Skip to main content

Cara Deposit XM secara Tunai guna kad Debit

Salam semua,

Berkenaan pertanyaan ramai mengenai cara deposit XM guna kad kredit atau kad debit.
Along galakkan Public Bank ,Al-Rajhi atau RHB .Urusan Lebih Cepat berbanding Maybank atau CIMB yang ada sedikit masalah bila withdraw nanti)



Kepada yang masih belum mendaftar XM Islamic Account.Sila ke page Daftar XM
Dapat Bonus 100%.Tarikh Tutup Hingga 27/12/2013.

Hari ini along nak kongsikan cara-caranya melalui penerangan bergambar.


Tiada sebarang cas di kenakan samada Deposit danWithdraw. Rate mengikut rate semasa @ rate bank terkini.

Kebiasaannya deposit dan withdraw XM paling cepat dalam tempoh 5 minit mengikut pengalaman along.
 

Paling lama dalam tempoh 24 jam,ianya mengikut kelajuan pengurusan bank kad debit masing-masing.

Panduannya begini(Contoh deposit XM):


1) TEKAN DEPOSIT. LEPAS TU PILIH CREDIT/DEBIT CARD

 
2) AKAN NAMPAK PAGES SEPERTI DI BAWAH. CHECK NOMBOR AKAUN TRADING DAN NAMA. MASUKKAN AMOUNT UTK DEPOSIT. KEMUDIAN TEKAN DEPOSIT.
   
3) AKAN NAMPAK PAGES SEPERTI DI BAWAH. KALAU NOMBOR AKAUN TRADING DAN AMOUNT DEPOSIT BETUL, SILA TEKAN CONFIRM

 

 1) PILIH PAYMENT METHOD SAMADA DEBIT ATAU KREDIT KAD
2) LETAK NAMA PADA KAD ( pastikan jgn guna nama lain selain nama pada akaun trading )
3) LETAK NO 16 DIGIT KAD
4) BULAN dan TAHUN
5) CVV2 PADA BELAKANG KAD 3 ANGKA
6) KLIK DEPOSIT
 


5) AKAN NAMPAK PAGES SEPERTI DI BAWAH.
ANDA TELAH BERJAYA DEPOSIT GUNA CARA CREDIT/DEBIT KAD
SEMOGA PROFIT SELALU DENGAN XM


 

Sekian,wassalam

Jumpa lagi di perkongsian seterusnya.

Comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. kad debit CIMB saya tidak mempunyai tarikh luput, bagaimanakah itu?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Top 100 Team & Individu Forex Malaysia

Salam semua trader,



Hari ini penulis ingin berkongsi senarai list nama pengelola,laman web atau personel yang aktif dalam memberi nilai ilmu forex khasnya sesama trader di Malaysia.Betapa meriahnya dan banyaknya ilmu yang dikurniakan Allah kepada kita trader,namun yang sedihnya kita sering salah menyalah terutamanya satu bangsa yang dikenali sebagai "Melayu".Namun ilmu ini tidak terbanding dengan ilmu Tuhan sekalian Alam.Biar kita profit dan withdraw sama-sama.

Trader Malaysia bagus-bagus sebenarnya di bandingkan dengan trader luar.Jika kita bersatu,anak-beranak Soros pun boleh datang Malaysia belajar.In sya Allah.

Artikel ini ditulis sebagai rujukan trader untuk menimba ilmu.Ranking bukan bermaksud yang atas mengatasi di bawah atau mengatasi setiap satu,ianya hanya senarai terpilih hasil pemerhatian telus pihak kami.

Senarai di bawah telah ditapis,dan menepati syarat utama iaitu:


Tidak ScamBukan individu mengelola Skim Cepat Kaya.
Penulis berharap,ianya telus dan pihak kami tidak…

Kisah Penipuan Aeon dan Sen Heng

Salam Ramadhan buat semua, Hari ini penulis ingin share betapa kayanya syarikat yang sudah banyak kali menipu mangsa-mangsa tanpa disedari pihak berkuasa dan modus operandi mereka sangat licik hingga mengaut keuntungan beratus juta RM.
Sehinggalah luahan sahabat FB menceritakan kisah "Untold" story penipuan Aeon Credit  dan "Seng Heng"  (Senheng) dimana kedua-duanya "sam SENG" .



AEON 2016 ANNUAL REPORT
(Baru sahaja di padam dari laman Google)
Admin sempat download buat tatapan dan bukti keuntungan "RIBA'" Syarikat AEON buat tatapan pembaca pembaca.



































Kisah hari ini, balik kampung jumpa parents. Abah mengeluh bila akaun BSN miliknya, hasil menjadi guru kafa bertahun-tahun tiba-tiba saja kosong. Padahal, dia tidak pernah mengeluarkan duit dari akaun tersebut. Kerana itulah simpanannya untuk pergi haji dan umrah. 
Bila ditanya pada BSN, rupa-rupanya dipotong oleh Aeon Credit secara auto debit. 
Kisahnya bermula bila abah membeli motosi

Senarai 100 forex trader dan broker dalam Pemantauan Bank negara Malaysia

Salam,

Seperti biasa,tugas kami memberikan artikel yang straight to the point.
Tak pandai nak karang cerita macam thevocket.com.
Artikel ini membuatkan penulis hilang 100 rakan scam,namun demi menjaga maslahat orang awam,kaedah begini menjadi keutamaan.
Kita ni orang kampung , yang hidup lebih gemar berterus terang mempertahankan hak yang teraniaya dan menolak kebatilan.

Pihak Piphijau tidak menyentuh dosa pahala peribadi individu atau owner broker di bawah.
Sekadar nasihat sesama supaya berhati-hati dalam dunia penipuan "online".
Sedangkan Pengetua Maahad Tahfiz kena auta pelaburan Forex.Inikan pula kita.



*Dalam Pemantauan BNM tidak semestinya broker atau laman web tersenarai bersalah. Mana-mana individu yang terlibat dengan bidang forex ,100% risiko ditanggung sendiri.Melainkan aduan "Terbukti" kes-kes penipuan berimpak tinggi,turun naik mahkamah yang disenarai BNM disini .

Tugas team kami Piphijau membantu konsultansi & menasihati anda bidang pelaburan Teknikal Anali…