Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

Pengalaman gagal Forex 2

Salam..yang masih belum baca pengalaman #1 sila ke sini ASSALAMUALAIKUM..... Pejam celik, pejam celik dah nak masuk 2 tahun aku menjadi TRADER. tapi baru masuk 9bulan aku betul2 serius dan menjadi seorang FTT. teringat waktu awal2 dulu aku kenal FOREX, memang excited giler kalau dengar pasal FOREX. nak-nak lagi pasal TEKNIKAL ANALIS, rasa mcm dah cukup PRO kalau TRADE tu. dari satu hingga ke berapa ntah aku belajar pasal INDICATOR TA ni. Ada yang membantu dan ada yang tidak sesuai bagi aku. kalau berjaya aku suka kalau lingkup aku duka. Menyampah, bengang, menyirap, benci, putus asa itu semua teman aku waktu LOSS. ada masa duk fikir FOREX ni betul ke tipu? boleh buat ke x boleh buat? waktu tengah LOSS kalau dengar orang bercerita pasal PROFIT aku jadi x percaya. mula2 aku dengar ada orang boleh buat 1 hari $100 lepas tu $1000 lepas tu $10,000 ada yang sampai beratus ribu pun ada aku dengar. Tapi jumpa orangnya x pernah...hehhehehhe. mula lah NEGETIVE Thinking datang....itu semua PALS…