Teknik Chart Pattern 2

Salam,

Pelajaran #7

Hari ini along teruskan pelajaran "chart pattern 2 " melalui gambarajah,supaya anda semua mudah faham.

Apa itu Chart Pattern?

Chart Pattern ialah pergerakan ritma trend yang mempunyai garis panduan tertentu mengikut kebiasaan dan berlaku secara berulang-ulang dan seringkali berlaku dalam mana-mana pasangan matawang.

Di bawah ini along lukiskan sedikit asas pergerakan Chart Pattern 2, di mana kepada trader yang memahami fungsi chart ini bergerak ka arah mana, mari kita "dancing with the market" dengan ilmu.

Kepada yang masih asas,along galakkan anda print out posting ini dan tampal di dinding,mudah-mudahan anda memahami serba sedikit pergerakan momentum candle stick.



Jenis Pattern ChartTrendJenis SignalEntry Terbaik
Double TopMenaikPantulanSell
Double BottomMenurunPantulanBuy
Head and ShouldersMenaikPantulanSell
Inverse Head and ShouldersMenurunPantulanBuy
Rising WedgeMenurunMeneruskan TrendSell
Rising WedgeMenaikPantulanSell
Falling WedgeMenaikMeneruskan TrendBuy
Falling WedgeMenurunPantulanBuy
Bearish RectangleMenurunMeneruskan TrendSell
Bullish RectangleMenaikMeneruskan TrendBuy
Bearish PennantMenurunMeneruskan TrendSell
Bullish PennantMenaikMeneruskan TrendBuy

Gambar 1 
Double Top , Head and Shoulders , Rising Wedge (Sell)
Double Bottom , Inverse Head and Shoulders , Falling Wedge (Buy)


Gambar 2
Falling Wedge , Bullish Rectangle , Bullish Pennat (Buy)
Rising Wedge , Bearish Rectange , Bearish Pennat (Sell)


Manakala gambar 3 dan 4 menunjukkan momentum trend boleh pergi kedua-dua arah (Buy @ Sell)
-Ascending Triangle
-Descending Triangle
-Symmetrical Triangle

Gambar 3
 Gambar 4

Biar kecil asal berhasil.

Sekian,terima kasih,

Semoga bermanfaat.





Forex Profit (Ilmu Forex Berterusan)
-Pelajaran #1 (Teknik Asas Trendline)
-Pelajaran#2 (Teknik Pivot Basic)
-Pelajaran#3 (Teknik Pivot Advance)
-Pelajaran#4 (Teknik Divergence) 
-Pelajaran#5 (Teknik Chart Pattern Basic#1)
-Pelajaran#6 (Teknik Scalping)

7 comments:

  1. sume gmbar di atas refer time frame brape yer..1h atau 4h?

    ReplyDelete
  2. nak tgk chart pattern slalunyer tgk di TF M30, H1 & H4

    ReplyDelete
  3. tolong bayar balik duit aku RM3500.aku nak balik duit aku. call tak angkat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku call pun dia tak angkat bro

      Delete
    2. Salam bro.. duit RM3500 tu masa kelas live trade karkersz ke? Klu duit kelas tu bro mintak ngan karkersz atau pihak pengurusan dia la.sbb tu karkersz yg anjur.Along tak terlibat pun bro..

      Delete
    3. Haha..si bodoh karkez tu tak kan bagi balik duit ko. sampai mampos pun dia xkan pulangkan..dia nie baru 3 bulan trade.. kalau jumpa dia nie..bagi penumbuk sebutir dua baru sedar kaki hancing punye olang, trade x pandai menipu org cakap untung 300k x boleh withdraw,kanak2 boleh ko tipu karkerz

      Delete
  4. Salam semua rakan along yang beragama Islam :)

    Pihak Sogeh Profit tidak pernah mengenakan caj rm3500.
    Hubungi 012-3728337 – En Fawzy
    Admin group Karkersz untuk maklumat lanjut berkenaan isu ini.
    www.karkersz.com

    *Untuk makluman penting buat semua,pihak syarikat Wake Up Resources dan Sogeh Profit tiada kaitan dengan pengurusan Karkersz Group,dan pihak kami dan crew tidak bertanggungjawab atas segala aduan dan masalah anda di blog ini.Segala maklumat gambar kelas Karkersz adalah ihsan admin blog PIP HIJAU sebagai satu tujuan kenangan silaturrahim.

    *Kami mengekalkan prinsip BERKONGSI ILMU , diingatkan sekali lagi pihak kami TIDAK AKAN dan menjadi KESALAHAN CREW untuk menerima sebarang bentuk pelaburan tunai dan aset peserta untuk dilaburkan dalam forex.Pihak Kami hanya boleh menerima bayaran yuran peserta yang dipersetujui bersama sebagai kos pengurusan dewan seminar dan upah crew yang bertugas.

    Harap maklum.
    Semogatuan puan di blog ini jelas tentang sedikit salah faham ini.
    Semoga Allah ampunkan dosa kita semua.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :