SahVCS speedfocus Day3 minggu hadapan di EUsd


Minggu hadapan adalah satu masa yang belum ditempoh dan graph masih belum berjalan lagi. Jadi bagaimana untuk kita mengetahui market yang belum muncul? Adakah ianya merupakan teka teki yang mudah dijawab? ATAU ianya boleh diramal oleh sekumpulan paranormal?

Bagi yang mengetahui dan memahami teknik SahVCS  ianya dapat membantu untuk anda memahami.

Oooo market belum wujud sebenarnya boleh dipelajari. 😳😳😳 BETUL KE?

Insyaallah... Mari saya tunjuk kan market Isnin EUsd  pada 23 Sept 2019..


Kita lihat market secara H4 trend. Panduan adalah lihat secara portrait dan landskap. Seperti graph diatas. Ianya bertujuan untuk mengetahui trend market.

Trend yang terbentuk adalah sideway. Iaitu penghujung SIDEWAY yang bakal menuju sell dengan potensi pembukaan leher.

Bagaimana mengetahui ianya sideway?Itu adalah sideway panjang yang menghampiri penghujungnya. Boleh lihat melalui landskap view

Jika ianya sideway bagaimana pula boleh mengetahui yang ianya mahu ke pembukaan leher sell?Ianya adalah 2 lengkuk pembukaan leher yang mana ianya terkandung di dalam SOP pembentukan graph.

Mengapa terlalu yakin ianya akan sell selepas itu?

Mari saya terangkan mengapa terdapat CS hijau terakhir tu. Ianya adalah BONUS Luar BB. Setiap CS yang terkeluar dari BB adalah wajib memasuki semula ke kawasan dalam BB pada CS yang sama atau CS paling hampir denganya.

OK disini kita mengetahui ianya naik retrace?  TAPI SAMPAI MANA?Kenaikan adalah sehingga 1.10300 dan perlu turun semula ke sell.

Mengapa perlu naik ke 1.10300?
Ianya adalah sebab DOT SAR telah mencelah Mid BB dan menghampiri MA. Yang mana e2 H1 juga telah terbentuk. Kenaikan tadi adalah untuk melengkapkan AC point 1.

Dimana e2?1.10040 adalah e2

1.09565 adalah had TP sell sebagai TP2 manakala TP 1 adalah di 1.09860.

Ini bermaksud buy sementara ada dengan HL 1.10300 dan selepas itu ianya kembali ke TP sell 1 di 1.09860.

Selepas TP 1 akan berlaku sideway mini sebelum ianya menuju ke TP 2 di 1.09565.

Bagi yang mahu mengambil secara sclaping boleh ambil point buy HL Tp buy. Point e2 dengan touch down AC point 1.2 dan 3  bagi mengurangkan floating. MANAKALA bagi mereka yang hanya melihat ianya adalah kenaikan sementara boleh terus pasang entry Sell.

Mari kita lihat CABARAN news IsninSelamat memorex.

Post a Comment

0 Comments

Cari info FX di Blog ini :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...