[CARA MUDAH MENENTUKAN ARAH MARKET]

Salam sejahtera semua. Apa khabar ye rakan2 trader sekalian? Dah lama rasa Abam Man tak membebel dalam ni ek. Ada yang rindu tak? Kalau ada taip la “SAYA RINDU ABAM MAN” kat komen sekali. Hehe..
.
.
Abam Man nak ceta apa ye kali ni. Haaa..kita ceta psal macam mana nak tentukan arah market dalam forex nak?? Tak nak?? Haaa.. p main jauh2..tak yah nak gatal2 baca lagi.. Hehehhe… Abam Man gurau je. Jangan ler marah plak neh.
.


Contoh untuk menentukan UPTREND atau DOWNTREND.
Iskkk..dah2..melalut je lebih Abam Man nim..bila nak start ceta nim..dah ready popcorn n air soda bikabonat nim. Berapa banyak NIM daa.. hehehehe..
.
.
Ok2 get serius. Jadi macam mana cara mudah nak menentukan arah market sesuatu pair tu ek? Haa..meh rapat2 Abam Man nak ajar nim.
.
.
Penah dengar n guna trendline tak?? Camna nak jadi trader kalau basic forex trendline pun tak tau nim..iye dak?? Hehehe.. Ok2 camna nak gunakan trendline untuk tentukan arah market ye. Mula2 sekali kena tentukan di mana kita nak tarik trendline tu..samaada di body atau ekor. Mana2 tempat adalah valid untuk tarik ye.
.
.
Ok2 tengok contoh kat bawah untuk cara tarik trendline yer.

Contoh trendline SELL telah break di kotak kuning, maka untuk perjalanan market seterusnya kita akan focus kepada entry BUY pulak.
.
.
.

Contoh trendline BUY telah break di kotak kuning, maka kita akan focus untuk mencari entry SELL pula selepas ini.
.
.
Boleh faham tak nim?? Kalau tak faham nanti wasap Abam Man kat sini ye. Kita ngeteh2 minom kopi jantan. Abam Man tunjuk macam mana nak tarik trendline depan2 kasi line clear lagi.

.

Contoh tempat breakout trendline berlaku.
.
.
Kalau rasa artikel ni membantu, share la ye kat kawan2 lain. Semoga bermanfaat untuk semua ye.
.
.
Yang belum ada akaun dengan broker PIPHIJAULTD boleh la ushar2 link ni ye. Pilih je yang mana2 rasa berkenan di hati. Kami sedia membantu untuk daftar akaun.
.
.
--
Hilman Nawi
Piphijaultd Terengganu
Email : terengganu@piphijaultd.com
Official website: http://piphijaultd.com/  

#piphijaultd #abook #stp #trustedbroker #teknikGST #EAGST #jomwithdrawsokmo #kemahkeming #sharingiscaring #nakedchart #traderkampung #nubisbolehbuat

Klik link ini untuk mendaftarkan akaun trading dengan PiphijauLTD.com.


Pssssttt - Yang nak dapatkan info lanjut mengenai teknik GST manual atau Expert Advisor (EA) GST boleh la berhubung dengan Abam Man ye.



2 comments:

  1. Kadang dah break msk blk dlm trend asal. Itu namanya false break abam2. Bagaimana pula nk menentukan trend sideway? Ini semua basic trader semua perlu tau

    ReplyDelete
  2. Nkorang ni trader ke? Atau sekadar nak ttade by afffiliate earnings and broker registration.

    Bagi arah gbp uad utk daily tengok..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :