Skip to main content

[CARA MUDAH MENENTUKAN ARAH MARKET]

Salam sejahtera semua. Apa khabar ye rakan2 trader sekalian? Dah lama rasa Abam Man tak membebel dalam ni ek. Ada yang rindu tak? Kalau ada taip la “SAYA RINDU ABAM MAN” kat komen sekali. Hehe..
.
.
Abam Man nak ceta apa ye kali ni. Haaa..kita ceta psal macam mana nak tentukan arah market dalam forex nak?? Tak nak?? Haaa.. p main jauh2..tak yah nak gatal2 baca lagi.. Hehehhe… Abam Man gurau je. Jangan ler marah plak neh.
.


Contoh untuk menentukan UPTREND atau DOWNTREND.
Iskkk..dah2..melalut je lebih Abam Man nim..bila nak start ceta nim..dah ready popcorn n air soda bikabonat nim. Berapa banyak NIM daa.. hehehehe..
.
.
Ok2 get serius. Jadi macam mana cara mudah nak menentukan arah market sesuatu pair tu ek? Haa..meh rapat2 Abam Man nak ajar nim.
.
.
Penah dengar n guna trendline tak?? Camna nak jadi trader kalau basic forex trendline pun tak tau nim..iye dak?? Hehehe.. Ok2 camna nak gunakan trendline untuk tentukan arah market ye. Mula2 sekali kena tentukan di mana kita nak tarik trendline tu..samaada di body atau ekor. Mana2 tempat adalah valid untuk tarik ye.
.
.
Ok2 tengok contoh kat bawah untuk cara tarik trendline yer.

Contoh trendline SELL telah break di kotak kuning, maka untuk perjalanan market seterusnya kita akan focus kepada entry BUY pulak.
.
.
.

Contoh trendline BUY telah break di kotak kuning, maka kita akan focus untuk mencari entry SELL pula selepas ini.
.
.
Boleh faham tak nim?? Kalau tak faham nanti wasap Abam Man kat sini ye. Kita ngeteh2 minom kopi jantan. Abam Man tunjuk macam mana nak tarik trendline depan2 kasi line clear lagi.

.

Contoh tempat breakout trendline berlaku.
.
.
Kalau rasa artikel ni membantu, share la ye kat kawan2 lain. Semoga bermanfaat untuk semua ye.
.
.
Yang belum ada akaun dengan broker PIPHIJAULTD boleh la ushar2 link ni ye. Pilih je yang mana2 rasa berkenan di hati. Kami sedia membantu untuk daftar akaun.
.
.
--
Hilman Nawi
Piphijaultd Terengganu
Email : terengganu@piphijaultd.com
Official website: http://piphijaultd.com/  

#piphijaultd #abook #stp #trustedbroker #teknikGST #EAGST #jomwithdrawsokmo #kemahkeming #sharingiscaring #nakedchart #traderkampung #nubisbolehbuat

Klik link ini untuk mendaftarkan akaun trading dengan PiphijauLTD.com.


Pssssttt - Yang nak dapatkan info lanjut mengenai teknik GST manual atau Expert Advisor (EA) GST boleh la berhubung dengan Abam Man ye.



Comments

  1. Kadang dah break msk blk dlm trend asal. Itu namanya false break abam2. Bagaimana pula nk menentukan trend sideway? Ini semua basic trader semua perlu tau

    ReplyDelete
  2. Nkorang ni trader ke? Atau sekadar nak ttade by afffiliate earnings and broker registration.

    Bagi arah gbp uad utk daily tengok..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Top 100 Team & Individu Forex Malaysia

Salam semua trader,



Hari ini penulis ingin berkongsi senarai list nama pengelola,laman web atau personel yang aktif dalam memberi nilai ilmu forex khasnya sesama trader di Malaysia.Betapa meriahnya dan banyaknya ilmu yang dikurniakan Allah kepada kita trader,namun yang sedihnya kita sering salah menyalah terutamanya satu bangsa yang dikenali sebagai "Melayu".Namun ilmu ini tidak terbanding dengan ilmu Tuhan sekalian Alam.Biar kita profit dan withdraw sama-sama.

Trader Malaysia bagus-bagus sebenarnya di bandingkan dengan trader luar.Jika kita bersatu,anak-beranak Soros pun boleh datang Malaysia belajar.In sya Allah.

Artikel ini ditulis sebagai rujukan trader untuk menimba ilmu.Ranking bukan bermaksud yang atas mengatasi di bawah atau mengatasi setiap satu,ianya hanya senarai terpilih hasil pemerhatian telus pihak kami.

Senarai di bawah telah ditapis,dan menepati syarat utama iaitu:


Tidak ScamBukan individu mengelola Skim Cepat Kaya.
Penulis berharap,ianya telus dan pihak kami tidak…

Kisah Penipuan Aeon dan Sen Heng

Salam Ramadhan buat semua, Hari ini penulis ingin share betapa kayanya syarikat yang sudah banyak kali menipu mangsa-mangsa tanpa disedari pihak berkuasa dan modus operandi mereka sangat licik hingga mengaut keuntungan beratus juta RM.
Sehinggalah luahan sahabat FB menceritakan kisah "Untold" story penipuan Aeon Credit  dan "Seng Heng"  (Senheng) dimana kedua-duanya "sam SENG" .



AEON 2016 ANNUAL REPORT
(Baru sahaja di padam dari laman Google)
Admin sempat download buat tatapan dan bukti keuntungan "RIBA'" Syarikat AEON buat tatapan pembaca pembaca.



































Kisah hari ini, balik kampung jumpa parents. Abah mengeluh bila akaun BSN miliknya, hasil menjadi guru kafa bertahun-tahun tiba-tiba saja kosong. Padahal, dia tidak pernah mengeluarkan duit dari akaun tersebut. Kerana itulah simpanannya untuk pergi haji dan umrah. 
Bila ditanya pada BSN, rupa-rupanya dipotong oleh Aeon Credit secara auto debit. 
Kisahnya bermula bila abah membeli motosi

Senarai 100 forex trader dan broker dalam Pemantauan Bank negara Malaysia

Salam,

Seperti biasa,tugas kami memberikan artikel yang straight to the point.
Tak pandai nak karang cerita macam thevocket.com.
Artikel ini membuatkan penulis hilang 100 rakan scam,namun demi menjaga maslahat orang awam,kaedah begini menjadi keutamaan.
Kita ni orang kampung , yang hidup lebih gemar berterus terang mempertahankan hak yang teraniaya dan menolak kebatilan.

Pihak Piphijau tidak menyentuh dosa pahala peribadi individu atau owner broker di bawah.
Sekadar nasihat sesama supaya berhati-hati dalam dunia penipuan "online".
Sedangkan Pengetua Maahad Tahfiz kena auta pelaburan Forex.Inikan pula kita.



*Dalam Pemantauan BNM tidak semestinya broker atau laman web tersenarai bersalah. Mana-mana individu yang terlibat dengan bidang forex ,100% risiko ditanggung sendiri.Melainkan aduan "Terbukti" kes-kes penipuan berimpak tinggi,turun naik mahkamah yang disenarai BNM disini .

Tugas team kami Piphijau membantu konsultansi & menasihati anda bidang pelaburan Teknikal Anali…