Skip to main content

Munajat Rezeki Ilahi

Salam semua,

Hari ini along nak kongsikan sesuatu yang diluar jangkaan along.Banyak mengubah persepsi hidup along mengenai keyakinan kita bulat-bulat hanya pada Allah s.w.t

Bertemu Guru Amalan kesogehan @ sugeh (bahasa banjar) @ kekayaan.
Anda boleh lihat artikel along tulis sebelum ini
Amalan kesogehan

Guru ke 4:

Tuan Guru Haji Zakaria
 Photo: Welcome Tn. Hj Zakaria Kemaman : Munajat Rezeki Ilahi: www.munajatrezekiilahi.com

Dipendekkan cerita,setelah beliau approve fb friends.
Along dengan selambanya mohon tunjuk ajar personel dan beliau setuju.
23/9/2013 (Isnin) Lepas Isya' di rumah beliau.
Apa yang along belajar.Secara ringkas.

1.Beliau mempunyai ribuan anak didik.Beliau jarang orang jumpa personel di rumah melainkan orang-orang tertentu yang dikenali.Antara maghrib dan Isyak.
Malunya Along. :)


2.Beliau bagitau along ni "mabuk" atau "gaduh".Dan saya setuju sangat-sangat.Sebab itu saya perlukan nasihat dan bimbingan orang seperti beliau.

3.Beliau nasihat along perbanyakkan zikir "Lailahaillallah"


dan yang lain-lain anda boleh like page beliau Munajat Rezeki Ilahi

Antara yang beliau tekankan :

(NO:10) TABUNGAN ANAK YATIM..
Di suatu hari, kira-kira 10 tahun yang lalu, sebaik aku tiba di rumah (Terengganu) dari program ceramah di Johor Bharu, aku didatangi oleh seseorang yang aku tidak kenali untuk mencari dana 'tabungan'. Tanpa banyak soal, aku menyeluk saku dan menyerahkan apa yang ada dalam poketku waktu itu, sebanyak RM 11.00. Selepas menerima wang itu, dia bertanya kepada ku.. "Mahukah kamu aku ajarkan kepada kamu suatu ilmu yang kamu akan menjadi kaya raya?" dia menceritakan cara-caranya iaitu, dengan menyediakan satu tabungan untuk anak-anak Yatim & golongan yang memerlukan sejumlah paling minina RM 1.00 sehari, atau RM 3.00 sehari, atau RM 7.00 satu hari..

Aku masih ingat peristiwa itu dengan jelas, malah aku, ahli keluargaku serta beberapa orang rakan-rakan terdekatku terus mengamalnya hingga ke hari ini. Beliau mendapat arahan dari gurunya yang juga murid kepada salah seorang tokoh dalam gambar di bawah. Selepas beberapa hari, guru beliau tersebut yang mengendalikan sebuah pondok di Malaysia telah pulang ke rahmatullah. Selepas beberapa bulan, hamba Allah ini juga telah meninggal dunia. Kami meneruskan 'Tabungan' ini dan membahagikan kepada mereka yang kami fikirkan layak. Memang benar,bebeapa orang yang mengamalkan tabungan ini, jelas sekali peningkatan rezekinya dalam kehidupan yang melimpah ruah..

Bagi kami sekeluarga, kami melakukan dengan satu niat untuk melatih diri sambil membantu mereka yang memerlukan. Dengan munculnya dan 'digerakkan' oleh Ustad Fadzlan, melalui 'Kitab Besi' ini, maka pada hari ini, aku mengambil keputusan, bahawa sudah tiba masanya aku berkongsi ilmu ini dengan saudara-saudaraku sekalian yang membaca apa yang aku tuliskan ini. Persoalannya ialah YAKIN. Aku sendiri amat yakin walaupun aku tidak pernah bersua muka, apatah lagi untuk berjabat tangan dengan mereka2 yang berwajah hebat dalam gambar di atas.

Anda boleh mulakan hari ini, atau pada bila-bila waktu anda telah bersedia. Keluarkan jumlah yang anda telah pilih: samaada RM1.00 /RM3.00 atau RM7.00 dan kumpulkan. Sekirannya anda terlupa, gandakan pada keesokan harinya. Dalam erti kata lain, amalan ini perlu dibuat setiap hari secara berterusan. Di hujung bulan, anda boleh menyalurkan wang itu kepada aku untuk aku uruskan kepada mana-mana golongan yang berhak. Tugasan ini telah aku lakukan sejak kira-kira 10 tahun yang lalu.

Dengan adanya seruan dari ustad Fadzlan dari Papua ini, lalu aku melakukan "Munajat Rezeki Ilahi" memohon kepada Allah agar menggerakkan hati sesiapa sahaja yang mahu memulakan amalan mulia ini. Agar mereka yang "menunggu" seperti Ustad Fadzlan dan yang lain-lain dapat menjalankan tugasan mereka dengan lebih lancar. Walau 'Guru Tua' dalam gambar ini telah tiada,(YANG BERKOPIAH) aku akan lakukan sebagaimana amanahnya.. Insya Allah..


Tabungan boleh di buat di:
Bank: Bank Simpanan Nasional (BSN)
No Akaun: 11111 2900 0118 134
Penerima: ZAKARIA BIN MOHAMAD
Whatsapp/SMS: 012-5115474



Comments

Popular posts from this blog

Top 100 Team & Individu Forex Malaysia

Salam semua trader,



Hari ini penulis ingin berkongsi senarai list nama pengelola,laman web atau personel yang aktif dalam memberi nilai ilmu forex khasnya sesama trader di Malaysia.Betapa meriahnya dan banyaknya ilmu yang dikurniakan Allah kepada kita trader,namun yang sedihnya kita sering salah menyalah terutamanya satu bangsa yang dikenali sebagai "Melayu".Namun ilmu ini tidak terbanding dengan ilmu Tuhan sekalian Alam.Biar kita profit dan withdraw sama-sama.

Trader Malaysia bagus-bagus sebenarnya di bandingkan dengan trader luar.Jika kita bersatu,anak-beranak Soros pun boleh datang Malaysia belajar.In sya Allah.

Artikel ini ditulis sebagai rujukan trader untuk menimba ilmu.Ranking bukan bermaksud yang atas mengatasi di bawah atau mengatasi setiap satu,ianya hanya senarai terpilih hasil pemerhatian telus pihak kami.

Senarai di bawah telah ditapis,dan menepati syarat utama iaitu:


Tidak ScamBukan individu mengelola Skim Cepat Kaya.
Penulis berharap,ianya telus dan pihak kami tidak…

Kisah Penipuan Aeon dan Sen Heng

Salam Ramadhan buat semua, Hari ini penulis ingin share betapa kayanya syarikat yang sudah banyak kali menipu mangsa-mangsa tanpa disedari pihak berkuasa dan modus operandi mereka sangat licik hingga mengaut keuntungan beratus juta RM.
Sehinggalah luahan sahabat FB menceritakan kisah "Untold" story penipuan Aeon Credit  dan "Seng Heng"  (Senheng) dimana kedua-duanya "sam SENG" .



AEON 2016 ANNUAL REPORT
(Baru sahaja di padam dari laman Google)
Admin sempat download buat tatapan dan bukti keuntungan "RIBA'" Syarikat AEON buat tatapan pembaca pembaca.



































Kisah hari ini, balik kampung jumpa parents. Abah mengeluh bila akaun BSN miliknya, hasil menjadi guru kafa bertahun-tahun tiba-tiba saja kosong. Padahal, dia tidak pernah mengeluarkan duit dari akaun tersebut. Kerana itulah simpanannya untuk pergi haji dan umrah. 
Bila ditanya pada BSN, rupa-rupanya dipotong oleh Aeon Credit secara auto debit. 
Kisahnya bermula bila abah membeli motosi

Senarai 100 forex trader dan broker dalam Pemantauan Bank negara Malaysia

Salam,

Seperti biasa,tugas kami memberikan artikel yang straight to the point.
Tak pandai nak karang cerita macam thevocket.com.
Artikel ini membuatkan penulis hilang 100 rakan scam,namun demi menjaga maslahat orang awam,kaedah begini menjadi keutamaan.
Kita ni orang kampung , yang hidup lebih gemar berterus terang mempertahankan hak yang teraniaya dan menolak kebatilan.

Pihak Piphijau tidak menyentuh dosa pahala peribadi individu atau owner broker di bawah.
Sekadar nasihat sesama supaya berhati-hati dalam dunia penipuan "online".
Sedangkan Pengetua Maahad Tahfiz kena auta pelaburan Forex.Inikan pula kita.



*Dalam Pemantauan BNM tidak semestinya broker atau laman web tersenarai bersalah. Mana-mana individu yang terlibat dengan bidang forex ,100% risiko ditanggung sendiri.Melainkan aduan "Terbukti" kes-kes penipuan berimpak tinggi,turun naik mahkamah yang disenarai BNM disini .

Tugas team kami Piphijau membantu konsultansi & menasihati anda bidang pelaburan Teknikal Anali…