Bond Punca Strong Dollar. Mari Belajar Analisa makro
Dollar begitu kuat sejak tiga trading days yang lalu dan menurut chart sudah pun menghampiri paras Resistance (Support become Resistance atau SR Flip) di daily chart

Minggu lepas, Data-data non-dollar yang lemah seperti di Eropah, UK dan Canada ditambah pula dengan statement ahli-ahli Federal Reserve yang “hawkish” membantu kekuatan dollar ini.


Kesannya, pasaran menjangkakan interest rates akan naik (yield meningkat dan dollar jadi kuat seperti chart diatas.)Penganalisa Bond berpendapat US 10 year Yield boleh naik ke paras 3.25% sebelum kadar yang tinggi itu memberi masalah kepada ekonomi Amerika.
Jika Yield yang tinggi mula memberi masalah kepada ekonomi, kita akan Flight to Safety, USDJPY akan jatuh dan Gold akan naik.

Pasaran yang searah ini biasanya membuatkan sama ada trader untung besar atau MC. Kita ada data US GDP pada hari Jumaat dan FOMC meeting Khamis minggu depan.

Sebenarnya untuk jangka panjang, Yield yang meningkat ini boleh membuatkan weak dollar juga. Ia bergantung kepada sebabnya..

Mari bersama kami memahami arah News untuk pengurusan risiko yang lebih baik. Kamai ada training room yang selesa di Setia Alam.

Jika berminat untuk belajar Fundamental dan analisa News, ataupun perlukan speaker

http://wasap.my/60162271402

fees boleh dibawa berbincang. Lebih mudah jika anda buka akaun dan trade lah disini

http://bit.ly/2ogtk8O

Kadang-kadang saya menulis disini. Please like my page –
https://www.facebook.com/ASASAnalysis/

Saya kumpulkan news yang penting disini.
https://goo.gl/2rv9Ac

Untuk daytrading ideas, boleh join group ini.

Disini kita ajar cari pair yang sesuai dan macam mana nak kurangkan risiko pasaran yang tidak menentu.

Untuk Swing trading, kami kongsikan analisa kami disini.Pilihan di tangan anda.