Skip to main content

Minyak naik lagi

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia + 20 sen..hehe (Terima Kasih PM) kerana mendahulukan rakyat..dan Harga Minyak Bermula Hari ini naik dari RM1.90 ke RM2.10 bagi Ron 95..ini bagi mentransformasikan ekonomi rakyat disamping..bla..bla..bla..

Gambar-gambar di bawah buat kenangan pada malam 2 September 2013..sambil-sambil whats app..saya share gambar "lawatan sambil ambil pengajaran" di steseng-steseng minyok di area Paka Kemaman dan gambar dari  kawan2 .
Petronas Kerteh (Dekat MC Donald)
 Petronas Kijal (Dekat Awana Kijal)

 Shell Jalan Jakar,Kemaman
 Petronas Jalan Jakar,Kemaman
 Esso Geliga,Kemaman












Ape la along mengarut pepagi bute ni..
Tujuan sebenarnya ialah nak berkongsi ilmu FOREX yang diberikan oleh anak didik saya saudara Danial FX..walaupun saya lebih dahulu bergelumang dengan forex berbanding beliau..tapi saya sedia menerima segala ilmu dari sesiapa pun waima beliau anak didik sekalipun..semoga Allah berkati usaha ini..

Seperti yang ramai sudah tahu..saya pernah posting Jadual 20 pips sehari..JADUAL 100 HARI
Saudara Danial ada facebook message semalam,beliau kongsikan :

 Yang Pertama:

JADUAL BAGAIMANA MENJANA RM45,000++ @ usd $15,000++ DALAM MASA 120 HARI DENGAN BERMODALKAN USD $30 @ RM100

Anda boleh lihat di sini JADUAL 5 PIPS

dan Yang Kedua:

TEKNIK SCALPING BREAKOUT
Anda Boleh lihat disini TEKNIK MUDAH 10 PIP

Comments

Popular posts from this blog

Top 100 Team & Individu Forex Malaysia

Salam semua trader,



Hari ini penulis ingin berkongsi senarai list nama pengelola,laman web atau personel yang aktif dalam memberi nilai ilmu forex khasnya sesama trader di Malaysia.Betapa meriahnya dan banyaknya ilmu yang dikurniakan Allah kepada kita trader,namun yang sedihnya kita sering salah menyalah terutamanya satu bangsa yang dikenali sebagai "Melayu".Namun ilmu ini tidak terbanding dengan ilmu Tuhan sekalian Alam.Biar kita profit dan withdraw sama-sama.

Trader Malaysia bagus-bagus sebenarnya di bandingkan dengan trader luar.Jika kita bersatu,anak-beranak Soros pun boleh datang Malaysia belajar.In sya Allah.

Artikel ini ditulis sebagai rujukan trader untuk menimba ilmu.Ranking bukan bermaksud yang atas mengatasi di bawah atau mengatasi setiap satu,ianya hanya senarai terpilih hasil pemerhatian telus pihak kami.

Senarai di bawah telah ditapis,dan menepati syarat utama iaitu:


Tidak ScamBukan individu mengelola Skim Cepat Kaya.
Penulis berharap,ianya telus dan pihak kami tidak…

Kisah Penipuan Aeon dan Sen Heng

Salam Ramadhan buat semua, Hari ini penulis ingin share betapa kayanya syarikat yang sudah banyak kali menipu mangsa-mangsa tanpa disedari pihak berkuasa dan modus operandi mereka sangat licik hingga mengaut keuntungan beratus juta RM.
Sehinggalah luahan sahabat FB menceritakan kisah "Untold" story penipuan Aeon Credit  dan "Seng Heng"  (Senheng) dimana kedua-duanya "sam SENG" .



AEON 2016 ANNUAL REPORT
(Baru sahaja di padam dari laman Google)
Admin sempat download buat tatapan dan bukti keuntungan "RIBA'" Syarikat AEON buat tatapan pembaca pembaca.



































Kisah hari ini, balik kampung jumpa parents. Abah mengeluh bila akaun BSN miliknya, hasil menjadi guru kafa bertahun-tahun tiba-tiba saja kosong. Padahal, dia tidak pernah mengeluarkan duit dari akaun tersebut. Kerana itulah simpanannya untuk pergi haji dan umrah. 
Bila ditanya pada BSN, rupa-rupanya dipotong oleh Aeon Credit secara auto debit. 
Kisahnya bermula bila abah membeli motosi

Senarai 100 forex trader dan broker dalam Pemantauan Bank negara Malaysia

Salam,

Seperti biasa,tugas kami memberikan artikel yang straight to the point.
Tak pandai nak karang cerita macam thevocket.com.
Artikel ini membuatkan penulis hilang 100 rakan scam,namun demi menjaga maslahat orang awam,kaedah begini menjadi keutamaan.
Kita ni orang kampung , yang hidup lebih gemar berterus terang mempertahankan hak yang teraniaya dan menolak kebatilan.

Pihak Piphijau tidak menyentuh dosa pahala peribadi individu atau owner broker di bawah.
Sekadar nasihat sesama supaya berhati-hati dalam dunia penipuan "online".
Sedangkan Pengetua Maahad Tahfiz kena auta pelaburan Forex.Inikan pula kita.



*Dalam Pemantauan BNM tidak semestinya broker atau laman web tersenarai bersalah. Mana-mana individu yang terlibat dengan bidang forex ,100% risiko ditanggung sendiri.Melainkan aduan "Terbukti" kes-kes penipuan berimpak tinggi,turun naik mahkamah yang disenarai BNM disini .

Tugas team kami Piphijau membantu konsultansi & menasihati anda bidang pelaburan Teknikal Anali…