Broker Mana Satu Sesuai?




“Broker mana yang sesuai untuk saya,” Nubis kubis.

Soalan yang sentiasa bertebaran di kalangan Forex Trader. Dolu2 masa penulis mula nak berkenalan dengan forex, ni la antara soalan favourite penulis kepada kawan2 forex trader tak kira online atau offline. Sampai tahap muntoh hijau duk ulang soalan yang sama je. Buka akaun nya tak. Duk tanya soalan yang sama je. Kih3.

Selain daripada ciri2 yang perlu diambil kira seperti di dalam artikel INI, terdapat juga faktor2 lain yang perlu diambil kira sebelum kita patut membuka akaun trading dengan mana2 broker.

Factor paling utama adalah, ADAKAH BROKER ITU MAMPU UNTUK MEMBAYAR DUIT WITHDRAW?

Kadang2 ada broker yang tidak mampu untuk membayar duit withdraw kerana tidak mempunyai duit yang mencukupi di dalam akaun Pool broker masing seperti yang terjadi kepada broker A*FX. Broker tersebut mempunyai lesen untuk beroperasi dan rekod pengurusan yang bagus, namun disebabkan 1 kes, mereka tidak mampu untuk membayar kembali duit yang dikeluarkan oleh trader2 yang seterusnya menyebabkan lesen mereka telah digantung sehingga kes tersebut selesai.

Sekiranya ini berlaku, siapa yang akan RUGI? Tentula trader itu sendiri kerana penat lelah mereka menganalisa carta tidak berbaloi apabila tidak dapat menikmati @ membelanjakan duit keuntungan hasil daripada trading mereka. Anda ingin perkara yang sama berlaku? Jawapannya tentulah TIDAK kan. Maka, buatla pilihan yang terbaik :)



Jadi? Broker mana yang sesuai untuk saya? Jawapannya carilah Broker A Book. Tanyalah IB masing2, adakah broker mereka itu A Book atau B Book?

Jangan terkejut, sekiranya IB itu sendiri tidak tahu. Kih3x.



Kalau mereka tak tahu, minta mereka baca link artikel sebelum ni ye (DI SINI). Lepas tu minta mereka terangkan kembali kepada anda :) Ramai yang tak ambil tahu tentang jenis broker ni. Pada mereka asalkan broker tu mampu bayar duit withdraw cukuplah pada mereka. Tapi sampai bila broker itu mampu bertahan? Bukan semua broker B Book ni mampu bertahan lama. Kebanyakkan kecundang apabila ada trader yang withdraw lebih dari kemampuan mereka.

Jom berubah kepada A Book broker sebelum terlambat :) Tak tahu A Book yang ada? Boleh buka akaun dengan PiphijauLTD.com :)



Klik link ini untuk mendaftarkan akaun trading dengan PiphijauLTD.com.



Nak dapatkan maklumat lanjut mengenai broker PiphijauLTD.com? Boleh berhubung dengan penulis di:-

--

Hilman Nawi
Piphijaultd Terengganu
Email : terengganu@piphijaultd.com
Official website: http://piphijaultd.com/ 



#piphijaultd #piphijaultdterengganu #abook #stp #trustedbroker #teknikGST #EAGST #jomwithdrawsokmo #kemahkeming #sharingiscaring #nakedchart #traderkampung #nubisbolehbuat


**UPDATE
  1. Rakan2 sudah tengok performance EA GST MasterPiece by Piphijau? Kalau belum, boleh ke sini untuk tengok dan nilaikan performance EA tersebut.
  2. Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan EA tersebut. Rakan2 boleh berhubung dengan manager2 untuk setiap negeri berdasarkan kepada list ni. Whatsapp je mereka, insya Allah mereka akan membantu rakan2.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :