PAIR GBPJPY 14/8/2019 post mortem hit Tp




PAIR GBPJPY
14/8/2019





BIGGER SCOPE DOWNTREND
WAVE BREAKOUT PROJECTION

Tugas kita adalah untuk mencari buy sahaja bila breakout berlaku kerana harga sudah terlalu murah ..dia jadi 50-50 boleh naik dan boleh turun ..Buat apa nak bermain dgn 50-50 ni ..kita bkn nk berjudi







DAILY BUAT CONFIRMATION CANDLE IAITU INSIDE BAR DI DAILY DAN JUGA INSIDE BAR DI H4

High inside bar di D1 sama dgn high ib di H4

makna kata dua titik breakout selari



m15 clear pattern HL bigscope sudah terjadi





tetapi breakout di D1 dan ib h4 tu bknlah permulaan Hh ..

senang cerita klau price break tu bknlah uptrend ataupun penukaran trend tetapi dia dikira sebagai satu wave dari LL sebab tempat titik breakout tu bkn HH so itu risiko dia takut price naik tapi gagal break previous LH pastu sappp close dalam kandang pastu selamberr je boommmm terjun bawah sbb tak dak HH ..gambar di atas ni sbb price dh berlaku ..kita analisa sebelum gambaran di atas tu jadi








klau tgk weekly dan monthly woowwww kedua2 tak menyokong pergerakkan ..so risiko pair ni sgt tinggi


Pro
trend dan dan breakout projection so target buy

daily dan h4 confirmation candle dan titik breakout selari

m15 ada pattern big scope

Cons

Monthly tak menyokong dan strong candle bearish

Weekly tak menyokong dan strong candle bearish

tempat breakout tu bukanlah HH tapi LH so risky takut dia naik utk create LH sahaja then close dalam kandang

Entry
buy stop di high ib d1 dan h4

Cutloss
klau close dalam kandang


Results
HIT TP

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :