Analisa teknikal harian bagi matawang EURAUD







PAIR EURAUD 

Untuk pair eur aud ini ialah trend secara bigscope adalah uptrend dan wave sekarang adalah early projection untuk break previous high 

Dan untuk small scope juga uptrend tetapi wave dah breakout projection dan sekarang berada dalam fasa retracement 

Dan kalau perasan price sekarang tengah membentuk equilibrium atau kata lain sideways mengecil 

Jadi bila berlaku sideways kita tak tahu siapa yang berjaya menguasai pasaran sama ada ke atas atau kebawah


Trust 


Tayor

Analisa teknikal harian bagi matawang CADJPY










PAIR CADJPY 

Untuk pair cadjpy ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend dan wave sekarang adalah retracement 

Akan tetapi jika perhatikan small scope kita akan nampak upper trendline telah berjaya di breakout dan sekarang price bermain di area trendline yang telah di breakout

Untuk small scope trend sekarang adalah uptrend dan wave sekarang adalah breakout projection buy

Jadi kemungkinan penukaran trend bakal berlaku dari down kepada up

Jadi jika betul price nak naik price mesti akan retrace terlebih dahulu dan ketika retrace itulah kita mencari point untuk entry 

Jadi tunggu retracement berlaku dan kemudian cari titik untuk entry 


Trust


Tayor

Analisa teknikal harian bagi matawang GBPCHF









PAIR GBPCHF 

Untuk pair gbpchf ni trend secara kasar dan bigger scope trend adalah downtrend dan wave sekarang adalah retracement setelah downtrend yang agak lama 

Jika lihat kepada small scope
iaitu kepada wave semasa,trend adalah uptrend dan wave sekarang adalah breakout projection 

Jika nak buy make sure price datang ke zon swing failure buy dahulu

Dan price sekarang sangkut di zon resistance sell di daily dan price dah reverse untuk down di timeframe kecil tetapi itu hanya hint awalan sahaja 


Trust 


Tayor

Analisa teknikal harian bagi matawang EURGBP








PAIR EURGBP 

Untuk pair eurgbp ini ialah trend adalah uptrend secara bigger scope dan wave sekarang adalah retracement  

Tetapi kalau kita lihat current trend lower low dah create dengan berjaya break previous highe low

Jadi kemungkinan penukaran trend bakal berlaku 

Jadi jika nak sell make sure price retrace ke zon swing failure sell dan create confirmation pattern sell baru kita fokus 

Akan tetapi kalau price terus turun jangan masuk sell lagi sebab bila-bila price boleh libas balik memandangkan bulan ini isu brexit 


Trust 


Tayor

Analisa teknikal harian bagi matawang NZDCAD









PAIR NZDCAD 

Untuk pair nzdcad ni trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah retracement 

Tetapi jika lihat current price ,price sekarang seolah-olah sangkut di zon swing failure buy iaitu zon higher low dan price gagal break previous low 

Tambahan price dah breakout upper trendline jadi momentum untuk nak naik tu tinggi

Tetapi uptrend masih lagi belum berlaku kerana higher masih belum terjadi 


Trust 


Tayor

Analisa teknikal harian bagi matawang CADCHF






PAIR CADCHF

Untuk pair cadchf ini apa yang kita faham trend adalah downtrend dan wave sekarang adalah retracement dan memasuki kawasan zon swing failure sell

Itu adalah gambaran bacaan trend secara bigscope 

Tetapi untuk kita sell masih belum ada confirmation pattern atau confirmation candle 

Dan sekarang price sangkut di line upper trendline .

Jadi kita tunggu dan lihat berjaya atau tidak price breakout upper trendline itu


Trust 


Tayor

Analisa teknikal harian bagi matawang EURCAD







PAIR EURCAD 

Untuk pair eurcad ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend secara bigger picture dan wave sekarang adalah retracement dan berada di zon swing failure sell

Dan price pun dah breakout upper trendline 

Jadi ia menandakan hint awalan untuk nak naik itu ada 

Tapi itu hanyalah hint sahaja kerana untuk uptrend berlaku syaratnya mestilah mempunyai kawan 3 serangkai iaitu higher high dan diikuti higher low kemudian higher high (HH,HL,HH)


Trust 


Tayor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :