Dollar dan Gold – Huru hara di Amerika!!!. GoldTarget 1292 kembali

Selepas kemenangan Trump, berlaku banyak kekecohan berkaitan “White nationalist” atau White Supremacist” di Amerika sehingga berlaku kematian empat hari lepas di Charlottesville, sebuah pekan di Virginia, tempat yang terkenal dengan lagu “Country Road, take me Home”. Ha ha anda mungkin belum lahir lagi waktu itu.Cara Trump menangani masalah di Virginia ini telah mendapat teguran ramai pihak. Trump tidak menghentam secra terbuka puak yang pro “white Nationalist” ini.

Beberapa nama besar yang menjadi member kepada “manufacturing council” mula menarik diri. Akhirnya semalam Trump telah mengumumkan  penutupan dua majlis penasihatnya berkenaan ekonomi, menghidupkan peluang pekerjaan dan meningkatkan aktiviti perkilangan di Amerika.
Malam tadi juga menyaksikan teguran secara terbuka tanpa berlapik oleh CEO JPMorgan, Jamie Dimon. Mereka ini semua orang-orang hebat dalam industri masing-masing, bukannya perserta The Apprentice.

Kenyataan Trump juga mendapat reaksi negative dari Theresa May, Perdana Menteri Britain.

Parti Republican juga terkejut dengan kenyataan Trump. Mereka akan menghadapi pilihanraya pada 2018. Lebih cepat mereka asingkan diri mereka dengan Trump, leboh besar peluang Republican untuk terus menguasai Senate dan House.
Gold – Bigger Picture. Faham News, Fahamlah kemana Pasaran hendak pergi.

Bila kita faham, betapa seriusnya sesuatu perkara atau news, kita boleh mengagak, walaupun ianya tidak semestinya tepat 100%, tetapi kita boleh faham mengapa pasaran bergerak dengan laju. Ini tidak mungkin diterangkan oleh analisa teknikal. Inilah kelebihan memahami news atau sesuatu masalah.

Pasaran boleh melepasi paras rintangan R1, R2 dan R3 diataspada area 1292, kemudian 1297.

Ingat, untuk pasaran berubah arah, kita perlukan News.


Money-Management
Saya boleh berlaga lutut untuk sesiapa yang mahu belajar lebih mendalam teknik ini.
Untuk money-management – trading akaun leverage 500:1, masuk lot 0.01 untuk setiap $100 USD. Boleh faham kan? Jika kita salah, gold bergerak 10 point, kita baru rugi 10 dollar sahaja, kita masih boleh bertenang untuk plan trade yang seterusnya.
  
Coaching Inter-Market, Analisa News dan Day Trading
Trading memang tidak mudah, samada secara Teknikal atau Fundamental. Tapi yang pasti, News lah yang menggerakkan pasaran.

Mahu buat analisa seperti diatas? Sesiapa yang berminat boleh PM atau email saya.

Buat Analisa atau Gunakan Robot untuk Trade.
Berminat? Sila register

Untuk anda yang tidak sukakan volatility yang tinggi, hubungi saya. Saya tahu money management yang sesuai untuk anda.


Selamat Melabur. Risiko anda yang tanggung dan semoga mesejnya sampai.
Ahmad Sherhan Abu Samah. Penganalisa Makro.
0107874341
ahmadsherhanabusamah@gmail.com
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :