Senarai 100 forex trader dan broker dalam Pemantauan Bank negara Malaysia

Salam,

Seperti biasa,tugas kami memberikan artikel yang straight to the point.
Tak pandai nak karang cerita macam thevocket.com.
Artikel ini membuatkan penulis hilang 100 rakan scam,namun demi menjaga maslahat orang awam,kaedah begini menjadi keutamaan.

Kita ni orang kampung , yang hidup lebih gemar berterus terang mempertahankan hak yang teraniaya dan menolak kebatilan.

Pihak Piphijau tidak menyentuh dosa pahala peribadi individu atau owner broker di bawah.
Sekadar nasihat sesama supaya berhati-hati dalam dunia penipuan "online".
Sedangkan Pengetua Maahad Tahfiz kena auta pelaburan Forex.Inikan pula kita.




*Dalam Pemantauan BNM tidak semestinya broker atau laman web tersenarai bersalah. Mana-mana individu yang terlibat dengan bidang forex ,100% risiko ditanggung sendiri.Melainkan aduan "Terbukti" kes-kes penipuan berimpak tinggi,turun naik mahkamah yang disenarai BNM disini .

Tugas team kami Piphijau membantu konsultansi & menasihati anda bidang pelaburan Teknikal Analisis "high risk,high return" dalam menilai yang mana baik dan yang mana dicurigai.


1. https://fxranex.com/ (Dambil alih oleh pengurusan Baru)
2. http://www.fxrichcapital.com/ (Laman Web “Currenty Not Available”)
3. https://fxunited.com/ (Dalam Pemantaun BNM)
4. http://www.nexusforex2u.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
5. http://www.gaforex.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
6. http://globalwavegold.com (Hilang Ke planet Pluto)
7. http://gwgfx.com/ (laman web nak dijual)
8. https://www.btcpips.com (Dalam Pemantaun BNM)
9. 
http://www.hafizzatrusli.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
10. http://wadiahtrading.com/ (laman web nak dijual)
11. http://zness.com/ (laman web nak dijual)
12. 
http://www.axiscapitalcorp.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
14. http://berjayaforex.com/ (laman web Nak dijual)
15. http://proinfinity.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
16. http://odfx.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
17. http://maximtrader.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
18. http://locusnetwork4u.com/ (laman web Nak dijual)
19. http://www.kcgtraders.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
20. http://www.hifx2rich.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
21. http://gainfxcapital.org/ (laman web Nak dijual)
22. https://fxzn.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
23. http://www.intelfx.com/ (laman Web Expired)
24. http://extracapitalprogram.com/ (Hilang Ke planet Pluto)
25. http://www.mikadofx.com/ (Dah bertukar ke laman web pecah lemak Jepun)
26. http://www.ecofuturefund.biz/ (Hilang Ke Planet Pluto)
27. http://www.bfsforex.com/ (Dalam Pemantauan BNM)
28. 
http://karkersz.com/ (laman Web Expired)
29. https://worldtradeacademy.com (Dalam Pemantauan BNM)
30. http://www.acfx.com/ (lesen broker di"suspended")
31. 
http://www.tripplelinefx.com/ (Hilang Ke Planet Pluto)

32. http://prime4x.com/ (laman web diragui)
33. http://fortisx.com/ (Dikhianati Mercerfx.com Sebagai White Label)
34. http://mgcfx.com (Laman web kena lelong dan melarikan fund pelabur)
35. http://nexusfx.com (Hilang Ke planet Pluto bersama wang pelabur)
36. http://www.ironfx.com/ (Kes tidak membayar withdrawal trader di Asia)
37. http://forexgen.com/ (Tidak membayar withdraw client dan laman web expired)
38. http://crownforex.com/ (Laman web expired dan Untuk dijual)
39. http://intelfx.com/ (Tidak membayar withdraw client dan laman web expired)
40. 
http://gacforex.com/ (Hilang ke Planet Pluto)
41. 
http://rboption.com/ (Hilang ke Planet Pluto)
42. https://mercerfx.com/ (Mengkhianati beberapa white label di bawahnya)

43. http://www.t1fx.com/ (Dalam Pemantaun BNM)
44. https://www.venusfx.com/ (Dalam Pemantaun BNM)

45. http://speedline.com/ (laman web untuk dijual)
46. http://www.empire3sixty.com/ (Laman Web Expired) 
47. http://www.bfsforex.com/ (Dalam Pemantaun BNM)
48. http://futurebarrel.com (Laman Web Expired)
49. http://www.uatconline.com/ (Laman web expired)
50. http://www.eternalfx.com/ (Laman web expired)


Latest List 2017 BNM

51. https://www.dinardirham.com/
52. https://www.bitkingdom.org/

53. http://www.prutonfx.com/
54. https://www.jjptr.com/
55. http://www.wtcpro.com/


Latest List 2017 Seccuritirs Commision


56. http://www.itradexsystem.com

57https://fmtrader.com/
58. http://www.efzinitus.com/
59. http://www.rcm-pruton.com/


Aduan Orang Ramai (Terbaru)

60. http://www.rjjfx.com/  (Serpihan FXUnited)




61 hingga 100 dalam tapisan dan aduan maklumat dari orang ramai.

43 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Aik liteforex pun ada? Fami kene jawab ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar tuan,bukti2 yang diberikan trader menakjubkan,spike lite fx melampau,x bayar withdraw dengan amaun yang besar dan dengan dibuktikan 50 orang trader yang tidak dibayar withdraw.
      Ini ayat yang mereka PM admin yang "copypaste dari fb mesej":

      "selepas. close profit lebih kurang 10k
      esok pagi tgok ada 3 broker yg candlestick gold naik sama
      broker lain naik juga tapi xberapa tggi laa
      sebelah ptg nya Email masuk dri litefx memberitahu bahawa pada gold ada spyt dan tidak di ambil kira profit tersebut
      pada sebelah ptg kesemua Entry pada
      GOLD
      GU
      EU
      di masukn semula 1 demi 1 kedalam chat mt4........hahaha
      mcm hawaauuuu"

      Ini bukti screen shot spike yang Lite FX sengaja buat :
      https://scontent-kul1-1.xx.fbcdn.net/v/t35.0-12/13090850_1771170856502540_1043709995_o.jpg?oh=80390c6c874dbdf02862d811795041fd&oe=5726A8BB

      Kes selesai,jika 50 orang trader tersebut,hak mereka withdraw dikembalikan.

      Delete
    2. Dan ini bukti profit salah seorang dari 50 trader yang profit di "cancel" oleh pihak lite fx:

      Bukti SS:
      https://scontent-kul1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t35.0-12/13129008_1771170853169207_1480717088_o.jpg?oh=6f9105805d9e2f31d1bb85ec0fc62135&oe=5726E91C

      Delete
    3. BRO.. B4 NAK SHAREKAN TU SELIDIK LA DULU RULES, TERM & CONDITION YANG TERMAKTUB...

      LiteForex Malaysia belum pernah lagi trader tidak dibayar jika profit adalah sah mengikut syarat dan peraturan urusniaga. Kes yang dicanangkan oleh pihak tidak bertanggungjawab ini adalah berkaitan SPIKE GOLD. SPIKE profit atau loss broker akan betulkan price. kalau untung semasa SPIKE ni kan takde price tuh macam mana nak bayar yang dikatakan untung tuh. price tak wujud.kalau trader loss sebab SPIKE ni pun broker akan zerokan balik takde loss apa2.

      Delete
    4. Berkenaan Kes Lite fx, https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206071357967150&set=a.1542468725822.90391.1358081707&type=3&theater .

      Saya sudah berdiskusi dengan R.O,semoga dimudahkan segala urusan,dan kita perbaiki yang mana kurang.Semoga trader kita bersatu hati.Kes Tutup.

      Delete
  3. Apa pula masalah dgn FxRanex? Blh tlh jelaskan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan Mafidz,boleh rujuk sini
      https://facebook.com/groups/444119945621626?view=permalink&id=1205561606144119

      Delete
  4. Liteforex mmg terkenal dengan "kacau" trading client. Ramai dh yg inform. Bekas IB mereka pn ada bgtau. Harap fami boleh bersumpah dengan nama Allah bahawa liteforex mmg xkacau trading client. Buktikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya bekas client lite forex dan pernah deposit 8kusd dan mendapat bonus 100%.
      Tapi belum cukup 3 bulan bonus saya kena tarik dan margin saya masa itu mmg sedikit sehingga akaun saya MC akibat penarikkan bonus.
      Tapi herannya pihak liteforex boleh bagitau saya kalau nak akaun saya kembali aktif saya kena topud 2kusd.
      Kenapa broker lite suka suka menarik bonus. Kemudian akaun dan entry yang sama saya guna dkt XM Market tapi akaun tak MC walaupun bonus kurang.

      Delete
  5. Gua teringat kisah sahabat gua ni. Dia bukak center broker beliau sendiri di Johor. Fami dengan geng2 lite forex nya dtg bikin kecoh dan gegar. Seolah2 hanya broker lite forex yg boleh bertapak di johor. Come on. Orang nak cari rezeki halal.

    Nak tunjuk gangster, anda tu pun bukannya org johor. Insafla wahai fami

    ReplyDelete
  6. Apa pun melalui liteforex saya telah menerima sebuah kereta inspira, sebuah motorbike, sebuah laptop etc...dan berkenaan spike acc saya yg mc akibat spike giler telah dikembalikan pada position asal tak sampai 12 jam selepas dimajukan kepada pengurusan liteforex Malaysia ...hidup Fami & setia liteforex

    ReplyDelete
  7. Daripada Allah, sy telah dikurniakan Porsche, tanah dan harta yg melimpah ruah. Sy berserah kepada Allah bukannya broker yg pemberi rezeki.

    ReplyDelete
  8. Salam semua,saya mohon maaf jika ada yang tersinggung disebabkan list litefx diatas.
    Mungkin posting ini melegakan kalian semua ,in sya Allah https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206071357967150&set=a.1542468725822.90391.1358081707&type=3&theater

    ReplyDelete
  9. ade mintak rani kulop buat report? kemaluan yg dilakukn oleh broker2 scam ni amatlah besar...

    ReplyDelete
  10. Seriously aku tak faham kenapa orang Asia ni suka sangat trade dengan broker2 cap ayam ni. Broker bagi bonus, bagi baju, bagi makan free, dan sebagai nya. Senang betul kena beli.

    Korang ni bodoh ke apa? Trade dengan broker takde lesen, broker asal dari pulau, broker tak penah dengar, tak sayang duit ke woi?

    ReplyDelete
  11. LiteForex memang masalah akaun affiliate aku tak dibayarnya. Sedangkan akaun client bawah aku masih aktif. Tiap tiap bulan aku bawak masuk 5kusd client. Bila aku tanya alasan aku trade dengan broker lain dan malahan akaun afiliate aku kena blok langsung tak boleh login. Aku juga dapat tahu ada IB lama pun akaun afiliate dia kena blok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Broker pun dari Bangladesh bro hahaha
      register kat Marshall Islands, ntah pulau mana ni. Bertabah je la bro. Cari broker ada lesen.

      Delete
  12. Broker acfx mmg kne suspended dlu. Dia dlm sisatan. Tungu je lah 7/5. Klau dia x salah ok lh nnti.

    ReplyDelete
  13. Lain broker lqin t&c dia. So rajin2 lh bce t&c setiap broker

    ReplyDelete
  14. Web scammer di paparkan tetapi web yang betul macam mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Info sini,yang mana senarai di atas tidak scammer.
      Benda boleh bincang sini.
      Semua di atas,mempunyai pengadu.Kami hanya siarkan laman web yang pernah diadukan.

      Delete
  15. ADAKAH ANDA PUNCA SEMUA BROKER KENA BLOCL BNM ???

    ReplyDelete
  16. salam...boleh senaraikan x tuan senarai broker forex yang boleh dipercayai?

    ReplyDelete
  17. Salam Tuan, GCM Asia ni boleh di percayai ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. GCM Asia sama je...macam haram.

      Delete
    2. takyah lah penipu besaq depa ni http://www.forexsebenar.com/blog/tolongah-jangan-jadi-mangsa-pelaburan-forex-scam-seterusnya/ nasib aku tak keja sini kalau dak mampuih kena sumpah seranah dengan hampa semua hahahahhah

      Delete
    3. hampa semua boleh baca yang ak dok tepek tu na

      Delete
  18. Zenith gold international ? Dinardirham.com ? Mohon pencerahan ? Dari pulau ka ?

    ReplyDelete
  19. fx united dengan rjjfx..hangus habis duit rm 30k..siap bulan loan lagi..malang betul nasib..bodohnya aku

    ReplyDelete
  20. Aku nk tanya ada ke name broker Adiyatul khalidah azman

    ReplyDelete
  21. Capstone global investments ada opis ke kt Malaysia

    ReplyDelete
  22. Salam sahabat dunia forex, company mana yg boleh diguna pakai. Minta pencerahan tuan puan. #allahmahamelihat

    ReplyDelete
  23. Nak tnya xm trading ni trust or not? Takut rasa nak melabur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm ni stakat ni gune ok...no problem and takde lagi masalah.....

      Delete
  24. Ada sapa2 yg prnah trade dgn Gcm? Sapa yg ada pngalamn, tlg share..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :