SahVCS menerangkan cara membuat pilihan PO di EUROUSDSahVCS menerangkan kegunaan 2 CS sama level di penghujung SIDEWAY.D1 memberikan impact 3 CS di pembukaan lehernya. Perlu diingat impact 3 CS adalah

👉1 dan 2 bermaksud 1 CS memberikan impact besar dan 2 CS akan memberikan impact sederhana

ATAU

👉2 CS memberikan impact besar dan 1 CS memberikan impact sederhana.

Ianya ada dibincangkan dalam post sebelum ini.

Jika dilihat D1 EU telah memberikan 1 impact buy CS kuat dan 2 CS impact sederhana.
Apa yang dinyatakan disana adalah EU akan bermula untuk membentuk e2 pada keesokan hari dengan membuat counter back sell.

Mengapa ianya diketahui?

Lihat D1 dulu ye.
👉 MID BB telah bercantum dengan MA di persilangan dengan keduanya memberikan corak silang menaik.Lihat cara begini iaitu tarik graph ke tepi dan lihat graph window 3. MA telah menghampiri touch down MID BB window 3. Disini ianya memberi maksud penstabilan matawang atau counter back akan dilakukan sebab window 1 telah meletakkan garis merah di atas pada kekudukan 90%. Manakala window 2 telah memberitahu pengembangan BB oren telah menghampiri 50%. Disini kita dapat lihat pink sudah berada di luar BB oren sebelah atas. Dan ianya membawa maksud akan membawa line pink itu turun sebagai pusher kepada line merah window 1.

Sekarang kita lihat H4 pula.e2 H4 telah terbentuk awal disini H4 akan mula membuat AC.

AC membawa maksud disini ialah ianya adalah dari BUY trend dan AC mesti membawa ianya ke point 1 dan 2 serta point 2 dan 3.

Point 1 dan 2 akan membawa EU H4 SELL dahulu sebab dari trend BUY. Jadi ianya akan menuju point MID BB window 3 untuk  PO nya. 1.120260

Perlu diingat 2 DOT sama level terbentuk di H4 ianya menandakan ada sedikit lagi kenaikan di hujung- hujung kenaikan ini.

Bagaimanapun  PO BUY H4 AKAN memberikan rezeki syawal kali ini dengan e2 sebagai TPnya. Insyaallah.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :