SahVCS menerangkan cara layer diambil

SahVCS menerangkan tentang layer yang dibenarkan di EUROUSD.

Layer adalah suatu keadaan yang diambil sebagai langkah untuk kita cover semula floating di paras melebihi kenaikan. Ianya hanya boleh diambil dengan menepati syarat dan peraturan tertentu seperti:

👉 Telah melepasi VHL atau VLL.
👉 Mestilah ianya berdasarkan 2 CS sama level kategori.
👉 Belum melepasi max 5 entry sedia ada.
👉 Terdapat kekuatan dalam BONUS melalui graph SahVCS.

Berikut adalah cara untuk kita mulakan trade di EU menjelang server ON.
1. Tandakan dahulu waktu server OFF di graph SahVCS.
2. Kenal pasti BONUS yang didapati dalam graph SahVCS.
3. Pastikan kedudukan VHL dan limit HL.
Kenal pasti trend sedia ada.
4. Adakah signal AWAN Mmenganggu di graph melalui tf yang lebih besarnya.
5. Kedudukan DOT.
6. Corak MID BB & MA.

Setelah mengenalpasti 6 kedudukan atau point-point diatas, kita akan mula untuk membuat sama ada LAYER patut dibuat atau tidak.

Disini jika kita lihat kedudukan EU bakal akan memberikan GAP di awal pembukaan trend. Sama ada ianya perlu diambil atau tidak ia perlu mematuhi syarat dan masa.

Syarat pengambilan GAP.

1) Pastikan ianya diambil sebelum penutupan SERVER pada Sabtu pagi.
2) Ambil kira spread di waktu SERVER ON Isnin pagi.
BONUS graph SahVCS didapati di tf D1 dengan kedudukan CS body berada di luar BB atas. Ianya perlu masuk semula ke mendekati touch point BB. Jadi disana GAP dikesan pada Isnin pagi untuk SELL sementara.

D1 dimulai dengan AWAN STEP jadi disana ianya akan ada sedikit lagi kenaikan sama ada semasa sebelum GAP di tutup atau sewaktu GAP ditutup sewaktu Isnin nanti.

H4 juga memberikan isyarat AWAN STEP namun kekuatan sudah di penghujung. Jadi disini bermaksud kenaikan adalah minima dan penurunan diperlukan pada Isnin nanti.

Kemungkinan GAP ditutup adalah mencapai touch point VHL dan SIDEWAY akan berlangsung disana. Perlu diingat German dan French bercuti sepanjang Isnin nanti dan disana Euro akan mengekalkan kekuatan dengan bertahan di BUY.

Dari  SIDEWAY ini akan membawa CS kembali ke e2 sebagai langkah terakhir penutupan cycle AC di point 3 dan akan berlaku sideway di H4 sehingga pembukaan leher baru buy nanti.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :