MENTALITI PERLU KUAT !







Forex adalah perniagaan penguat dan pelemah jantung.Setiap titik-titik peluh yang mengalir keluar dari tubuh anda ketika menunggu position sampai ke destinasi adalah satu penantian yang sungguh dahsyat.

Walaupun ramai guru dah nasihat berulang kali,bila dah entry abaikan,biarkan saja dia nak kemana.Percaya cakap saya anda tidak akan mampu lakukan.

Bagi trader yg baru,kebiasaan bila dah entry,maka gugup la kehidupan seharian nya.Mata tidak akan putus melihat chart.Baru reverse sedikit dari analisa dan mula nak menangis,bila ikut analisa senyum balik dan berterusan lah sehingga sampai ke destinasi.

Kalau anda jenis yang macam ini,nasihat saya,kuat kan lah mental dan emosi psikologi anda !!

Kalau anda follow money management anda tak perlu khuatir 

Post a Comment

0 Comments

Cari info FX di Blog ini :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...