Perkongsian Ilmu Forex

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum dan salam sejahtera..
sebelum anda meneruskan pembacaan ilmu forex di bawah, anda WAJIB tahu ilmu amalan Kesogehan yang diamalkan oleh kiyai-kiyai dan Hamba Allah yang Soleh(Wali Allah) yang akan menentukan keberkatan ilmu anda.Forex adalah satu cabang bisnes dari beribu-ribu jenis bisnes atau perniagaan yang Nabi S.A.W bagitau "9/10 Rezeki adalah dari perniagaan"
Saya Kongsikan di sini RAHSIA AMALAN KESOGEHAN


Selamat datang ke Blog Pip Hijau
@ "What They Don't Teach U At Harvard Or Any Business School"


Setiap tahun, berjuta-juta trader Forex  menetapkan matlamat untuk diri mereka sendiri.

Dan setiap tahun, berjuta-juta Trader Forex gagal untuk mencapai matlamat tersebut.

Mengapa?

Kerana mereka (trader forex) tidak melakukan apa yang mereka katakan dan apa yang mereka berurusniaga forex hanya mengikut nafsu tanpa kawalan emosi antara takut dan tamak.


 Mereka tahu apa yang perlu dilakukan, tetapi mereka tidak membuat komitmen dan mengambil tindakan yang konsisten untuk mencapai matlamat mereka. Bahawa kekurangan ilmu money management yang betul adalah satu tabiat dan ia akan menjadi satu penghadang yang berterusan untuk berjaya, melainkan jika ia dihapuskan dan digantikan dengan tabiat baru melalui tindakan dan susulan.

Latihan "Ubah Cara Anda trade Forex" adalah untuk trader forex yang bersedia untuk membuat berjaya withdraw amaun forex yang telah di laburkan. Saya akan menyediakan anda dengan kaedah terlatih yang mudah dan sesuai untuk trader forex yang amanah dan bertanggungjawab.


Alasan dan pengalaman forex anda akan menjadi satu perkara yang telah lalu dan lupakan terus.Mulakan hidup baru. 

Anda pasti menetapkan matlamat dan niat di tempat yang betul,kerana forex adalah perniagaan teknikal analisis matawang yang di haruskan syarak jika berguru dan punyai ilmu yang betul.

Latihan
"Ubah Cara Anda trade Forex" Adalah 6 modul percuma daripada 57 modul yang sedang saya siapkan (Dijangka Siap 2014):
Forex Profit adalah modul pembelajaran berterusan: 


 1 .Modul Tadika (1)
 Priview Asas

 2 .Modul Tadika (2)
 Asas Forex Yang Di Haruskan Syarak 

 3 .Modul Tadika (3) 
Pengenalan

 4 .Modul Tadika (4)
 Psykologi Forex Trader

 5 .Modul Tadika (5) 
Asas Teknikal Yang Di Haruskan Syarak

 6 .Modul Tadika (6) 
Money Management Yang Di Haruskan Syarak



Yang Benar-benar serius dan Privacy untuk Personel Coaching Live Trade dengan Along boleh klik :
My Secret Combat Kit "Limited Edition"

Semoga perkongsian ilmu Allah yang secebis ini dapat membantu anda dalam trading forex yang di haruskan syarak.


Mesti ada yang tanya,siapa kau "along" nak ajar sifu2 forex ilmu ini?
Jawapan saya: 
Sedangkan nabi Allah Musa A.S berguru dengan Hamba Allah yang Soleh (Khidir A.S) 

Saya kenal forex tahun 2003..lektop pun tiada..belajar forex pun dekat cyber cafe sambil layan game counter strike....nak pergi kelas forex mahal..nak belajar dengan orang yang ada ilmu forex kena halau..apakan daya..dah ditakdirkan Allah..
Along bermula dari Usd5 dalam forex dalam tahun 2005..kemudian akaun itu jatuh USD 0.20 sen..Kegagalan dan kesilapan memang Guru sebenar kita..
Dari situlah saya berjaya dapatkan USD5000 dan konsisten setiap bulan hingga hari ini..saya withdraw USd4k@Usd3k setiap bulan tanpa deposit..Duit itu juga saya bayar hutang keliling pinggang dan pergi kelas dan seminar forex serata Malaysia dan Singapura.

Dari Usd1000 dalam akaun forex saya ulang benda yang sama sampai hari ini..dari situ saya belajar disiplin dan sabar(kawalan emosi antara takut dan tamak)

Alhamdulillah ilmu ini perlu saya sampaikan buat yang lain..

Sekian

Wassalam.
Along
FB



Seperti yang along kata dan kotakan :

Sambutan Ilmu "Sogeh Profit" ini Luar Biasa.
Jika berminat mengikuti seminar boleh lihat testimoni bergambar .


Tukar duit webmoney

Rata-rata pengguna atau trader forex di Malaysia kebingungan selepas liberty reserve di tutup..kebanyakan mereka beralih menggunakan webmoney.

Soalan biasa.
Along, kat mana saya nak tukar duit untuk masukkan dalam purse(AGEN DIPERCAYAI) wmz webmoney ?
 http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/About/General/2010/6/9/1276101787779/A-money-changer-displays--006.jpg

Di bawah ini saya akan senaraikan exchanger atau agen tukar duit yang di percayai setakat ini disebabkan sifat amanah dan jujur mereka dengan harga / rate jualan yang munasabah dan mengikut perkembangan harga semasa.

Terima Kasih.



1.ROSFRAGRANCE_35 
(PN. ROSLILAWATI BINTI MAT JUSOH)

SMS 013-9860013 / 016-9860016

Beliau akan membalas dengan segera.
2.  En.Redwan (www,rebetforex.com)
Contoh beliau di FB
Beliau menerima bank MBB,CIMB,PBE,iRAKYAT,BIIMB,BSN,RHB
Urusniaga melalui sms 016 6600443 termasuk hari minggu.

3.En Fadli Aman
019 3399419
Beliau mempunyai amount webmoney yang mencukupi untuk berurusniaga.Seorang yang bertindak cepat bila berurusniaga dengan beliau. 

Cara berurusniaga..


Minta rate harga jual dan beli USD dengan webmoney dan no akaun..beritahu nilai pembelian .

Contoh nak beli USD webmoney:
"Salam (NAMA PENJUAL WEBMONEY)
saya nak beli usd100..berapa nilai jual beli sekarang..minta no akaun bank..nak transfer..berikan no purses anda sekali (Zxxxxxx.)"

Contoh nak jual USD webmoney:
"Salam 
(NAMA PEMBELI WEBMONEY) saya nak jual usd100..berapa nilai jual beli sekarang..minta no purses webmoney..nak transfer..berikan no akaun bank anda sekali"

Semoga maju jaya dalam forex.

Cara naik taraf webmoney keeper mini ke classic

Satu lagi pertanyaan biasa untuk para pengguna webmoney.
Along, macam mana nak upgrade dari webmoney keeper mini ke webmoney keeper classic?

Sila lihat video di bawah cara nak upgrade webmoney keeper mini ke keeper classic.Disebabkan ramai trader forex ingin membuat pengeluaran / witdrawal atau deposit / masukkan duit dalam amaun yang melebihi usd300 sehari.
Sekian Terima Kasih.

Amaun untuk deposit dalam akaun forex

Salam semua..ramai yang bertanyakan soalan..
Long,berapa amaun maksimum dan minimum amount yang kita boleh deposit dalam akaun forex?

Saya berikan detailnya seperti di bawah..dan saya galakkan guna webmoney kerana lebih mudah dan selamat .

 

Kad  Kredit atau debit

VISA
  • Max. Deposit Amount: $10,000
  • Min. Deposit Amount: $5
  • Deposit Fees: None
Major Credit Cards
  • Max. Deposit Amount: $9,000 per transaction
  • Min. Deposit Amount: $5
  • Deposit Fees: None

Urusniaga Online yang selamat

WebMoney
  • Max. Deposit Amount: $50,000
  • Min. Deposit Amount: $5
  • Deposit Fees: None
  • Deposit Time: Instant
Moneybookers
  • Max. Deposit Amount: $10,000
  • Min. Deposit Amount: $5
  • Deposit Fees: None
  • Deposit Time: Instant
Neteller
  • Max. Deposit Amount: $50,000
  • Min. Deposit Amount: $5
  • Deposit Fees: None
  • Deposit Time: Instant
CashU
  • Max. Deposit Amount: $500
  • Min. Deposit Amount: $5
  • Deposit Fees: None
  • Deposit Time: Instant

Filem Trader -Floored

Filem ini sangat sesuai untuk yang berjiwa Trade..khususnya Forex
Saksikan dan buat pengajaran
http://nyse-trade.com/wp-content/uploads/2010/05/Floored.jpg

Filem Limitless -Buat semangat trader forex

Buat trader forex..gantikan pil kuda yang hero ambil dengan doa dan dhuha..buang sifat hero yang negatif..ambil positif side..
Ilmu amal sogeh + ilmu limitless... rezeki datang bertalu-talu

Sinopsis
Eddie Morra (Bradley Cooper) memang seorang yang selalu gagal,penganggur dan mat dadah. Meskipun dia sudah tak lagi jadi penagih kokain namun masa depannya boleh dikatakan sudah jatuh di timpa tangga. Untungnya, semua ini segera berubah. Pertemuannya dengan seorang rakan lama membuat masa depan Eddie tiba-tiba saja berubah 360 darjah.
Pertemuan tak sengaja itu memperkenalkan Eddie Morra . Eddie memang berubah. Dia boleh menulis buku hanya dalam waktu satu hari saja. Ia bisa belajar bahasa asing dalam waktu sangat singkat dan tak ada hal yang tak boleh dia pelajari dalam waktu cepat.
Eddie lantas memanfaatkan kemampuan supernya ini untuk mendapatkan wang dengan cara cepat. Ia adalah Forex.Sayangnya, ada orang yang cukup khianat untuk melihat kemampuan Eddie ini terhalang di tengah jalan.



Release Date:March 18, 2011
Director:Neil Burger
Script:Leslie Dixon
Producer:Leslie Dixon, Ryan Kavanaugh, Scott Kroopf
Distributor:Relativity Media
Duration:105 minutes
Budget:US$27 million
Official Site:www.iamrogue.com/limitless



'LIMITLESS', Hidup di Luar Batasan

Rahsia amalan Kesogehan

Bismillahirrahmanirrahim..

Jangan tertinggal pun salah satu ayat atau video seperti yang saya jelaskan di sini.Mudah-mudahan Allah bantu anda semua buka pintu rezeki.

Amalan kesogehan ini sebenarnya ada banyak.Sogeh bermaksud "Kaya".
Along berikan dari 3 orang guru.

 GURU 1:
 Walau pun saya tidak pernah bertemu dengannya..saya baca dan fahamkan semua  karyanya dan semua videonya..Sheikh Ahmad Deedat walaupun sudah meninggal dunia..saya sebagai penggila ilmu sangat mengagumi beliau atas ilmu dan kelantangannya memberi hujah dan nasihat ., saya kagum akan pengetahuan yang dimilikinya., semoga Allah Ta’ala menciptakan lagi orang-orang soleh yang berpengetahuan luas sepertinya dan semoga Allah Ta’ala memberikan syurga firdaus buat sheikh dan kita semua aminn...

Video di bawah in sya Allah akan membuka Adrenalin positif dan sogeh anda pada tahap maksimum.
Bismillah
Alhamdulillah Aura beliau diteruskan di Malaysia oleh Ustaz Azhar Idrus (Gigil kepala lutut along bila beliau buat ceramah di Kemaman)Mesti pergi walau duduk tepi kolah Masjid dengar ceramah.. Korang perasan tak gaya bahasa mereka sama "cakap lepas tapi benar" dan cara berkopiah juga sama..Allahu Rabbi
 



GURU 2:
Along berkesempatan bertemu dengannya(Dato" Dr Hj. Rusly Abdullah) pada tahun 2010 di Kelantan.Seminar Amal Sogeh.
Amalan kesogehan sebenarnya diketahui umum oleh rakyat Malaysia melalui pembacaan buku guru saya Chef Li (Malaysia) yang along beli kesemuanya sejak 2007 yang menjadi inspirasi sehingga sekarang:


UNTUK LEBIH LANJUT MENGENAI ILMU BELIAU SAYA CADANGKAN KLIK SINI
 


Beliau Juga Baru menulis  e-book percuma "strategi Jihad Ekonomi Nusantara dalam Era Maya" dan along sentiasa menanti tulisan Emas beliau.

Petikan kata-kata Amal sogeh dari beliau:

Jika engkau seorang guru maka hendaklah engkau jaga adab-adab ini:
  1. Ihtimal iaitu banyak bersabar dalam menanggung kesusahan.
  2. Boleh mengawal kemarahan.
  3. Berwibawa, istiqamah, tetap pendirian serta menundukkan kepala.
  4. Tidak takabbur atas sekelian hamba Allah, keras terhadap orang yang zalim kerana menegah kezalimannya.
  5. Memilih tawadhuk yakni merendahkan diri di majlis orang ramai.
  6. Kurang bergurau-senda dan bermain-main.
  7. Kasih sayang dengan murid dan lemah lembut dengan yang kurang cerdas.
  8. Sabar membimbing murid yang degil lagi  bebal.
  9. Tidak memarahi murid yang bodoh.
  10. Tidak malu untuk berkata ‘yang ini saya tidak tahu’
  11. Memberikan perhatian kepada murid yang bertanya dan cuba memahami soalannya dengan baik.
  12. Menerima hujah atau dalil yang dihadapkan kepadanya.Tunduk kepada kebenaran bersedia membuat pembetulan andainya ia tersalah.Melarang murid daripada ilmu yang boleh memudaratkan.
  13. Melarang murid daripada menghendaki yang lain daripada Allah dengan ilmunya.
  14. Melarang murid daripada menuntut ilmu yang fardhu kifayah sebelum selesai daripada menuntut ilmu yang fardhu ain dan ilmu yang fardhu ain itu ialah ilmu yang berkenaan dengan membaikkan zahir dan batinnya dengan taqwa.
  15. Memperbaiki diri sendiri dengan taqwa sebelum ia menyuruh orang lain, supaya muridnya dapat mencontohi amalannya dan mengambil manfaat daripada percakapannya (ilmunya).





Jika engkau seorang penuntut hendaklah engkau punya adab penuntut ilmu. Adab orang yang belajar ilmu, disebutkan pula oleh Imam Al-Ghazaly (رحمه الله تعالى) di dalam Bidayatul Hidayah (sebanyak) sebelas perkara.
  1. Apabila bertemu dengan gurunya, maka hendaklah (dia) mendahulukan memberi salam.
  2. Jangan banyak berkata-kata di hadapan gurunya itu (terutama perkataan yang tiada kaitan dengan pelajaran).
  3. Jangan ia berkata dengan barang yang tiada diizinkan dahulu oleh gurunya.
  4. Jangan ia bertanya akan gurunya melainkan meminta izin terlebih dahulu daripadanya.
  5. Jangan menyangkal akan perkataan gurunya itu misalnya dengan berkata, “saya dengar ustaz lain berkata …… ( lain daripada apa yang engkau kata itu), atau sebagainya.
  6. Jangan ia menyalahkan akan bicara gurunya, lalu (murid itu) merasa bahawa (dia) terlebih benar daripada (apa yang dikatakan) gurunya; atau terlebih tahu ia daripada gurunya. Maka yang demikian itu kurang adab kepada gurunya lagi kurang berkat.
  7. Jangan ia berbisik-bisik dengan orang yang sama duduk (iaitu duduk bersamanya) di hadapan gurunya itu.
  8. Jangan ia berpaling ke kiri dan ke kanan pada hadapan gurunya itu, (bahkan sebaliknya) hendaklah ia duduk tunduk lagi beradab seolah-olah ia di dalam sembahyang.
  9. Jangan terlalu banyak pertanyaan kepada gurunya itu tatkala segan gurunya itu daripada berkata-kata (yakni kurang suka memperkatakan atau membicarakannya), atau tatkala ia lelah (yakni letih atau penat).
  10. Apabila berdiri gurunya atau baharu datang gurunya itu, maka hendaklah ia berdiri pula kerana menta’dzimkan akan gurunya itu, dan jangan diikuti pada ketika bangkitnya itu dengan pertanyaan atau soalan. Dan jangan bertanya masalah pada ketika ia berjalan hingga sampai kepada tempat duduknya itu, melainkan kerana dharurat (yakni terpaksa) maka iaitu (yakni yang mana) tiada tertegah bertanya di dalamnya (yakni pada ketika itu).
  11. Jangan buruk sangka akan gurunya itu pada segala perbuatannya yang dzahir menyalahi i’tiqadnya, atau bersalahan perbuatan gurunya itu (yakni melakukan sesuatu yang lain daripada) pengetahuannya, atau dengan adatnya (yakni kebiasaannya); kerana gurunya itu terlebih tahu dengan segala hukum syara’ dan segala rahsia syariat, seperti hikayat Nabi Musa (عليه السلام) dan Nabi Khidir (عليه السلام).

Ringkasan mudah amal sogeh.

 1. Taatilah perintah dan larangan Allah dan Rasul,serta dahulukanlah kedua ibu bapamu.Lailahaillallah Muhammadurrasulullah adalah kunci pintu langit dan bumi.Syurga itu kiasannya di bawah kaki ibu dan bapa adalah kuncinya.

2. Fokus pada setiap urusniaga yang kita lakukan.

3. Tulis segala ilmu yang kita nak belajar samada ilmu dunia apalagi ilmu akhirat yang ustaz ajar semasa kuliah di surau atau masjid.

4.Solat tepat pada waktu dan jika tertinggal..wajib qada serta biasakan diri dengan dhuha.

5. Orang yang banyak berfikir dan ikhlas sudah semestinya berzikir ingat Allah

6. Bersedekahlah ketika kita kedekut.

7. Islam mengajar umatnya membantu dalam ilmu apatah lagi urusan perniagaan.Mudahkan urusan rakan-rakan kita dikala mereka memerlukan.Buat baik berpada.Buat jahat jangan sekali.

8. Elakkan daripada bergaul dengan penggemar maksiat, pemalas dan peniaga yang tidak suka mengamalkan amalan bisnes murni

9. Dekatkan diri dengan hamba Allah yang soleh.

10. Jangan tinggalkan zakat.

11. Anggap setiap kali solat itu rehat..biar ibadah kita kecil tetapi berterusan.

12. Cuba hindarkan amalan buruk yang kita buat setiap hari dengan bertaubat dan istighfar.

13. Biar kecil asal berhasil,tetapi mempunyai jiwa dan doa yang besar hanya kepada Allah.

14. Banyakkan amal dan faham dan amal doa2 yang kita sebut setiap hari.Contoh doa ashabul Kahfi

(Ingatkanlah peristiwa) ketika serombongan orang-orang muda pergi ke gua, lalu mereka berdoa:“Wahai Tuhan kami! Kurniakanlah kami rahmat dari sisiMu, dan berilah kemudahan-kemudahan serta pimpinan kepada kami untuk keselamatan ugama kami”.
Al-
Kahfi(Surah Ke-18)ayat 10

15. Bersyukur dengan rahmat dan rezeki Allah setiap hari dengan bersangka baik.

16. Banyak senyum dan bertenang.

17. Jadikan Nabi Muhammad S.A.W sebagai contoh.Bukan orang lain.

18. Ayat seribu dinar bukan untuk ditampal dinding.Amalkan setiap kali lepas solat.
 Sebenarnya ada rahsia rezeki Allah yang tidak kita sangka...buka Surah 65(At-Talaq) ayat 2 pertengahan...hingga ayat 3.



19. Percakapan kita adalah doa dan perbuatan kita adalah amal.

20.Hindari 2 golongan ini:
1.Ahli ibadah-tetapi sombong dengan ilmunya.
2.Ahli maksiat-tetapi berputus asa bongkak dengan perbuatannya setelah dinasihati

Telah berkata Ath-Thiby ra., “Seorang ayah yang materialis (cinta kepada harta-benda duniawi) bimbang jika anaknya ditimpa kemiskinan. Sedangkan ayah yang utamakan pendidikan moral dan agamanya bimbang kalau-kalau anaknya miskin ilmu-ilmu agama dan akhlak.”
Sebagaimana hadits Nabi SAW yang diriwayatkan dari Abi Hurairah ra. :
“Celakalah penyembah dinar dan dirham serta penyembah permaidani dan selimut. Jika  ia diberi, rasa suka dan senang, dan jika tidak ia tidak dapat, rasa marah dan benci.”
Telah berkata seorang ulama besar di zamannya Hamdun Al-Qoshshor,
“Jika berkumpul iblis dan bala tentaranya, mereka tidak akan cukup gembira seperti kegembiraan mereka dalam tiga perkara berikut :
  • Orang mukmin membunuh seorang mukmin.
  • Orang yang mati diatas kekafiran.
  • Orang yang hatinya ada rasa takut kepada kemiskinan harta.
وبالله التوفيق، ولاحول ولاقوة إلا بالله العلى العظيم
Dari hamba yang fakir lagi banyak dosa;
Dato’  Hj Rusly Abdullah Bajury
Pengerusi, Maktab Al Idrisiah

Guru 3:
Along pernah ke Pondok Pesantren Daarul Quran Bulak Santri, Cipondoh, Tangerang,Indonesia (2011)bersama keluarga


untuk bertemu dan menimba ilmu dengan beliau.Tetapi atas sebab yang Allah izin beliau ada urusan lain.Cuma sempat bertemu dan melihat anak didik dan aktiviti di sana .
Saudara Yusuf Mansor (Indonesia)
Sehingga kini along sering membaca setiap nukilan beliau.Alhamdulillah. 

 Berikut Cara amal sogeh cara Ustaz Yusuf Mansur
Amalan 40 hari ala Yusuf Mansur:
  • Selama 40 hari selalu Solat berjamaah di masjid, tanpa ketinggalan takbir pertama imam, lengkap dengan qabliyah dan ba'diyahnya. Juga Sunnah Tahiyyatul Masjid, sebagai tanda kita datang sebelum waktunya azan. Jika Anda  perempuan, minta izin dahulu pada suami, atau berteman sesama muhrim, jika tidak cukuplah solat di rumah sahaja tapi tetap stanby sebelum Azan.
  • Selama 40 hari selalu melaksanakan shalat Dhuha minimal 6 rakaat, jika mampu 12 rakaat.
  • Selama 40 hari Shalat Tahajjud 8 Rakaat + Witir 3 Rakaat.
  • Selama 40 hari selalu baca surah Al-Waqi’ah sesudah subuh atau sesudah asar(boleh pilih). 
  • Baca zikir selepas solat, ditambah yaa fattaah yaa rozzaaq 11x, ditambah ayat kursi, ditambah qulhu 3x. Ini setiap selepas solat. Khusus selepasi solat shubuh dan ashar, ditambah 4 ayat terakhir surah al Hasyr.
  •  40 hari baca laa hawla walaa quwwata illaa billaah 300x, yang penting 300x. Istighfar harian 100x, shalawat 100x.
  • Jaga setiap hari baca subhaanallaahi wabihamdihi subhaanallaahil 'adzhiem 100x pagi dan 100x sore. (Boleh habis dhuha dan habis asar/sementara menunggu maghrib).
  • Menjaga setiap hari baca Istighfar 100x.
  • Selama 40 hari selalu baca surah yaasiin (bebas waktunya bila-bila masa saja, yang penting 1hari 1x).
  • Awali dengan sedekah yang besar, yang bernilai, yang sebelumnya susah untuk dikeluarkan. Atau yang berbeza dengan yang pernah disedekahin.
  • Tetap kerja macam biasa, tetap berurusniaga, tetap belajar, tetap buat aktiviti harian seperti biasa. Hanya jadikan ibadah, dengan awal baca bismillah dan selesainya baca alhamdulillah.
  •  Setiap selesai solat, baik yang wajib dan sunnah, berdoa. Doa masing-masing. Boleh bahasa Melayu. 
Amalan di atas sebaik-baiknya diamalkan terus dan bukan hanya 40 hari..cuma sebagai anak murid yang memohon diberkati ilmu dan rezeki..along hanya berkongsi ilmu dan amalan kesogehan yang  di amalkan oleh orang soleh dan para wali Allah.
Semoga secebis ilmu Allah ini memberi manfaat yang bermakna buat semua..
Aminn..doakan along ya..
in sya Allah jika ada kelapangan kita berjumpa.
:)
Wassalam.
Rahsia Amalan Kesogehan 2..sila Klik Bisnes Gaya Abdul Rahman Auf


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :