SahVCS memfokuskan pengambilan TP & target harian

TP (take profit) adalah menjadi kegilaan bagi traders. Lagi banyak TP dapat dihasilkan maka ia menjadi tanda aras baik buruknya sesuatu teknik.

Persoalannya adakah cara mengurus kewangan & keuntungan sebegini betul?

Dalam teknik SahVCS kita biasa mendapatkan TP tanpa mengira ianya kecil atau besar, puluhan atau ratusan malah ribuan PIPs. Hanya mereka yang bersama di group  SahVCS xclusif yang melaluinya bersama dan menilai keberhasilan TP mahupun permulaan Akar @ Pucuk muda trend.

Bagaimanakah cara anda mengurus profitnya?

1) Buat target harian dan bonus.
2) Buat target bulanan.

Target harian contohnya 115USD.
Dapatkan ianya secara entry dan tidak perlu menunggu TP yang di set untuk auto close. Melakukan kaedah entry menggunakan 2 cara utama SahVCS iaitu pembentukan leher @ e2. Ikut pada trend yang dioerolehi dan entry. Setiap entry mempunyai cycle timenya tersendiri. Jangan biarkan market slow menganggu target harian anda. Closed kan sahaja mana - mana entry yang sudah biru atau untung tetapi belum mencapai TP yang mungkin dihalang oleh market slow. Gantikan dengan pairs lain.

Setelah anda mencapai target harian anda 115USD tadi. Entry yang masih berbaki atau belum mencapai TP biarkan saja untuk ianya auto closed di set TP. Begitu juga boleh tambah entry baru untuk menambah bonus pendapatan harian.

Sekiranya target harian dicapai ini membawa maksud target bulanan akan secara automatic juga dicapai. Dengan target harian 115USD membolehkan income bulanan RM10k.

Ianya tidak mustahil dan bukan suatu yang sukar. Yang penting adalah menjaga target harian dan cycle time entry yang dibuat.

Selamat mencuba pengurusan kewangan anda sekarang.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :