Analisa PAir EurJPY 17/5/2019

   

                               

EUR/JPY 17/5/2019

                                        



assalamualaikum semua ..hari saya nk berkongsi satu setup yg kita boleh curi2 intai sikit dari market yg mempunyai puluhan pair ..Jadi apa yg saya nampak harini adalah pair yg berpontensi untuk kita trade ialah EJ . Macam biasa setiap kali sebelum kita entry market kita mesti tahu sebab apa kita entry dan apa terjadi klau price tak ikut analisa kita .


- first pertama kita mulakan dengan timeframe yg besar terlebih dahulu
jadi klau anda perhatikan chart di daily seperti gmbr diatas
kita tahu trend sekarang adalah trend downtrend
dan sekarang price tgh membuat down movement untuk break lower low itu ..
jadi kita faham bigger picture trend down
bigger picture hanyalah untuk kita tahu arah
kita takkan trade di tf besar

jadi mcm mna
so let go ke tf yg lebih kecil ...come on








seperti yg anda lihat sekarang ni ialah timeframe h4...jadi saya target utk buy
kenapa berani sgt nk target buy di h4 ni sedangkan daily downtrend
sabar dlu

jika anda perhatikan di timeframe h4 price berada di zon new low iaitu lower low ..maksudnya price tersangatlah murah skrg ni utk kita nak sell...saya tak ckp tak boleh tapi terlalu berisiko klau kita nk jual pada harga rendah better tunggu untuk buy dlu
jadi saya target utk buy
tapi mcm mna
jika anda perhatikan
inside bar telah pun terjadi
setiap candle ad cerita di belakangnya
jadi ayuhhh ke timeframe yg lbih kecil utk kita lihat







jika anda perhatikan line garis di melintang itu adalah high inside bar di h4 jika price break tu makanya trend akn bertukar menjadi uptrend dgn terjadinya new high seperti gmbr ..
jadi boleh standby buy stop di high level garis melintang tu a.k.a inside bar di h4 ..jangan trus masuk tunggu breakout berlaku bru entry sedara2 semua :ok_hand:🏻:ok_hand:🏻

bismillah












No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :