Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2016

TEAMVIEWER? Apakah Fungsi dan Keperluan untuk Install?

**Ini bukan artikel iklan untuk software TeamViewer yer. Cuma review ikhlas untuk memudahkan urusan rakan2 trader kedian hari untuk selesaikan masalah yang mungkin akan timbul nanti** 



Mesti dah ramai yang pernah dengar dan gunakan software TEAMVIEWER kan? Namun ada juga yang tidak pernah ambil tahu mengenai software ini. Jadi, apakah keperluan untuk menggunakan software ini di dalam trading Forex?
Contoh situasi seperti kat bawah ni.
“Adeh, macam mana nak selesaikan masalah install MT4 ni. Dah baca panduan kat blog Piphijau.com masih lagi tak faham2.”
“Haa.. mitak tolong Abu la buatkan. Dia dah boleh install MT4 tu. Tapi masalahnya sekarang ni, Abu pulak duk jauh!”

Isk, mesti pening bila ada masalah camni kan. Nak mitak tolong, kawan pulak duk jauh2. Kat sini la fungsi software2 seperti Teamviewer ni ek. Maksubnya kawan kita tu boleh menggunakan komputer kita secara REMOTE dari jauh. Dia boleh tolong install atau setup apa sahaja yang berkaitan dengan komputer tu.

Kat mana nak dapatkan ins…