Skip to main content

REQUOTE dalam FOREX



REQUOTE boleh diterjemahkan sebagai keadaan apabila broker tidak dapat memberikan atau sanggup memberikan harga yang trader inginkan. Keadaan ini biasanya berlaku semasa market aktif disebabkan oleh news dan sebagainya. Contohnya, abam nak beli atau jual pasangan matawang tertentu pada harga tertentu dan menekan butang untuk dapatkan harga tersebut. Pada waktu broker menerima order tersebut, market telah pun bergerak terlampau laju untuk execute harga yang diingini. 
Pengumuman REQUOTE muncul di MT4 memberitahu abam harga dah bergerak dan memberikan abam peluang untuk menerima atau tak harga tersebut. Selalunya harga yang ditawarkan pada masa tersebut biasanya tidak menyebelahi para trader. Sebab tu ramai yang tak suka apabila berlaku REQUOTE ni. Rugi untuk kita nanti.



APA YANG MENYEBABKAN REQUOTE NI??

Macam yang abam dah beritahu kat atas, biasanya market bergerak laju, namun boleh bergerak dengan teramat laju dengan tiba2 terutamanya apabila ada news. Keadaan ini menyukarkan broker untuk meletakkan order pada harga yang abam inginkan. Broker yang kita gunakan sebenarnya terpaksa melalui broker mereka sendiri iaitu LP (Liquidity Provider – nak tau apa?? Cari la sendiri plak.. kih3x)

LP boleh menarik semula order, menaikkan harga atau boleh juga tidak mahu memberitahu apa2 jika mereka mahu berbuat camtu. Sebab itu ada broker yang memberitahu bahawa harga yang ditawarkan adalah bukan harga yang kita inginkan – mereka beritahu abam harga yang diberikan adalah lebih teruk dari yang diinginkan.



MACAM MANA NAK LINDUNGI DIRI ABAM DARI REQUOTE??

Bunyinya macam tak best plak kan bila kena REQUOTE ni? Hehe.. sebenarnya ada cara atau jalan nak elakkan REQUOTE ni. Dengan meletakkan LIMIT ORDER, abam memberitahu broker bahawa abam hanya sanggup meletakkan order di harga tertentu atau yang lebih baik sahaja. Dengan cara ini, abam beritahu broker terlebih dahulu bahawa abam tak nak membayar lebih untuk entry tersebut pada harga tertentu sahaja, dan juga bahawa abam sanggup tidak entry sekiranya ianya tidak dapat dilakukan pada harga tersebut.

**Sebab itu, dengan teknik GST manual, abam diajar untuk meletakkan LIMIT dan STOP order. Meh sapa2 nak belajar teknik GST manual, hubungi pengurus2 yang dilantik PipHijauLTD (klik link ini untuk dapatkan senarai pengurus yang ada)**



REQUOTE adalah sesuatu yang biasa berlaku pada market tertentu, dan juga pada mana2 bidang FOREX. Namun, sekiranya broker yang digunakan kerap REQUOTE (terutamanya semasa market yang lemau) itu menunjukkan bahawa broker tersebut kekurangan dari segi kecairan modal. Jika ini yang berlaku, lebih baik abam mula ushar broker baru untuk melakukan trading FOREX.

--
Hilman Nawi
Piphijaultd Terengganu
Email : terengganu@piphijaultd.com
Official website: http://piphijaultd.com/  

#piphijaultd #abook #stp #trustedbroker #teknikGST #EAGST #jomwithdrawsokmo #kemahkeming #sharingiscaring #nakedchart #traderkampung #nubisbolehbuat

Klik link ini untuk mendaftarkan akaun trading dengan PiphijauLTD.com.

Pssssttt - Yang nak dapatkan info lanjut mengenai teknik GST manual atau Expert Advisor (EA) GST boleh la berhubung dengan penulis ye.

Comments

  1. AvaTrade is the most recommended forex trading platform for newbie and advanced traders.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Top 100 Team & Individu Forex Malaysia

Salam semua trader,



Hari ini penulis ingin berkongsi senarai list nama pengelola,laman web atau personel yang aktif dalam memberi nilai ilmu forex khasnya sesama trader di Malaysia.Betapa meriahnya dan banyaknya ilmu yang dikurniakan Allah kepada kita trader,namun yang sedihnya kita sering salah menyalah terutamanya satu bangsa yang dikenali sebagai "Melayu".Namun ilmu ini tidak terbanding dengan ilmu Tuhan sekalian Alam.Biar kita profit dan withdraw sama-sama.

Trader Malaysia bagus-bagus sebenarnya di bandingkan dengan trader luar.Jika kita bersatu,anak-beranak Soros pun boleh datang Malaysia belajar.In sya Allah.

Artikel ini ditulis sebagai rujukan trader untuk menimba ilmu.Ranking bukan bermaksud yang atas mengatasi di bawah atau mengatasi setiap satu,ianya hanya senarai terpilih hasil pemerhatian telus pihak kami.

Senarai di bawah telah ditapis,dan menepati syarat utama iaitu:


Tidak ScamBukan individu mengelola Skim Cepat Kaya.
Penulis berharap,ianya telus dan pihak kami tidak…

Kisah Penipuan Aeon dan Sen Heng

Salam Ramadhan buat semua, Hari ini penulis ingin share betapa kayanya syarikat yang sudah banyak kali menipu mangsa-mangsa tanpa disedari pihak berkuasa dan modus operandi mereka sangat licik hingga mengaut keuntungan beratus juta RM.
Sehinggalah luahan sahabat FB menceritakan kisah "Untold" story penipuan Aeon Credit  dan "Seng Heng"  (Senheng) dimana kedua-duanya "sam SENG" .



AEON 2016 ANNUAL REPORT
(Baru sahaja di padam dari laman Google)
Admin sempat download buat tatapan dan bukti keuntungan "RIBA'" Syarikat AEON buat tatapan pembaca pembaca.



































Kisah hari ini, balik kampung jumpa parents. Abah mengeluh bila akaun BSN miliknya, hasil menjadi guru kafa bertahun-tahun tiba-tiba saja kosong. Padahal, dia tidak pernah mengeluarkan duit dari akaun tersebut. Kerana itulah simpanannya untuk pergi haji dan umrah. 
Bila ditanya pada BSN, rupa-rupanya dipotong oleh Aeon Credit secara auto debit. 
Kisahnya bermula bila abah membeli motosi

Senarai 100 forex trader dan broker dalam Pemantauan Bank negara Malaysia

Salam,

Seperti biasa,tugas kami memberikan artikel yang straight to the point.
Tak pandai nak karang cerita macam thevocket.com.
Artikel ini membuatkan penulis hilang 100 rakan scam,namun demi menjaga maslahat orang awam,kaedah begini menjadi keutamaan.
Kita ni orang kampung , yang hidup lebih gemar berterus terang mempertahankan hak yang teraniaya dan menolak kebatilan.

Pihak Piphijau tidak menyentuh dosa pahala peribadi individu atau owner broker di bawah.
Sekadar nasihat sesama supaya berhati-hati dalam dunia penipuan "online".
Sedangkan Pengetua Maahad Tahfiz kena auta pelaburan Forex.Inikan pula kita.



*Dalam Pemantauan BNM tidak semestinya broker atau laman web tersenarai bersalah. Mana-mana individu yang terlibat dengan bidang forex ,100% risiko ditanggung sendiri.Melainkan aduan "Terbukti" kes-kes penipuan berimpak tinggi,turun naik mahkamah yang disenarai BNM disini .

Tugas team kami Piphijau membantu konsultansi & menasihati anda bidang pelaburan Teknikal Anali…