Wave trend analisa PAIR XAUUSD





PAIR XAUUSD 

OK 

Untuk pair gold usd ini apa yang kita boleh lihat trend adalah uptrend dan wave sekarang adalah retracement .Itu kalau dibaca dari segi bigscope 

Akan tetapi untuk small scope ialah trend adalah downtrend dan wave sekarang adalah breakout projection sell dan price sekarang sangkut di zon lower trendline 

Price gagal break lower trendline dan terus buat impulse momemtum buy.Jadi ia menandakan hint awalan untuk naik 

Jadi kita assume buyers dah mula masuk pasaran tetapi itu hanyalah hint awalan sahaja 

Untuk confirmation pastikan price buat confirmation candle atau reversal chart pattern di timeframe yang kecil maka baru kita boleh decide balik sama ada nak buy atau tidak 

Dan di daily dah muncul inside bar buy .Jadi boleh place buy stop di high mother bar di daily dan moga2 price triggered order kita dan beroleh profit 

Dan harini order kita masih lagi dalam keadaan negatif floating.Jadi sama-sama nantikan pengakhirannya


Ameennn 


Trust 


Tayor

Wave trend analisa PAIR CADJPY





PAIR CADJPY 

Untuk pair cadjpy ini apa yang kita lihat ialah trend secara bigscope adalah downtrend dan wave sekarang adalah early projection sell 

Untuk small scope trend adalah uptrend dan wave sekarang adalah retracement

Akan tetapi kalau perhatikan price dah berjaya create new higher high dengan break previous lower high setelah bergerak dari lower low kalau bacaan secara bigscope

Jadi ini menandakan bahawa penukaran trend bakal berlaku dari  downtrend kepada uptrend

Ditambah lagi price sudah break upper trendline jadi kemungkinan untuk chances price naik itu tinggi 

Dan untuk fokus buy kita perlu tunggu price buat reverse impulsive buy atau muncuk confirmation candle baru kita fokus lebih details 


Trust


Tayor

Wave trend analisa PAIR EURAUD




PAIR EURAUD

Untuk pair euraud ini trend secara bigscope adalah uptrend dan wave sekarang adalah early projection

Dan untuk small scope juga trend adalah uptrend dan wave sekarang adalah early projection buy dan berada di zon upper trendline.Takut-takut juga price gagal break upper trendline 

Dan kalau perhatikan price sekarang tengah membentuk equilibrium atau kata lain sideways mengecil dan sangkut di kawasan area lower trendline dan reject disitu

Jadi bila berlaku sideways kita tak tahu siapa yang berjaya menguasai pasaran sama ada ke atas atau kebawah

Saranan dan nasihat saya abaikan dulu pair ini 


Trust 


Tayor

Wave trend analisa PAIR NZDCAD





PAIR NZDCAD 

Untuk pair nzdcad ni trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah retracement

Tetapi kalau perhatikan price dah breakout upper trendline jadi kebarangkalian price momentum untuk nak naik tu ada

Tambahan pula price dah berjaya create new higher high .Jadi kemungkinan penukaran trend bakal berlaku dari downtrend kepada uptrend

Dan untuk small scope di h4 price dah berjaya breakout upper trendline 

Dan disebabkan oleh pengekalan rate oleh Reserve Bank New Zealand jadi price dah pun buat early projection buy 

Dan kalau perhatikan confirmation candle telah muncul di daily iaitu inside bar.Jadi boleh standby buy stop di high inside bar di daily 

Moga-moga pergi ke destinasi 


Trust 


Tayor

Wave trend analisa PAIR EURGBP




PAIR EURGBP 

Untuk pair eurgbp ini ialah trend adalah uptrend secara bigger scope dan wave sekarang adalah retracement dan berada di zon swing failure buy 

Jadi jika nak sell make sure price retrace ke zon swing failure sell dan create confirmation pattern sell baru kita fokus 

Akan tetapi kalau price terus turun jangan masuk sell lagi sebab bila-bila price boleh libas balik sebab price menghampiri zon lower trendline 

Dan sekarang price dah pun sampai lower trendline itu kita akan lihat samada price berjaya breakout atau buat reverse momentum buy balik 


Trust 


Tayor

Wave trend analisa PAIR CADCHF





PAIR CADCHF

Untuk pair cadchf ini apa yang kita faham trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah early projection sell

Dan kalau perhatikan price gagal break upper trendline dan price terus reverse buat momemtum impulse sell dan early projection sell untuk small scope juga

Tetapi untuk sell sekarang agak risiko sebab harga dah turun ,better price retrace masuk ke zon swing failure sell dan tunggu confirmation candle muncul terlebih dahulu 


Trust 


Tayor

Wave trend analisa PAIR USDCAD





PAIR USDCAD

Untuk pair usdcad ini ialah trend secara bigscope adalah downtrend dan wave sekarang adalah retracement dan berada di zon swing failure sell small scope dan sekarang price dah buat early projection sell 

Dan kalau perhatikan upper trendline itu price gagal break dan terus buat reverse momentum sell 

Jadi kemungkinan seller sudah memasuki pasaran

Jadi better tunggu price buat retracement di timeframe kecil dan muncul confirmation candle sell atau reversal chart pattern baru kita fokus untuk sell 


Trust 


Tayor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :