Liberty Reserve tutup

Liberty Reserve Ditutup dan menjadi Scam

Di bawah ini adalah status web LR yang tidak boleh di akses sehingga kini.
Sekarang saya gunakan ini webmoney


This webpage is not available

The webpage at http://www.libertyreserve.com/ might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.
Error 137 (net::ERR_NAME_RESOLUTION_FAILED): Unknown error.

Sebelum ini lr kelihatan begini..


hmmm..sedihnya..bayangkan yang ada berpuluh ribu atau berjuta dalam akaun ini..mesti tak tidur lena..


Aduh....T-T..perkara yang paling tidak diinginkan berlaku..berlaku jua akhirnya..
ini ketentuan dari yang maha Esa..apa2pun kita semua berharap agar liberty reserve kembali pulih seperti biasa disebabkan pengusahanya sedang disiasat oleh pihak security antarabangsa atas sebab-sebab yang tidak diketahui secara spesifik mengikut hukum fibo...hehehe

saya petik artikel dari beberapa laman web mat saleh..
nasib baik minggu lepas dah withdraw semua balance yang tinggal dalam account LR..gerak hatiku menjangkakan sesuatu..hehe padahal memang nak pakai duit pun :)


BERITA MENGENAI LIBERTY RESERVE
Setelah sekian lama beroperasi secara sah, akhirnya media transaksi LR (atau Liberty Reserve) www.libertyreserve.com sekarang telah tutup dan dicanangkan sebagai Scam.
Arthur Budovsky Belanchuk, pemilik Liberty Reserve ditangkap di Spanyol atas tuduhan money laundring oleh Penguatkuasa gabungan USA dan Costa Rica.
Hal ini tentu sangat terkesan bagi broker-broker sah yang menggunakan media LR ini, kerana banyak transaksi nilai yang akhirnya hilang atau hangus di dalam LR tersebut.
Perniagaan LR ini mirip seperti kes Media pembayaran E-Gold yang pernah popular pada awal tahun 2000an yang pada beberapa tahun lalu juga ditutup karena dianggap tidak sah dan dituduh sebagai syarikat yang mengambil deposit secara tidak sah.
Jangkaan saya dua tiga tahun lalu akhirnya benar,kerana sebagai tukang masak forex ,kita perlu  berhati-hati dan berwaspada dengan risiko yang tidak diinginkan seperti ini.
Cadangan saya:
Gunakan media pembayaran yang sah (Buat masa ini!!!) seperti Paypal, Money Booker, Neteller, Kad Kredit, Bank Wire Transfer (walaupun cajnya tinggi ) dan semacamnya untuk kaedah yang lebih selamat. Dan hindari media pembayaran luar pesisir yang kita tidak tahu akan kewujudannya dan tidak didaftarkan.
Sumber berita: 
LR disiasat kerana dengan sengaja atau tidak telah melaksanakan money laundering yang salah dari segi unang-undang.Yang menjadi mangsa adalah pemilik akaun forex macam kita...huhuhu..

Dibawah ini adalah tempat pemilik akaun LR menyemburkan kata2 hamun dan kesat yang sangat puitis
http://www.ticotimes.net/More-news/N...ay-May-24-2013
http://www.isitdownrightnow.com/libe...ml#commentstop
http://www.ayounglam.com/p/news.html

Credit carigold:
Kondominium ini (yang dilihat pada video) yang terletak di Santa Ana telah menjadi sebahagian daripada satu siri serbuan yang dijalankan oleh "OIJ" pembahagian pengubahan wang haram sempena DA terhadap jenayah terancang.

Usaha yang telah dijalankan di Sepanyol selepas seorang lelaki dengan nama Arthur Budovsky dengan Costa Rica kewarganegaraan ditangkap.

Dia dan orang lain sepuluh sedang disiasat kerana penipuan elektronik multinasional dalam lingkungan beberapa berjuta-juta dolar. Ini kononnya dicapai melalui penciptaan mata wang elektronik.

... Ya laman web ini memberi peluang sebagai ahli untuk membuka akaun di mana anda boleh menyimpan wang dan kemudian menggunakannya untuk membuat bayaran atau menarik balik sebagai tunai.

... Perusahaan ini telah ditutup kerana siasatan yang berlaku di sini dan di Amerika Syarikat, ia kebakaran pekerja pada tahun 2011, pada dasarnya kerana mereka tidak mendapat lesen daripada timbalan.

Di Costa Rica pelayan, dokumen, komputer dan telefon dirampas. Selain itu kenderaan Roll Royce dan Jaguar bernilai sedikit kurang daripada setengah juta dolar kita.

... Kes itu masih terbuka di Costa Rica dan bantuan dari Amerika Syarikat telah diminta. Dalam kes ini, ia adalah Sates Syarikat yang meminta untuk kerjasama antarabangsa untuk melakukan serbuan ini.

Sebaliknya orang lain yang ditangkap di Sepanyol kekal di bawah bidang kuasa Amerika Syarikat.

Video2 lain mengenai penahanan tauke LR

Berita Costa Rica




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :