
    77.Light Of Forex  (Teknik ET Protocol)
    78.Ahmad Fuad Hassan (Teknik Market Depth)
    79.Adam Amani (Teknik SNR Pro)
    80.Khairul Arifin Mazlan (Teknik Grow Konsisten)
    81.Jofliam (Forex Mudah)
    82.Mizee Ab Hamid (Lukpayat & Oasis Method 4)

    83.Mohd Azuri Zukainain (Seni Peperangan FCPO)
    84.Musa Bin Jumat (TBST Moses El Friday) *
    85.Mukram Sidek Fx (TBST Swing)
    86.Mohd Romzan (Betras Trade Fx)
    87.Salam Babu (Teknik Scalp Line)
    88.Mohamad Fairos (Teknik Rayy Razz)

    89.Megat Shahiran (GN Academy) *
    90.Denial Fx & Rozlina Cocowawa (Teknik De'Scamtrader) *
    91.Nasir Sutan
    (Mamu The Legend)
    * 
    92.Fising Fx (Teknik Elliot Wave)
    93.E-one Mrar (BBMA Money Management)
    94.Siamang Fx (SGFX Group Of Forex)
    95.Strange Pip (Teknik PRIME)

    96.Yusof Salama (Teknik Mamamcd Fx).
    97.Asyraf Azmi (Akedemi Forex Malaya)
    98.Tiada Nama Berkata (SND & Price Action)
    99.Zaid Bin Jumat (Pitujuh EA Expert)

    100.Luqmanul Hakim (Scammer Killer, Pakar FX & Bitcoin)



    Semoga newbie trader mahupun orang lama dalam bidang fx dapat sedikit manfaat dari perkongsian kali ini.Kepada nama2 team yang tidak disebutkan,jangan berkecil hati.Senarai diatas kan diupdated sentiasa.Mengikut aduan dan maklumat orang ramai,bukan sesuka hati pihak Piphijau,dimana kami hanya berikan konsultansi forex yang terbaik buat semua.

    Kadangkala perlu proses silaturrahim atau team kami yang belum berguru dengan anda.Maklumkan "PM" pada admin-Along Piphijau Synergyrush ) jika ada senarai yang anda rasa layak untuk masuk carta trader malaysia di atas,namun nama mereka tidak diketengahkan,maklumkan segera.Senarai di atas akan dipenuhkan kuota.
    Senarai di atas jika ada yang scam,menganjur skim cepat kaya,pihak kami akan buang terus atau bertanda
    (Pemerhatian)dengan sebab:

    1.Profile atau Timeline bukan gambar sebenar atau tiada Logo team.
    2.Aduan orang ramai.

    Manakala bold
    merah jika disyaki menipu.

    Team kami tidak mengampu dan backup sesiapa.
    Straight to the point.List di atas hasil penilaian team dan maklumat diberikan orang ramai.

    Kepada yang terpilih jangan jadi "selfish" nak nama tidak disenaraikan,buat2 wara' ,nak silent dan tak mau dikenali.Nak silent deactive FB terus.Bantulah trader-trader kita yang sering MC hingga boleh merasai nikmat "withdraw".

    Islam mengajar kita teruskan memberi nilai,bantulah mereka seikhlas hati,dan senarai di atas juga hasil daripada maklumat student-student anda , yang memberi feedback postitif dan "trusted" dari pengalaman trading forex tuan puan.





    Harap maklum.


    March 29, 2016

    Piphijau Grand Forex Seminar Melaka

    Salam buat semua subscriber Piphijau.com,

    Team kami akan menganjurkan Piphijau Grand Forex Seminar Melaka, bertempat di :


    MITC Convention Centre,
    Jalan Konvensyen, MITC Complex,
    Air Keroh, Melaka,
    75450 Ayer Keroh,
    Malaysia.

    Lokasi Google Map

    Pada :
    23 April 2016 (Sabtu)

    Mulai:

    Jam 9 pagi hingga 5 petang.










    Kelas Belajar FOREX Technical Analisis Consultant



    JIKA:
    1.BERMINAT HADIR , TINGGALKAN EMAIL DI LINK INI  <<-----
    2.KAMI AKAN INBOX ANDA NOTA-NOTA PENTING SEBELUM KELAS BERMULA.
    3.WHATS APP ADMIN 017 948 8490 (NIK LAN) @ 019 651 2313 (HAFEEZ) UNTUK LOKASI DAN ATURCARA KELAS.


    Seminar kali ini bukan Priview,Ianya kelas yang mengajar ilmu teknikal analisis sebenar dan memerlukan pemahaman dan tenaga pengajar akan mendidik anda umpama Private Coaching sampai faham✅


    ANDA TIDAK PERLU TUKAR KERJAYA UNTUK BELAJAR BIDANG FOREX INI.

    MASALAH DI BAWAH ADALAH BIASA:

    GAJI TAK NAIK ATAU BONUS TAK DAPAT DISEBABKAN COMPANY TEMPAT ANDA DALAM KEGAWATAN.

    BEKERJA NAMUN BERMINAT UNTUK PENDAPATAN KEDUA?


    Anda MUNGKIN salah seorang yang mempunyai ciri-ciri ini:
    # Rajin kerja dan berdisplin, tapi income tak padan dengan kerja anda
    # Ada impian nak belajar trading fx, tapi tak tahu mcm mana nak start?
    # Nak tingkatkan tahap kehidupan dan kewangan, tapi tak tahu teknik dan lot apa yang sesuai untuk entry?
    # Nak bantu ibu dan ayah dari segi kewangan, tapi kewangan sendiri pun cukup-cukup makan?
    Anda patut pertimbangkan untuk contact kami secara "whats app atau sms" di

    019 651 2313
    (Admin Hafeez)

    017 948 8490
    (Admin Nik Lan)


    Kami akan kongsikan kepada anda pengalaman untung rugi dalam trading fx ini,dan belajar dari kesilapan yang pernah kami lakukan.

    Peluang berguru dengan mentor yang akan membimbing anda dari 3 segi :

    1.Teknikal Analisis.
    2.Ilmu Fundamental
    3.Money Management

    Dan tambahan ilmu "corporate sufi" untuk penuhi impian anda dengan MEMBANGUNKAN HERO sebenar diri anda yang sudah lama "tidur" dan "sering mengeluh akibat pelbagai kekecewaan".

    Dalam seminar ini,kami akan bongkarkan rahsia "ILMU" santai-santai bagaimana kami:

    #entrymarket
    #settingchart
    #3shadow
    #algorithmnumber
    #goldennumber
    #smartfibo

    Seterusnya bagaimana kembangkan pelaburan dengan modal sekecil USD100 ke 5 angka dalam beberapa bulan dengan #LoRisk dan#KonsistenReturn menggunakan teknik2 yg simple ,proven backtest,practical dan yang paling penting anda akan kami bimbing umpama adik beradik.

    Yuran :
    RM250 untuk Peserta Baru
    RM80 Untuk EX Student

    Yuran Rm100
    buat mereka yang Mendaftar disini :
    www.piphijau.com/p/panduan-daftar-mocaz.html dengan minimum deposit USD 50.

    Setakat ini,kami tak pernah menghalau student yang hadir ikhlas nak belajar namun kekurangan modal manakala 
    mereka yang mepunyai IC Melaka (04) iaitu yang benar-benar kesempitan .Hadirlah secara PERCUMA,dimana kos akan ditanggung pengurusan Piphijau.


    Keberkatan ilmu bukan dinilai dari kewangan,kereta besar,profit berjuta,namun yang paling mustahak adalah doa baik-baik antara guru dan anak murid.In sya Allah.

    M.Z.A
    Coach Forex Anda
    www.piphijau.com


    February 17, 2016

    Hari Terbaik Untuk Trade Forex

    Salam semua,

    Hari ini penulis ingin berkongsi waktu terbaik untuk kita trading dalam forex.


    Di bawah ini adalah kajian piphijau dan ditambah artikel yang penulis ambil dari beberapa blog forex terkenal dan dimudahkan dalam satu penulisan artikel supaya semua mudah faham.



    NO
    WAKTU MALAYSIA
    PENTING
    PENJELASAN
    PAIR CADANGAN
    1
    6:30 PAGI
    LEPAS SUBUH
    TOKYO OPEN
    JPY

    2
    10:30 PAGI
    DHUHA
    AUSSIE OPEN
    AUD

    3
    2.30 PETANG
    LEPAS ZOHOR
    LONDON OPEN
    EUR / USD / GBP

    4
    6:30 PETANG
    LEPAS ASAR
    LONDON AKTIF
    EUR/USD / GBP /GOLD

    5
    8:30 MALAM
    LEPAS MAGHRIB
    US OPEN
    USD / GBP /GOLD

    6
    10:30 MALAM
    LEPAS ISYAK
    US AKTIF
    USD / GBP /GOLD


    TIMING ENTRY CADANGAN PIPHIJAU.


    Di bawah ini adalah jadual purata pergerakan Pip mengikut pasangan matawang dalam 
    SEMINGGU trading.
    Pair
    IsninSelasaRabuKhamisJumaat
    EUR/USD
    109142136145144
    GBP/USD
    149172152169179
    USD/JPY
    65829112498
    AUD/USD
    8411499115111
    NZD/USD
    81988710096
    USD/CAD
    93112106120125
    USD/CHF
    84119107104116
    EUR/JPY133178159223192
    GBP/JPY
    169213179270232
    EUR/GBP
    7481797591
    EUR/CHF
    5555648776

    *Kotak Kuning Menunjukkan hari pergerakan pasaran yang aktif dan cadangan waktu terbaik trading forex.
    *Manakala tulisan bold (HIJAU) adalah pergerakan terbesar pasangan matawang.


    London Session

    Di bawah ini pula purata pergerakan pip dalam sehari ketika sesi "EROPAH"
    (Lepas Zohor Waktu Malaysia)
    PairLondon
    EUR/USD83
    GBP/USD82
    USD/JPY36
    AUD/USD60
    NZD/USD64
    USD/CAD66
    USD/CHF58
    EUR/JPY80
    GBP/JPY102
    AUD/JPY86
    EUR/GBP40
    EUR/CHF68



    Tokyo Session or Asian Session



    Di bawah ini pula purata pergerakan pip dalam sehari ketika sesi "ASIA" 
    (Lepas Subuh waktu Malaysia)
    PairTokyo
    EUR/USD56
    GBP/USD54
    USD/JPY30
    AUD/USD65
    NZD/USD58
    USD/CAD39
    USD/CHF40
    EUR/JPY57
    GBP/JPY72
    AUD/JPY65
    EUR/GBP23
    EUR/CHF50