PIP HIJAU

    May 16, 2016

    Filem Trader Melayu Dawn Raid: The Hands That Rattled The Queen


    Salam semua,


    Sebelum ini admin ada menulis panjang lebar mengenai Dawn Raid 

    pada September 2014 , mungkin tidak ramai yang membacanya :
    Kisah benar kejayaan sekumpulan anak Melayu mengambil kembali tanah-tanah di Malaysia yang dipegang Inggeris selama 160 tahun dengan serangan terancang ke atas ibu kota Britain.Pada 7 haribulan September tahun 1981, kota London digemparkan dengan pengambilalihan mengejut syarikat perladangan Guthrie di London. Guthrie yang berusia lebih 100 tahun dan merupakan antara syarikat perladangan terbesar British jatuh ke tangan pihak asing di dalam masa 4 jam sahaja.


     Kata Khalid “..kita sebenarnya mendapat Guthrie secara percuma.”










    Tahniah Buat Pelakon Bront Palarae yang bakal menghasilkan filem "EPIC" buat semangat Trader-trader kita.Anak Melayu yang menggegar dunia.





    Preview Filem Disini :


    TEASER

    BEHIND SCENE

    Petikan Akhbar:
    KUALA LUMPUR: Perbadanan Pembangunan Filem Nasional (FINAS) berusaha menarik pelabur luar negara untuk membawa komplot pengambilalihan syarikat perladangan Guthrie milik British oleh Tan Sri Khalid Ibrahim dan sekumpulan anak tempatan ke layar perak.
    Ketua Pengarah FINAS, Datuk Kamil Othman berkata pihaknya sekarang ini menunggu pengarah Bront Palarae, dan penulis skrip Redzha Minhat dan Chew Kin Wah, menyiapkan skrip untuk filem yang diberi judul Dawn Raid: The Hands That Rattled The Queen.
    “Bront Palarae sudah mendapat kelulusan untuk menghasilkan skrip. Selepas skrip itu sudah dihasilkan, baru kita tengok bajet dan barulah produksi boleh dilakukan.
    “Apa yang saya nak buat di FINAS, bila skrip sudah siap dan kini dia (Bront) juga tengah menyiapkan skrip, saya hendak cuba menarik pelabur dari England ke dalam filem itu,” katanya kepada FMT, di FINAS, hari ini.
    Filem yang bakal diarahkan Bront itu mengisahkan bagaimana bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan kumpulannya di Permodalan Nasional Berhad (PNB) melancarkan serangan kilat terhadap London.
    Berlatarkan fasa radikal Dasar Ekonomi Baru (DEB), penyelidik Shakila Yaacob dan Nicholas J White melaporkan Pengerusi PNB ketika itu, Tun Ismail Mohammad Ali (1978 – 1998) yang juga bekas Gabenor Bank Negara memainkan peranan penting sebagai pembuat keputusan dalam projek Dawn Raid.
    “Saya telah jumpa BBC dan Channel 4 di England bertanya sama ada untuk melabur ke dalam filem itu jika skrip sudah siap. Malah, saya akan bawa skrip itu ke England kerana FINAS sudah ada hubungan baik dengan dua stesen televisyen ini,” kata Kamil.
    Tambah Kamil lagi, beliau juga menggalakkan filem-filem yang mempunyai nilai sejarah dan mempunyai hubung kait antara Malaysia dan negara-negara bekas penjajah seperti England, Portugal, dan Belanda di filemkan.
    “Jika ia ada kena mengena dengan England dan Malaysia, mungkin mereka boleh cari pelakon di England dan jika mereka melabur sebanyak satu juta pound sterling, dengan pertukaran mata wang sekarang, satu juta pound sterling kita sudah dapat tajaan sebanyak enam juta ringgit,” ujarnya.





    Filem berjudul "Dawn Raid: The Hands That Rattled The Queen" kini dalam proses pembangunan di studio produksinya, Pixel Play.

    Pelakon dan pengarah filem, Bront Palarae merancang untuk menghasilkan sebuah filem berdasarkan kisah benar kejayaan Tan Sri Khalid Ibrahim ‘merampas’ syarikat perladangan terbesar daripada British dalam tempoh 4 jam.

    Filem “Dawn Raid: The Hands That Rattled The Queen” yang mana kini dalam proses pembangunan di studio produksinya Pixel Play.

    Manakala, skrip bagi filem itu dihasilkan oleh Redza Minhat bersama dengan Chew Kin Wah seperti yang dilaporkan www.screendaily.com.

    Watak Khalid akan dilakonkan sendiri oleh Bront.









    Filem yang berlatarbelakangkan pada 1981 itu menceritakan pemilik ladang Guthrie Group pada asalnya sebuah syarikat perdagangan British telah berjaya dikuasai oleh Malaysia selepas kerajaan melakukan satu ‘serbuan’ di London Stock Exchange diketuai Khalid yang dikenali ‘Dawn Raid’ atau ‘serangan waktu subuh’.

    Khalid, bekas Menteri Besar Selangor, menjadi terkenal setelah menyelesaikan “Dawn Raid’ yang membolehkan PNB memiliki 51 peratus syer di syarikat perindustrian British dalam tempoh dua jam, sekaligus menjadikan Guthrie milik Malaysia.

    Filem berbahasa Inggeris itu turut mendapat suntikan dana dari Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS).

    May 09, 2016

    Senarai 66 Agensi Pengumpulan Deposit Awam Yang Berlesen Oleh Bank Negara Malaysia

    Salam Semua,

    Bagi menjawab Soalan cepu emas rakyat Malaysia,

    Adakah Bank Negara Malaysia (BNM) membenarkan Dagangan Forex Online?

    Admin berhubung Terus Kepada "Orang Dalam" Bank Negara Malaysia,





    Jawapan mereka detail:

    Buat Masa Sekarang (Setakat Tarikh 9 Mei 2016)  "TIDAK" DIBENARKAN kepada individu mahupun Syarikat.Melainkan yang diberi "Autoriti" khas seperti yang admin senaraikan di Lampiran A.

    Untuk makluman, Bank Negara Malaysia (BNM) hanya memberi lesen kepada semua bank, institusi kewangan dan pengurup wang yang berdaftar untuk menjalankan urusniaga dalam mawatang asing. Individu yang terlibat dalam perdagangan matawang asing dengan syarikat yang tidak mempunyai lesen yang sah harus menanggung risiko kerugian jika sesuatu berlaku kepada syarikat berkenaan.
    Untuk kemudahan anda mengenal pasti sama ada sesebuah syarikat itu
    berlesen dengan Bank Negara Malaysia atau sebaliknya, sila rujuk senarai
    syarikat yang diberi lesen oleh Bank Negara Malaysia (Lampiran A)
    Sekiranya syarikat tersebut TIDAK TERSENARAI di dalam (Lampiran A),
    bermakna syarikat tersebut TIDAK DIBERI LESEN oleh Bank Negara Malaysia untuk menjalankan operasi atau menawarkan produk/perkhidmatan kewangan.
    Anda juga boleh merujuk kepada laman web Suruhanjaya Sekuriti untuk
    membuat pengesahan lanjut.
    Sukacita kami ingin menasihati anda supaya menghubungi Unit Penyiasatan
    Khas, BNM di talian 03 2691 0824 / 2692 6482 / 2698 2810 / 2694 2143
    jika anda mengesyaki atau mengetahui mengenai sebarang urusan perdagangan matawang asing yang dijalankan secara haram, atau e-mel kepada upkinfo@bnm.gov.my.
    Harap Maklum
    TELELINK
    BANK NEGARA MALAYSIA
    1-300-88-5465

    (LAMPIRAN A)

    Senarai Agensi yang diberi lesen "SAH" oleh Bank Negara Malaysia


    1. 
    Malaysia International Islamic Financial Centre (MIFC) Community Directory

    2. Licensed banking institutions in Malaysia (Termasuk perbankan dan trading "online")


    3. Licensed Insurance companies & Takaful operators


    4. List of Development Financial Institutions (DFIs)


    5. List of Principal Dealers and Islamic Principal Dealers


    6. Registered Adjusters


    7. List of Issuers of Credit Cards, Charge Cards, E-money and Remittance Service Providers


    8. List of Money Services Business Licensees


    9. Approved Insurance Brokers


    10. Approved Insurance and Takaful Brokers


    11. Approved Takaful Brokers (Specialised)

    12. Approved International Marine, Aviation and Transit (MAT) Insurance Brokers

    13. Approved Financial Advisers


    Lihat juga: 

    14. List of Financial Advisers' Representatives  
    (23 Syarikat bersama Board Director)  
    [PDF,41K] ** kemaskini 12 April 2016
    (Pengatara Kewangan Lain Yang Bukan Bank)

    26. Cagamas Berhad


    27. Employees Provident Fund (KWSP)

    28. Permodalan Nasional Berhad (PNB)
    (Inisiatif Kerajaan)
    60MyIdeas Web Portal 
    61.
     Ministry of Science, Technology and Innovation Malaysia


    62. Portal Rasmi Kerajaan Malaysia


    63. Sistem Penyampaian Perkhidmatan di Kawasan Lembah Klang - eKL


    64. Integrity Institute of Malaysia (IIM)

    65Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR) 
    66. Kemudahan Semakan Daftar Pemilih


    Semoga yang membaca mendapat banyak manfaat.Jika ada syarikat atau leader broker,syarikat MLM yang mengaku ada lesen dari bank negara,namun tidak tersenarai seperti yang di lampirkan di atas. Pandai-pandailah korang jaga diri dari terkena Skim-skim "Croottt" .Tak faham juga.Berhiburlah di video ini.
    SKIM CROT

    April 30, 2016

    Senarai 100 forex trader dan broker dalam Pemantauan Bank negara Malaysia

    Salam,

    Seperti biasa,tugas kami memberikan artikel yang straight to the point.Tak pandai nak karang cerita macam thevocket.com.
    Kita ni orang kampung , yang hidup lebih gemar berterus terang mempertahankan hak yang teraniaya dan menolak kebatilan.




    Sudah-sudahlah hidup kita kena "Dedak" dengan ampu sana sini,laungan hidup Melayu ,dapat BR1M dan sebagainya.

    Dimana ramai dikalangan rakan-rakan trader yang ter"sontot" bukan sahaja dengan ETA Emas,namun forex juga ada cerita panas dan artis tersendiri yang memukau dengan penipuan bernilai jutaan ringgit, malah ratusan juta USD yang digelapkan "pengelola celaka" broker dan membawa lari duit investor ke planet yang masih tidak dikaji "NASA".

    Macam cerita Boboiboy "Papazola".KEBENARANNN

    Kali ini penulis ingin berkongsi senarai laman web yang agak popular "dulu,kini dan selamanya" dan pengelola broker yang pernah digelar "scam".

    Samada mereka dah bayar balik duit investor bodoh yang bagi akaun ,scammer trade lalu MC,berjanji nak bayar semula,taubat nasuha,join tabligh ,jadi orang zuhud dan seperti biasa ada yang deactive facebook , sepi tak balas-balas whats app.

    Anda perlu bertanggungjawab atas dunia ni.Tak rugi hidup kalau mengaku silap,orang lebih hormat ,dari "kau" menghilangkan diri.Malaysia ni kecik je.Perjalanan hidup kita panjang lagi bang.Tak takut ke yang menuntut nanti di mahsyar,muflis pahala kat sana nanti kena seret malaikat menuju pengadilan yang Maha Bijaksana.


    Kepada Pengelola yang "kental" , "hati kering",setiap hari merekrut agen,gala dinner sana sini dan laman web mereka masih berjalan seperti biasa.Hari ini kau bergelak ketawa,esok lusa kau dimaki hamun sampai kiamat baru kau nak sedar.

    Kepada owner tak pandai nak delete laman web atau laman web jahanam "kau" yang masih lagi mencari mangsa-mangsa baru menipu satu bangsa ,iaitu "Bani Melayu".Kami nasihatkan,pulangkanlah kembali duit-duit pelabur yang teraniaya dengan janji bulan bintang,hari ni kita bawa "lambo",esok luse,driver van jenazah jemput kita kat rumah.Semoga Allah taala ampunkan dosa kita semua.

    Senarai dibawah sebagai pengajaran trader tanah air, "DISYAKI" berdasarkan aduan trader, supaya berhati-hati membuat keputusan dalam pemilihan broker dan individu high risk.Kesemua maklumat di bawah berdasarkan aduan trader yang teraniaya (Sebelah Pihak).Dan admin akan pantau dengan adil penjelasan Pengurusan (Pihak Broker) diruangan komentar.

    *Dalam Pemantauan BNM tidak semestinya broker atau laman web tersenarai bersalah. Mana-mana individu yang terlibat dengan bidang forex ,100% risiko ditanggung sendiri.Melainkan aduan "Terbukti" kes-kes penipuan berimpak tinggi,turun naik mahkamah yang disenarai BNM disini .

    Tugas team kami Piphijau membantu konsultansi & menasihati anda bidang pelaburan Teknikal Analisis "high risk,high return" dalam menilai yang mana baik dan yang mana dicurigai.


    1. https://fxranex.com/ (Dambil alih oleh pengurusan Baru)
    2. http://www.fxrichcapital.com/ (Laman Web “Currenty Not Available”)
    3. https://fxunited.com/ (Dalam Pemantaun BNM)
    4. http://www.nexusforex2u.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
    5. http://www.gaforex.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
    6. http://globalwavegold.com (Hilang Ke planet Pluto)
    7. http://gwgfx.com/ (laman web nak dijual)
    8. https://www.btcpips.com (Dalam Pemantaun BNM)
    9. 
    http://www.hafizzatrusli.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
    10. http://wadiahtrading.com/ (laman web nak dijual)
    11. http://zness.com/ (laman web nak dijual)
    12. 
    http://www.axiscapitalcorp.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
    14. http://berjayaforex.com/ (laman web Nak dijual)
    15. http://proinfinity.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
    16. http://odfx.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
    17. http://maximtrader.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
    18. http://locusnetwork4u.com/ (laman web Nak dijual)
    19. http://www.kcgtraders.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
    20. http://www.hifx2rich.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
    21. http://gainfxcapital.org/ (laman web Nak dijual)
    22. https://fxzn.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
    23. http://www.intelfx.com/ (laman Web Expired)
    24. http://extracapitalprogram.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
    25. http://www.mikadofx.com/ (Dah bertukar ke laman web pecah lemak Jepun)
    26. http://www.ecofuturefund.biz/ (Hilang Ke Planet Pluto)
    27. http://www.bfsforex.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
    28. 
    http://karkersz.com/ (laman Web Expired)
    29. https://worldtradeacademy.com (Dalam Pemantauan BNM)
    30. http://www.acfx.com/ (lesen broker di"suspended")
    31. 
    http://www.tripplelinefx.com/ (Hilang Ke Planet Pluto)

    32. http://prime4x.com/ (laman web diragui)
    33. http://fortisx.com/ (Dikhianati Mercerfx.com Sebagai White Label)
    34. http://mgcfx.com (Laman web kena lelong dan melarikan fund pelabur)
    35. http://nexusfx.com (Hilang Ke planet Pluto bersama wang pelabur)
    36. http://www.ironfx.com/ (Kes tidak membayar withdrawal trader di Asia)
    37. http://forexgen.com/ (Tidak membayar withdraw client dan laman web expired)
    38. http://crownforex.com/ (Laman web expired dan Untuk dijual)
    39. http://intelfx.com/ (Tidak membayar withdraw client dan laman web expired)
    40. 
    http://gacforex.com/ (Hilang ke Planet Pluto)
    41. 
    http://rboption.com/ (Hilang ke Planet Pluto)
    42. https://mercerfx.com/ (Mengkhianati beberapa white label di bawahnya)

    43. http://www.t1fx.com/ (Dalam Pemantaun BNM)
    44. https://www.venusfx.com/ (Dalam Pemantaun BNM)

    45. http://speedline.com/ (laman web untuk dijual)
    46. http://www.empire3sixty.com/ (Laman Web Expired) 
    47. http://www.bfsforex.com/ (Dalam Pemantaun BNM)
    48. http://futurebarrel.com (Laman Web Expired)
    49. http://www.uatconline.com/ (Laman web expired)


    50 hingga 100 dalam tapisan dan aduan maklumat dari orang ramai.

    April 04, 2016

    Top 100 Team & Individu Forex Malaysia

    Salam semua trader,



    Hari ini penulis ingin berkongsi senarai list nama pengelola,laman web atau personel yang aktif dalam memberi nilai ilmu forex khasnya sesama trader di Malaysia.Betapa meriahnya dan banyaknya ilmu yang dikurniakan Allah kepada kita trader,namun yang sedihnya kita sering salah menyalah terutamanya satu bangsa yang dikenali sebagai "Melayu".Namun ilmu ini tidak terbanding dengan ilmu Tuhan sekalian Alam.Biar kita profit dan withdraw sama-sama.

    Trader Malaysia bagus-bagus sebenarnya di bandingkan dengan trader luar.Jika kita bersatu,anak-beranak Soros pun boleh datang Malaysia belajar.In sya Allah.

    Artikel ini ditulis sebagai rujukan trader untuk menimba ilmu.Ranking bukan bermaksud yang atas mengatasi di bawah atau mengatasi setiap satu,ianya hanya senarai terpilih hasil pemerhatian telus pihak kami.


    Senarai di bawah telah ditapis,dan menepati syarat utama iaitu:


    • Tidak Scam
    • Bukan individu mengelola Skim Cepat Kaya.

    Penulis berharap,ianya telus dan pihak kami tidak dipaksa menulis atau ditaja mana-mana individu yang tersenarai.Pilihan di bawah,adalah melalui pemerhatian kami,supaya silaturrahim antara trader forex Malaysia berterusan dan Team PipHijau bersikap neutral pada semua pihak.

    Kadangkala senarai di bawah,ada antara kita tak pernah kenal,baru hari ini dengar dan sebagainya.Inilah tujuan kami,berkongsi betapa banyaknya teknik forex dalam Malaysia.Namun hanya 5% dari kita yang profit dan withdraw.

    Buang yang keruh,kita ambil yang jernih.Teruskan menimba ilmu,add friend mereka dan ber"guru"lah,supaya berkat dunia akhirat.Belajarlah dari pengalaman Profit dan kegagalan mereka,mintalah nasihat sebanyak-banyaknya supaya anda bersedia mengharungi antara bidang yang paling berisiko,apatah lagi ianya melibatkan kewangan anda samada profit berganda atau melebur kesemuanya.

    1.Nasir Yaacob (Kuasa Forex)
    2.Oma Ally (BBMA)
    3.Kamaruzaman Yusof (FRD261)
    4.Khalid Hamid (Teknik Forex Sebenar)
    5.Ghazali (Surfxwave)
    6.Moshed Mohamad (Ultimate Trader Mastery)
    7.Mansor Sapari (Supply & Demand)
    8.Nazarudin (Superb Trader) *
    9.Mohd Rohaizad Hassan (Handel Solution)
    10.Faizal Mansor (E Infinity)
    11.Afiq (Price Break Through) *
    12.Atuk Pemalu Ftt FX  (Superman Fx Class)
    13.Ichimoku Trader (Ichimoku Pro)
    14.Tuan Adi (FBG Academy)
    15.Qusyairi Azhar (Hebi Fx)
    16.Faizal Sellindicator (THT M1)
    17.Gero Azrol (Master Of Forex)
    18.Monika Zok (Teknik CSP)
    19.Abdullah Fakhri (Motivasi FX) *
    20.Arejugfx Dagangan Razwan (MPRC 4X)
    21.Pak Lurah (Awan Pro) *
    22.Zul & Baha Cbr (Fibo Musang) *
    23.Roohi Adnan (Teknik R.A & BBMA)
    24.Nik Fadlan (Teknik Smart Fibo) 
    25.Siti Aishah Shabudin (Forex Tiga Puluh)
    26.Dr Fourex (Teknik Kotak Ajaib) *
    27.Nazri (Pelajari Forex)
    28.Jamal Bin Abdullah (Naked Chart Trader)
    29.Ghadaffi Khalid (Leonidas Fx)
    30.Azlan (Ronin Fx)
    31.Md Hazly (Sematt Trader Academy)
    32.Shahril Khmd (Xp3rt5)
    33.Shahrul Faizi (Ukail Trade Academy)
    34.Abdul Zali Ismail (Teknik PAP)
    35.Azuri Fx (Pip Warrior)
    36.Suhail Al Jafree (Bayu)
    37.Soo Hye Mee (Expert In Coding)
    38.Amier Suffie AnNur (Teknik Pukat)
    39.Uqbah  (Uqbah Fx)
    40.Fendy Kb Fx (Team Cap Ayam)
    41.Fx Seekers (FKS Team Hunter)
    42.Dukun Forex (Dukun Forex)
    43.Luqman Kamil (Teknik Jam Server) *
    44.Ridzwan Nazri (Forex Skilled)
    45.Ahmad Saufy & Muna (Masa Fx) *
    46.Tok Boom Marking (Fundamental Mastery)
    47.Sifu Kental (Akademi Sifu Kental)
    48.Remy Fx & Juliana (Teknik London Breakout)
    49.Jazz,Anuar & Sufiez (BS28Scanner)
    50.Hassan Al Banna (Al Banna Fx)
    51.Amran Rozali (Bijak Forex)
    52.Naim (Sangkakelubi Forex Academy)
    53.Yun Yunn (CTC.FM)
    53.Ustaz K (Katusha Fx) *
    54.Anafx Trader (Hybrid Renko Fx)
    55.Tasya Nana (Lion Fx Group)
    56.Pahang Traders (Teknik SBSC)
    57.Golden Koi (Teknik Koi 49)
    58.Jaleh Asri (Forex tips & Trick Signal)
    59.Samfx Amfeez (Pakar Pair GBPUSD)
    60.Bomoh Pip  (Caripips)
    61.Penghulu Kepong (Kem Traders Malaysia) *
    62.Ipin Penn (GalleberG Fx)
    63.Jarin YnHm (TBOD)
    64.Azhar Omar (Signal Konarleper)
    65.Faiz Fxc (Course Faizfx)
    66.Mycandletricks (Price Action SNR)
    67.Mawi Fx (Trade Base On TBSM)
    68.Rubie Fx (TBST)

    69.Hafnar Hasim (Teknik BRN)
    70.Ahmad Amizal (Jerkcrew Trading Style)

    71.Sarmidi Mohd Zin (PTG Global Silent Scalper)
    72.Anas Ksm (Teknik KSM881)

    73.Nik Mohd Hakimin (Teknik Simple Tapi Garang)
    74.Shah Fx (Forex ABC)
    75.Manz Adnan (Teknik Excell Fircle Method)
    76.Don Malaya (Teknik Depth Of Market)
    77.Light Of Forex  (Teknik ET Protocol)
    78.Ahmad Fuad Hassan (Teknik Market Depth)
    79.Adam Amani (Teknik SNR Pro)
    80.Khairul Arifin Mazlan (Teknik Grow Konsisten)
    81.Jofliam (Forex Mudah)
    82.Mizee Ab Hamid (Lukpayat & Oasis Method 4)

    83.Mohd Azuri Zukainain (Seni Peperangan FCPO)
    84.Musa Bin Jumat (TBST Moses El Friday) *
    85.Mukram Sidek Fx (TBST Swing)
    86.Mohd Romzan (Betras Trade Fx)
    87.Salam Babu (Teknik Scalp Line)
    88.Mohamad Fairos (Teknik Rayy Razz)

    89.Megat Shahiran (GN Academy) *
    90.Denial Fx & Rozlina Cocowawa (Teknik De'Scamtrader) *
    91.Nasir Sutan
    (Mamu The Legend)
    * 
    92.Fising Fx (Teknik Elliot Wave)
    93.E-one Mrar (BBMA Money Management)
    94.Siamang Fx (SGFX Group Of Forex)
    95.Strange Pip (Teknik PRIME)

    96.Yusof Salama (Teknik Mamamcd Fx).
    97.Asyraf Azmi (Akedemi Forex Malaya)
    98.Tiada Nama Berkata (SND & Price Action)
    99.Zaid Bin Jumat (Pitujuh EA Expert)

    100.Luqmanul Hakim (Scammer Killer, Pakar FX & Bitcoin)



    Semoga newbie trader mahupun orang lama dalam bidang fx dapat sedikit manfaat dari perkongsian kali ini.Kepada nama2 team yang tidak disebutkan,jangan berkecil hati.Senarai diatas kan diupdated sentiasa.Mengikut aduan dan maklumat orang ramai,bukan sesuka hati pihak Piphijau,dimana kami hanya berikan konsultansi forex yang terbaik buat semua.

    Kadangkala perlu proses silaturrahim atau team kami yang belum berguru dengan anda.Maklumkan "PM" pada admin-Along Piphijau Synergyrush ) jika ada senarai yang anda rasa layak untuk masuk carta trader malaysia di atas,namun nama mereka tidak diketengahkan,maklumkan segera.Senarai di atas akan dipenuhkan kuota.
    Senarai di atas jika ada yang scam,menganjur skim cepat kaya,pihak kami akan buang terus,tanpa prejudis.Akan di bold merah jika disyaki menipu.

    Manakala yang bertanda
    (Pemerhatian),jangan berkecil hati,ianya dengan sebab:

    1.Profile atau Timeline bukan gambar sebenar atau tiada Logo team.
    2.Aduan orang ramai.Masalah personel settle tepi.Anda ada ilmu yang bagus.


    Team kami tidak mengampu dan backup sesiapa.
    Straight to the point.List di atas hasil penilaian team dan maklumat diberikan orang ramai.

    Kepada yang terpilih jangan jadi "selfish" untuk nama tidak disenaraikan,buat2 wara' ,nak silent dan tak mau dikenali.Nak silent deactive FB terus.Bantulah trader-trader bani melayu kita yang sering MC hingga boleh merasai nikmat "withdraw".

    Islam mengajar kita teruskan memberi nilai,bantulah mereka seikhlas hati,dan senarai di atas juga hasil daripada maklumat student-student anda , yang memberi feedback postitif dan "trusted" dari pengalaman trading forex tuan puan.





    Harap maklum.