Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2017

BASIC FOREX : [TOOL UNTUK TRADE FOREX]

Hari ni abam rasa nak kongsi la satu tool/apps yang kita boleh gunakan dalam trading.
Pernah dengar atau guna website/apps https://www.investing.com tak? Yang pernah guna mesti dah tahu macam mana nak gunakan. Yang tak boleh pernah guna dan pertama kali dengar jangan bimbang, abam nak kongsi la ni macam mana nak guna apps tu 😊
Ni rupa website investing.com tu

Nak lagi cantik, korang signup la siap2 satu akaun dekat investing.com tu. Jadi nanti bila korang ada buat apa2 perubahan setting custom, korang tak perlu dah load balik setting tu. Cuma perlu LOGIN je akaun investing.com yang dah korang SIGNUP tu. Tak perlu la nak setting banyak2 kali. Kan dah mudah tu.
Jadi apa yang syoknya pasal investing.com ni? Haa.. meh sini abam nak tunjuk. Sebenarnya banyak je yang kita boleh dapat dari investing.com ni kan. Contohnya boleh dapat berita semasa berkait dengan ekonomi (saham, forex dll). Tapi hari ni abam tak nak cerita pasal fungsi lain2 tu. Abam nak cerita yang istimewa sikit. Cer tengo…

Senarai Broker Blacklist Trader 2017

Salam semua trader,

Buat Pertama kali penulis tidak ingin menyenaraikan BERUKer - BERUKer yang mengkhianat trader.

Apabila penulis senaraikan,maka Akan Ada monyet2 MIB & IB broker tersebut buat ugutan,sindiran,lolongan di FB masing2.

Penulis x peduli.

Jika Pip Hijau LTD buat hal juga akan dinilai oleh trader.

Jika diluar Ada PPIM (Yusuf Azmi) membela hak pengguna teraniaya.

Kali ini,Trader Ada Piphijau membela nasib trader yang di aniaya MIB,IB mahupun Broker Auta.

Kaedah ini mudah,segala aduan trader teraniaya dibaca seluruh warga Malaysia di ruangan komen blog.Tiada menuduh sesiapa,yang teraniaya Akan tampil memberi hujah.

Lebih adil.Jika pihak broker ingin membalas Tumbukan trader yang buat aduan,sila reply kembali mempertahankan Hak Broker,dengan info yang jujur pada Kedua2 pihak.

Semoga tiada lagi dan Pupus terus Broker scam,MLM,khianat dibumi bertuah "Tanah Tumpahnya Darahku" ini.
Wassalam.