Buat newbie Forex. Pesanan ikhlas

Perniagaan Forex Halal atau Haram Menurut Ustaz Ahmad Dusuki bin Abdul Rani

Hukum forex

Dalam Kuliah POP 11-04-2013 bersama Ustaz Ahmad Dusuki bin Abdul Rani di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah membahas tentang Perniagaan Forex

Salam Semua..
Panggil je Along..

http://facebook.com/synergyrush



Saya seorang kaki game di cyber cafe..tahun 2003 buat pertama kalinya mengenali forex melalui Broker North Finance.

Deposit Usd100.hangus semua.

Deposit Usd300 sekali lagi menjadi ke Usd1000++ .

Kusangkakan panas sampai ke petang,rupanya hujan di tengahari.Apabila hendak withdraw agen broker email pelbagai alasan.
Akhirnya North Finance hanya tinggal nama dan berkubur.Trader Senior mesti mengenali platform ini.

2004 along hampir berputus asa bila dengar FOREX.Namun masih belum putus semangat nak belajar.

Bila nak duduk dekat dengan trader forex professional,along dihalau pula dari duduk dekat dengan trader-trader melayu kita."Kau belum Layak". :)

2005,along mengenali Marketiva,kini re branding AGEA JINRONG.
Bermula USD5 percuma..Kemudian jatuh ke Usd0.20 sen.
Dari sini along belajar sesuatu,kenapa aku tak berguru.

Dari situ lah akaun Usd0.20 menjadi USD100 dalam tempoh sebulan.Kemudian terus konsisten ke usd5000 setiap hujung bulan.

Along withdraw Usd3k @ Usd4k buat urusan bayar hutang,infaq dan kegunaan peribadi.


Along silent trader sebenarnya,bukan Full Time Trader sehingga kini.
Masih kena stop loss.Namun peratusannya along dapat kurangkan.

Selepas berguru dengan 3 orang guru..
Alhamdulillah sekadar usd300-usd500 sehari tidak lagi mustahil.
Dan yang penting secara konsisten sehingga hari ini.
Rezeki forex ini adalah income pasif saya yang ketiga disamping kerjaya Oil and Gas dan
New Wave marketing.

Mudah2han Allah buka satu lagi cabang rezeki buat anda  ..in sya Allah
Forex = Foreign Exchange = Tukaran Matawang Asing

Orang yang main forex dipanggil = Trader

Terminal graf forex dipanggil = platform


Rezeki Allah ini luas..
Forex adalah salah satu seni buat duit yang ramai orang tidak tahu atau
Atau ada sesetengah orang tahu tapi mereka rugi kerana kekurangan ilmu.
Belajar forex harus jika ada ilmu dan guru..

Haram jika main macam 
berjudi..

Macam mana nak berkat dan rezeki melimpah jika platform (Tempat Trading Forex) yang kita trade juga ada interest dan riba'.

Forex adalah perniagaan antara takut dan tamak..
Dapat atasi keduanya,forex itu lubuk rezeki.
Saya hanya berkongsi ilmu dan rezeki yang ramai tidak tahu.
Dan orang yang tahu ilmu Forex ini takkan bagitau.

Panduan 1:

Along cadangkan broker XM buat yang mengenali MT4 .
Islamic Account.Tanpa Swap dan Riba'.
Boleh deposit withdraw guna debit kad anda.
Disini panduan daftar.100% bonus mengikut promosi bulanan.



Panduan 2:
Anggap forex ini satu perniagaan.
Klik sini  

Along ada sediakan  jadual (copy paste dalam word) dan patuhi step by step.
Saya dapat dari 3 orang guru..
Kesemuanya jutawan dengan modal mula mereka kecil antara usd100-usd500
Kalau boleh print dan tampal.
Beli satu buku khas untuk trade forex.
Target setiap hari 2 , 3 posting sahaja (sebaiknya satu posting sehari)..
Biasanya lebih dari itu ikut nafsu..
Patuhi jadual..InsyaAllah Berjaya.

Panduan 3:
Buang tanggapan ini :)
Tanggapan 1 : "Jika saya tahu bermain saham, maka saya
juga tahu bermain forex..."
Tanggapan 2 : "Pasaran Forex buka 24 jam sehari.. Jadi sayaboleh buat duit bila-bila masa"
Tanggapan 3 : "Di dalam forex tiada "trading fees..hentam je"
Tanggapan 4 : "Anda perlu bertindak berdasarkan ramalan
yang akan berlaku ke atas pasaran Forex.."Maka.. boleh buat trading
banyak-banyak dalam satu hari..."
Tanggapan 5 : "Strategi yang rumit dihasilkan, adalah strategi yang terbaik..."





Mohd Zubir Amry Bin Ghazali
"Dari Budak Kampung ke Super Tader"
2003-2014
Disini along ada simpan bukti profit forex terkini


More u learn,More U EARN.
Seminar Jelajah Malaysia






5 comments:

  1. wow ajar la saya sifu..saya dah 3tahun trading cuma 2 kali je withdraw lain nya hangus jadi abu...saya tak penah beguru hanya mencari info di intenet sahaja...paling lama modal saya bertahan cuma 2minggu je.lainnya asyik deposit je setiap minggu,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sya Allah,datang lah jumpa along di kemaman kita bersilaturrahim,ada kelapangan hadirlah ke seminar along,mudah2han dapat menambah sedikit ilmu.Yakinlah setiap kesusahan pasti diberi Allah jalan keluar :)

      Delete
    2. Assalam...Along, sy newbie dlm fx ni... sy baru jumpa web piphijau ni... sy rasa macam ada 'something' dlm hati.. yg mengatakan YA! ini la yg aku cari... tmpt kerja pun dkt Putrajaya.. dkt dgn Cyberjaya... Inshallah, di izin Allah, sy nak timba ilmu fx dgn Along.. Moga2 dapat beri manffat baik pada org di keliling sy.. Inshallah...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :