Pilihanraya Itali dan Analisa teknikal EURUSD


Rakyat Itali akan keluar mengundi pada hari ini 4 March, bermula 2pm (waktu Malaysia) sehingga 6am pagi esok. Keputusan paling awal bakal diketahui sekitar jam 9 malam Isnin nanti.

3 parti utama mengikut popularity semasa adalah 5 Star Movement (M5S), Democratic Party (PD) dan Forza Italia (center-right).

Secara amnya, Pilihan raya ini dijangka tidak akan memberi kesan besar kepada Euro. 5 Star, walaupun mahukan perubahan dalam European Union, mereka mahu kekal didalam EU.

Keputusan pilihanraya dijangka akan berlaku “Hung Parliament”, maksudnya tiada satu parti pun yang akan dapat membuat Kerajaan.

Kemudian parti politik akan terpaksa bergabung. Jika gagal, satu lagi pilihanraya terpaksa diadakan.Yang perlu traders beri perhatian ialah jika, Five Star bergabung dengan Forza Italia. Parti ini dipimpin oleh Silvio Berlusconi, Perdana Menteri yang meletak jawatan pada 2011 akibat krisis hutang Eopah.

Jika mereka bergabung, kami jangkakan Euro akan jatuh.


Analisa Teknikal EURUSDEuro sedang berlegar-legar di sekitar 1.23 hingga ke 1.2350. Ini adalah paras Support becoming Resistance yang baik.

Oleh kerana paras ini telah diuji banyak kali, ia dijangka boleh melepasi paras ini untuk menguji paras 1.2386. Traders boleh mencari peluang menjual EURO diparas ini.

Kita ada Support yang kuat pada paras 1.2273Analisa Lengkap Makro Dollar dan Ringgit 2018
Saya ada EBook “Forecasting Dollar and Ringgit 2018” untuk usahawan. Ia berguna untuk forex traders juga.

jika berminat.

Kadang-kadang saya menulis disini. Please like my page –

Kalau perlu penerangan,

Saya kumpulkan news yang penting disini.

Saya buat personal coaching for Macro and Technical Analysis. Fees USD100.

Untuk mereka yang trade dibawah saya, saya boleh bagi rebate untuk coaching. Daftar disini