SahVCS didalam menganalisis pair AUDUSD untuk target harian

Jam 10am adalah masa yang paling baik setelah market mula stable di Mt4 untuk kita sama-sama cuba analysis market. Dari market jam 10 pagi ini kita akan mula membuat mapping pair berkenaan untuk perjalanan hariannya hari ini.

Mari sama-sama lihat bagaimanakah cara dilakukan & apakah keperluan yang diperlukan untuk membuat draft sambungan yang masih belum wujud.

Buka Mt4 & ambil H4 sebagai trend
Lihat ianya adalah di penghujung sell dan bakal memasuki mini sideway dengan trend sell akan disambungkan semula sesudah habis selesai mini sidewaynya itu.

Ini bermaksud H4 akan membentuk graph sell .. Sideway.... Sell.

Keadaan ini akan berlangsung selama 2 hari dan baik untuk swing atau intra day.

Mini sideway akan berada pada point 0.69430 ke point 0.69040 dan ianya bagus untuk standby PO menggunakan buy limit serta sell limit.

Ini bermaksud aktiviti di M15 akan berlaku buy dan sell trend. Manakala di H4 ianya hanya memberitahu sekadar aktiviti untuk menstablekan matawang sebelum terjunan bermula sekali lagi.

Dalam keadaan pending order boleh juga digunakan sebagai TP nya sebab ia hanyalah di High limit dan Low limit sahaja

Terjunan sell selepas ini adalah melepasi 0.69040 dan keadaan sideway yang bakal berlaku nanti hanyalah sekadar membuat impact kick dot kebawah pada jarak yang dekat dan kemudian di kick semula ke atas untuk meneruskan trend sell selepas sidewaynya.

Post a Comment

0 Comments

Cari info FX di Blog ini :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...