REQUOTE dalam FOREX



REQUOTE boleh diterjemahkan sebagai keadaan apabila broker tidak dapat memberikan atau sanggup memberikan harga yang trader inginkan. Keadaan ini biasanya berlaku semasa market aktif disebabkan oleh news dan sebagainya. Contohnya, abam nak beli atau jual pasangan matawang tertentu pada harga tertentu dan menekan butang untuk dapatkan harga tersebut. Pada waktu broker menerima order tersebut, market telah pun bergerak terlampau laju untuk execute harga yang diingini. 
Pengumuman REQUOTE muncul di MT4 memberitahu abam harga dah bergerak dan memberikan abam peluang untuk menerima atau tak harga tersebut. Selalunya harga yang ditawarkan pada masa tersebut biasanya tidak menyebelahi para trader. Sebab tu ramai yang tak suka apabila berlaku REQUOTE ni. Rugi untuk kita nanti.



APA YANG MENYEBABKAN REQUOTE NI??

Macam yang abam dah beritahu kat atas, biasanya market bergerak laju, namun boleh bergerak dengan teramat laju dengan tiba2 terutamanya apabila ada news. Keadaan ini menyukarkan broker untuk meletakkan order pada harga yang abam inginkan. Broker yang kita gunakan sebenarnya terpaksa melalui broker mereka sendiri iaitu LP (Liquidity Provider – nak tau apa?? Cari la sendiri plak.. kih3x)

LP boleh menarik semula order, menaikkan harga atau boleh juga tidak mahu memberitahu apa2 jika mereka mahu berbuat camtu. Sebab itu ada broker yang memberitahu bahawa harga yang ditawarkan adalah bukan harga yang kita inginkan – mereka beritahu abam harga yang diberikan adalah lebih teruk dari yang diinginkan.



MACAM MANA NAK LINDUNGI DIRI ABAM DARI REQUOTE??

Bunyinya macam tak best plak kan bila kena REQUOTE ni? Hehe.. sebenarnya ada cara atau jalan nak elakkan REQUOTE ni. Dengan meletakkan LIMIT ORDER, abam memberitahu broker bahawa abam hanya sanggup meletakkan order di harga tertentu atau yang lebih baik sahaja. Dengan cara ini, abam beritahu broker terlebih dahulu bahawa abam tak nak membayar lebih untuk entry tersebut pada harga tertentu sahaja, dan juga bahawa abam sanggup tidak entry sekiranya ianya tidak dapat dilakukan pada harga tersebut.

**Sebab itu, dengan teknik GST manual, abam diajar untuk meletakkan LIMIT dan STOP order. Meh sapa2 nak belajar teknik GST manual, hubungi pengurus2 yang dilantik PipHijauLTD (klik link ini untuk dapatkan senarai pengurus yang ada)**



REQUOTE adalah sesuatu yang biasa berlaku pada market tertentu, dan juga pada mana2 bidang FOREX. Namun, sekiranya broker yang digunakan kerap REQUOTE (terutamanya semasa market yang lemau) itu menunjukkan bahawa broker tersebut kekurangan dari segi kecairan modal. Jika ini yang berlaku, lebih baik abam mula ushar broker baru untuk melakukan trading FOREX.

--
Hilman Nawi
Piphijaultd Terengganu
Email : terengganu@piphijaultd.com
Official website: http://piphijaultd.com/  

#piphijaultd #abook #stp #trustedbroker #teknikGST #EAGST #jomwithdrawsokmo #kemahkeming #sharingiscaring #nakedchart #traderkampung #nubisbolehbuat

Klik link ini untuk mendaftarkan akaun trading dengan PiphijauLTD.com.

Pssssttt - Yang nak dapatkan info lanjut mengenai teknik GST manual atau Expert Advisor (EA) GST boleh la berhubung dengan penulis ye.

1 comment:

  1. AvaTrade is the most recommended forex trading platform for newbie and advanced traders.

    ReplyDelete