Wave analisis idea EURJPY








PAIR EURJPY

Untuk pair eurjpy trend untuk pair ni ialah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah retracement setelah berlaku breakout projection sell

Jadi kalau kita lihat trend untuk small scope sekarang adalah uptrend dan wave sekarang adalah breakout projection buy 

Tetapi kalau kita perhatikan zon upper trendline itu sekarang price masih lagi bermain di area situ 

Jadi kita perlu tunggu sehingga ada satu clear direction dulu sama ada nak breakout atas atau bawah

Dan nampak seolah price gagal breakout upper major trendline itu


Trust 


Tayor

Wave analisis idea AUDJPY







PAIR AUDJPY 

Untuk pair audjpy ini apa yang saya lihat trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah dalam fasa retracement 

Tetapi kalau perhatikan price dah berjaya breakout minor upper trendline 

Dan untuk small scope price dah berjaya break higher high dan sekarang dalam fasa wave retracement 

Jadi kita perlu tunggu price retrace terlebih dahulu ke kawasan trendline itu dan muncul reversal di smaller timeframe baru kita akan fokus untuk buy 


Trust 


Tayor

Wave analisis idea GBPJPY








PAIR GBPJPY 

Untuk pair gbpjpy ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah bersifat kepada retracement sahaja 

Dan price sekarang sangkut di zon resistance setelah create new high untuk small scope 

Dan candle daily telah pun form confirmation candle iaitu low candle daily sama low candle weekly 

Jadi nak standby sell stop boleh di low candle daily 

Tapi hati-hati sebab brexit jadi pergerakkan boleh jadi messy dan tak berapa cantik

Dan lihat price sekarang sedang membuat equilibrium .Ini bermakna price sedang menunggu something impact besar berlaku 


Trust 


Tayor

Wave analisis idea USDCHF






PAIR USDCHF 

Untuk pair usdchf ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah early projection untuk break previous low 

Dan price sudah berjaya break lower trendline channel itu maka ia menandakan bahawa seller dah mula memasuki pasaran 

Dan price sedang membuat early projection untuk break previous punya lower low 

Jadi kalau anda entry selepas price breakout lower minor trendline itu sudah boleh lock profit anda 


Trust 


Tayor

Wave analisis idea USDJPY







PAIR USDJPY

Untuk pair usdjpy ini apa yang saya lihat trend adalah downtrend secara bigger scope dan wave sekarang adalah retracement dan berada di zon swing failure sell 

Tapi jika perhatikan small scope price dah buat momemtum impulsive sell 

Jadi ia menandakan bahawa price dah mula nak buat early projection tapi itu hanyalah petanda awal 

Jika nak entry make sure price datang ke zon swing failure sell small scope dan boleh letak sell limit di situ 


Trust 


Tayor

Wave analisis idea AUDCAD





PAIR AUDCAD 

Untuk pair audcad ini apa yang kita nampak ialah trend adalah downtrend dan wave sekarang adalah retracement 

Dan price sekarang telah pun breakout upper trendline jadi hint untuk nak naik seolah nampak sudah muncul 

Dan kalau perhatikan chart pattern di daily seolah ada pattern inverted head n shoulder tapi tak cantik sangat kerana higher high belum terjadi 

Jadi better tunggu price retrace terlebih dahulu ke zon swing failure dan muncul confirmation candle atau reversal baru kita entry


Trust 


Tayor

Wave analisis idea GBPNZD








PAIR GBPNZD

Untuk pair gbpnzd ini apa yang kita lihat trend adalah uptrend secara small scope

Manakala untuk bigscope trend adalah downtrend dan wave sekarang untuk bigscope adalah retracement 

Jadi kita nampak potential untuk nak naik lagi ada dan Sekarang price berada dan bermain di area breakout projection buy untuk small scope 

Sekarang dah jadi 50-50 iaitu kita perlu tunggu samaada price nak naik atau reversal untuk down berlaku 

Jika lihat small timeframe untuk current price nampak seolah2 reversal untuk down bakal berlaku 

Jadi macam saya katakan sebelum  pair gbp ini berkait dengan sentimen better kita perhatikan movement pair gbp ini


Trust 


Tayor

Wave analisis idea AUDNZD








PAIR AUDNZD 

Untuk pair audnzd ini apa yang kita lihat ialah trend adalah uptrend secara big scope dan wave sekarang adalah early projection untuk break previous high 

Dan untuk small scope price masih bermain di dalam area channel retracement 

Jadi jika berlaku sebarang correction di timeframe kecil maka boleh fokus untuk buy


Trust 


Tayor

Wave analisis idea NZDUSD







PAIR NZDUSD 

Untuk pair nzdusd ini apa yang kita lihat trend adalah downtrend dan wave sekarang berada dalam fasa retracement 

Tetapi kalau kita perhatikan upper trendline sudah breakout 

Dan sekarang bentuk seperti inverted head n shoulders tapi bukanlah uptrend lagi kerana higher high masih belum create

Jadi jika terdapat sebarang bentuk correction buy maka boleh cari peluang untuk buy 

Tapi hati-hati juga kerana untuk uptrend belum ada 

Kalau nak playsafe make sure price datang ke zon swing failure buy dan muncul confirmation baru kita entry 


Tayor


Trust

Wave analisis idea GBPUSD










PAIR GBPUSD 

Untuk pair gbpusd ini ialah apa yang dapat kita lihat adalah trend secara bigscope downtrend dan wave sekarang adalah retracement 

Akan tetapi jika kita lihat dari current situation price dah breakout upper trendline 

Jadi ia menandakan penukaran trend bakal berlaku 

Jadi jika ada correction untuk buy maka boleh cari peluang untuk buy

Tapi hati-hati juga kerana gbp ni pergerakannya agak kucar kacir kerana bercampur dengan sentimen isu brexit 

Jadi fahamkan saja dulu market structure macam mana


Better stay away 


Trust 


Tayor

Wave analisis idea USDCAD







PAIR USDCAD

Untuk pair usdcad ini ialah trend secara bigscope adalah downtrend dan wave sekarang adalah retracement dan berada di zon swing failure buy 


Dan kalau perhatikan lower trendline itu price gagal break dan terus reverse momentum buy 

Jadi kemungkinan pentanda untuk naik nampak sudah ada tapi confirmation belum pasti 

Jadi tunggu sehingga muncul confirmation candle atau reversal pattern 


Trust 


Tayor

Wave analisis idea AUDUSD






PAIR AUDUSD

Untuk pair audusd ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend secara bacaan bigscope dan wave sekarang adalah retracemet 

Dan kalau lihat wave semasa adalah retracement dan sudah menghampiri kawasan zon major upper trendline 

Dan sekarang price dah pun berjaya break upper trendline itu 

Jadi dengan memadangkan esk awal bulan 11 dan jika lihat candle di monthly signal fresh buy bakal terjadi dan ini menguatkan lagi hujah kita untuk buy 


Trust 


Tayor

Wave analisis idea EURUSD








PAIR EURUSD 

Untuk pair eurusd ialah apa yang kita lihat trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah retracement 

Tetapi kalau kita lihat line upper trendline itu telah pun berjaya di breakout oleh price

Jadi jika ada berlaku correction boleh cari peluang untuk buy kerana momentum untuk nak naik nampak dah ada 

Dan price bergerak dari lower low ke higher high .Jadi ia menandakan penukaran trend bakal berlaku 

Jadi kita menunggu sehingga muncul confirmation candle 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas AUDUSD







PAIR AUDUSD 

Untuk pair audusd ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend secara bacaan bigscope dan wave sekarang adalah retracemet 

Dan kalau lihat wave semasa adalah retracement dan sudah menghampiri kawasan zon major upper trendline 

Disitu ialah key level jika price berjaya tembus maka kita jangkakan akan naik lagi la 

Dan kalau perhatikan juga current wave situation kerana price dah break minor trendline jadi momentum untuk naik maybe dah ada 

Jadi ayuh kita lihat samada price berjaya tembus atau tak upper trendline


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas EURUSD






PAIR EURUSD 

Untuk pair eurusd ialah apa yang kita lihat trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah retracement 

Tetapi kalau kita lihat line upper trendline itu telah pun berjaya di breakout oleh price

Jadi jika ada berlaku correction boleh cari peluang untuk buy kerana momentum untuk nak naik nampak dah ada 

Dan price bergerak dari lower low ke higher high .Jadi ia menandakan penukaran trend bakal berlaku 

Jadi kita menunggu sehingga muncul confirmation candle 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas GBPUSD







PAIR GBPUSD 

Untuk pair gbpusd ini ialah apa yang dapat kita lihat adalah trend secara bigscope downtrend dan wave sekarang adalah retracement 

Akan tetapi jika kita lihat dari current situation price dah breakout upper trendline 

Jadi ia menandakan penukaran trend bakal berlaku 

Tambahan pula price bergerak dari lower low ke higher high jadi hint untuk penukaran trend bakal terjadi

Jadi jika ada correction untuk buy maka boleh cari peluang untuk buy

Tapi hati-hati juga kerana gbp bulan ni pergerakannya agak kucar kacir kerana bercampur dengan sentimen isu brexit 

Jadi fahamkan saja dulu market structure macam mana

Untuk entry pair gbp agak bahaya minggu ni kerana ada event brexit 

Better stay away 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas NZDUSD









PAIR NZDUSD 

Untuk pair nzdusd ini apa yang kita lihat trend adalah downtrend dan wave sekarang berada dalam fasa retracement 

Tetapi kalau kita perhatikan upper trendline sudah breakout 

Dan sekarang bentuk seperti inverted head n shoulders tapi bukanlah uptrend lagi kerana higher high masih belum create

Jadi jika terdapat sebarang bentuk correction buy maka boleh cari peluang untuk buy 

Tapi hati-hati juga kerana untuk uptrend belum ada 

Better kalau nak selamat pastikan ada arah di daily dan chart pattern reversal di smaller timeframe


Tayor


Trust

Wave analysis ideas USDCAD








PAIR USDCAD

Untuk pair usdcad ini ialah trend secara bigscope adalah downtrend dan wave sekarang adalah early projection untuk break previous lower low 

Jadi untuk nak sell sekarang agak berisiko kerana momentum nampak sudah perlahan 

Dan kalau perhatikan lower trendline itu anda patut hati-hati kerana kita khuatiri price gagal break dan terus reverse momentum buy

Dan sedikit update chart di atas di ambil petang tadi dan sekarang jika anda lihat chart di usdcad price gagal tembus lower trendline dan reverse impulsive buy ke atas

Jadi nampak kan betapa pentingnya trendline dan wave tapi mesti fahamkan dulu trendline yg diguna mesti dikaitkan dengan wave bukan sesuka hati ya 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas USDCHF







PAIR USDCHF 

Untuk pair usdchf ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah early projection untuk break previous low 

Dan price sudah berjaya break lower trendline channel itu maka ia menandakan bahawa seller dah mula memasuki pasaran 

Namun untuk entry perlulah melihat kepada reversal pattern atau confirmation candle terlebih dahulu 

Dan sekarang price sedang membuat early projection 

Jadi kalau anda entry selepas price breakout lower minor trenline itu sudah boleh lock profit anda 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas USDJPY







PAIR USDJPY

Untuk pair usdjpy ini apa yang saya lihat trend adalah downtrend secara bigger scope dan wave sekarang adalah retracement dan berada di zon swing failure untuk sell 

Tapi untuk confirmation setup sell sebenarnya masih belum muncul 

Dan anda boleh lihat price keep crawling ke atas dah sebab itu pentingnya confirmation candle atau reversal pattern sell 

Jika nak sell pastikan ada confirmation candle atau reversal pattern dahulu ya

Trust 


Tayor

Wave analysis ideas AUDCAD







PAIR AUDCAD 

Untuk pair audcad ini apa yang kita nampak ialah trend adalah downtrend dan wave sekarang adalah retracement 

Dan price sekarang telah pun breakout upper trendline jadi hint untuk nak naik seolah telah muncul 

Dan kalau perhatikan chart pattern di daily seolah ada pattern inverted head n shoulder tapi tak cantik sangat kerana higher high belum terjadi 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas AUDJPY







PAIR AUDJPY 

Untuk pair audjpy ini apa yang saya lihat trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah dalam fasa retracement 

Tetapi kalau perhatikan price dah berjaya breakout upper trendline 

Dan untuk small scope price dah berjaya break higher high dan sekarang dalam fasa wave retracement 

Jadi kita perlu tunggu price retrace terlebih dahulu ke kawasan trendline itu dan muncul reversal di smaller timeframe baru kita akan fokus untuk buy 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas GBPNZD






PAIR GBPNZD

Untuk pair gbpnzd ini apa yang kita lihat trend adalah uptrend secara small scope

Manakala untuk bigscope trend adalah downtrend dan wave sekarang untuk bigscope adalah retracement 

Jadi kita nampak potential untuk nak naik lagi ada dan Sekarang price berada dan bermain di area breakout projection buy untuk small scope 

Sekarang dah jadi 50-50 iaitu kita perlu tunggu samaada price nak naik atau reversal untuk down berlaku 

Jika lihat small timeframe untuk current price nampak seolah2 reversal untuk down bakal berlaku 

Jadi macam saya katakan pair gbp better kita perhatikan movement minggu ini memandangkan brexit bakal berlaku 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas AUDNZD






PAIR AUDNZD 

Untuk pair audnzd ini apa yang kita lihat ialah trend adalah uptrend secara big scope dan wave sekarang adalah early projection untuk break previous high 

Jadi jika berlaku sebarang correction di timeframe kecil maka boleh kalau kita nak intai peluang buy tapi pair ini pergerakannya agak perlahan 

Dan harini price sangkut di zon upper trendline 

Pendapat saya mungkin price akan retrace turun dulu untuk cari momentum baru 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas GBPJPY







PAIR GBPJPY 

Untuk pair gbpjpy ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah bersifat kepada retracement sahaja 

Dan price sekarang sangkut di zon resistance setelah create new high untuk small scope 

Dan candle daily semalam telah pun form confirmation candle iaitu low candle daily sama dengan low ib di h4 

Jadi nak standby sell stop boleh di low candle daily 

Tapi hati-hati sebab brexit untuk bulan ini jadi pergerakkan boleh jadi messy dan tak berapa cantik

Dan lihat price sekarang sedang membuat equilibrium .Ini bermakna price sedang menunggu something impact besar berlaku 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas EURJPY







PAIR EURJPY

Untuk pair eurjpy trend untuk pair ni ialah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah retracement setelah berlaku breakout projection sell

Jadi kalau kita lihat trend untuk small scope sekarang adalah uptrend dan wave sekarang adalah breakout projection buy 

Tetapi kalau kita perhatikan zon upper trendline itu sekarang price masih lagi bermain di area situ 

Jadi kita perlu tunggu sehingga ada satu clear direction dulu sama ada nak breakout atas atau bawah


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas EURCAD






PAIR EURCAD 

Untuk pair eurcad ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend secara bigger scope dan wave sekarang adalah breakout projection untuk small scope 

Tetapi untuk bigger pictures price dah pun breakout upper trendline 

Jadi ia menandakan hint awalan untuk nak naik itu ada tetapi bukanlah hint untuk uptrend kerana higher high masih belum terjadi 

 Syarat untuk uptrend mestilah mempunyai kawan 3 serangkai iaitu higher high dan diikuti higher low kemudian higher high (HH,HL,HH)

Dan harini price boooomm meletup atas dan mengikut seperti apa yang dianalisa 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas CADCHF






PAIR CADCHF

Untuk pair cadchf ini apa yang kita faham trend adalah downtrend dan wave sekarang adalah retracement dan memasuki kawasan zon swing failure sell

Itu adalah gambaran bacaan trend secara bigscope 

Namun setelah price gagal untuk breakout upper trendline dan harini price terus reverse untuk mencipta momemtum sell 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas EURGBP








PAIR EURGBP 

Untuk pair eurgbp ini ialah trend adalah uptrend secara bigger scope dan wave sekarang adalah retracement  

Tetapi kalau kita lihat current trend lower low dah terjadi dengan price berjaya break previous higher low

Jadi kemungkinan penukaran trend bakal berlaku dari uptrend ke downtrend

Jadi jika nak sell make sure price retrace ke zon swing failure sell dan create confirmation pattern sell baru kita fokus 

Akan tetapi kalau price terus turun jangan masuk sell lagi sebab bila-bila price boleh libas balik memandangkan bulan ini isu brexit 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas EURAUD






PAIR EURAUD 

Untuk pair eur aud ini ialah trend secara bigscope adalah uptrend dan wave sekarang adalah early projection untuk break previous high 

Dan untuk small scope juga uptrend tetapi wave dah breakout projection dan sekarang berada dalam fasa retracement 

Dan kalau perasan price sekarang tengah membentuk equilibrium atau kata lain sideways mengecil 

Jadi bila berlaku sideways kita tak tahu siapa yang berjaya menguasai pasaran sama ada ke atas atau kebawah

Jadi kalau saya lebih suka tunggu di pecah dulu sideways itu baru buat keputusan 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas NZDCAD







PAIR NZDCAD 

Untuk pair nzdcad ni trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah early projection sell

Tetapi kalau perhatikan price dah breakout upper trendline jadi momentum untuk nak naik tu ada

Dan price sekarang dah pun buat early projection buy untuk break previous high 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas GBPCHF








PAIR GBPCHF 

Untuk pair gbpchf ni trend secara kasar dan bigger scope trend adalah downtrend dan wave sekarang adalah retracement setelah downtrend yang agak lama 

Jika lihat kepada small scope
iaitu kepada wave semasa,trend adalah uptrend dan wave sekarang adalah breakout projection 

Jika nak buy make sure price datang ke zon swing failure buy dahulu

Akan tetapi price sekarang sangkut di zon resistance sell di daily dan price dah reverse untuk wave down di timeframe kecil tetapi itu hanya hint awalan sahaja untuk down 

Dan kalau lihat price sekarang sideways mungkin menunggu news brexit minggu ini 


Trust 


Tayor

Wave analysis ideas CADJPY








PAIR CADJPY 

Untuk pair cadjpy ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend dan wave sekarang adalah retracement 

Akan tetapi jika perhatikan kita nampak upper trendline telah berjaya di breakout dan sekarang price sekarang tengah dalam wave retracement  dan menghampiri kawasan zon lower trendline yang telah di breakout 

Untuk small scope trend sekarang adalah uptrend dan wave sekarang adalah retracement

Jadi jika fokus untuk buy pastikan muncul confirmation candle dan reversal pattern terlebih dahulu 


Trust


Tayor

Intraday teknikal analisis pair AUDUSD






PAIR AUDUSD

Untuk pair audusd ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend secara bacaan bigscope dan wave sekarang adalah retracemet 

Dan kalau lihat wave semasa adalah retracement dan sudah menghampiri kawasan zon major upper trendline 

Disitu ialah key level jika price berjaya tembus maka kita jangkakan akan naik lagi la 

Dan kalau perhatikan juga current wave situation kerana price dah break minor trendline jadi momentum untuk naik maybe dah ada 

Dan sebenarnya kita menunggu di kawasan minor trendline itu untuk entry 


Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair GBPUSD







PAIR GBPUSD 

Untuk pair gbpusd ini ialah apa yang dapat kita lihat adalah trend secara bigscope downtrend dan wave sekarang adalah retracement 

Akan tetapi jika kita lihat dari current situation price dah breakout upper trendline 

Jadi ia menandakan penukaran trend bakal berlaku 

Tambahan pula price bergerak dari lower low ke higher high jadi satu hint penukaran trend 

Jadi jika ada correction untuk buy maka boleh cari peluang untuk buy

Tapi hati-hati juga kerana gbp bulan ni pergerakannya agak kucar kacir kerana bercampur dengan sentimen isu brexit 

Jadi kita hanya analisa dan cuba fahamkan movement market sahaja 

Untuk entry pair gbp agak bahaya minggu ni kerana ada event brexit 

Better stay away 


Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair EURUSD








PAIR EURUSD 

Untuk pair eurusd ialah apa yang kita lihat trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah retracement 

Tetapi kalau kita lihat line upper trendline itu telah pun berjaya di breakout oleh price

Jadi jika ada berlaku correction boleh cari peluang untuk buy kerana momentum untuk nak naik nampak dah ada 

Dan price bergerak dari lower low ke higher high .Jadi ia menandakan penukaran trend bakal berlaku 

Jadi jika muncuk confirmation candle atau reversal pattern maka boleh fokus untuk buy 


Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair NZDUSD






PAIR NZDUSD 

Untuk pair nzdusd ini apa yang kita lihat trend adalah downtrend dan wave sekarang berada dalam fasa retracement 

Tetapi kalau kita perhatikan upper trendline sudah breakout oleh price 

Dan sekarang bentuk seperti inverted head n shoulders tapi bukanlah uptrend lagi kerana higher high masih belum create

Jadi jika terdapat sebarang bentuk correction buy maka boleh cari peluang untuk buy 

Tapi hati-hati juga kerana untuk uptrend belum ada 

Better kalau nak selamat pastikan ada arah di daily dan chart pattern reversal di smaller timeframe


Tayor


Trust

Intraday teknikal analisis pair USDCAD







PAIR USDCAD

Untuk pair usdcad ini ialah trend secara bigscope adalah downtrend dan wave sekarang adalah early projection untuk break previous lower low 

Jadi untuk nak sell sekarang agak berisiko kerana momentum nampak sudah perlahan 

Dan kalau perhatikan lower trendline itu anda patut hati-hati kerana kita khuatiri price gagal break dan terus reverse momentum buy

Jadi better perhatikan dulu saja movementnya 


Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair USDCHF







PAIR USDCHF 

Untuk pair usdchf ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah early projection untuk break previous low 

Dan price sudah berjaya break lower trendline channel itu maka ia menandakan bahawa seller dah mula memasuki pasaran 

Namun untuk entry perlulah melihat kepada reversal pattern atau confirmation candle terlebih dahulu 

Kerana price sekarang tengah retrace untuk mencipta lower high 

Jadi tunggu sehingga muncul confirmation atau reversal sahaja

Atau untuk safest entry make sure price breakout lower trendline itu dulu


Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair USDJPY








PAIR USDJPY

Untuk pair usdjpy ini apa yang saya lihat trend adalah downtrend secara bigger scope dan wave sekarang adalah retracement dan berada di zon swing failure untuk sell 

Tapi untuk confirmation setup sell sebenarnya masih belum muncul 

Dan price sekarang masih bermain di kawasan zon swing failure yang agak lama lebih kurang hampir 2 minggu 

Jika nak sell pastikan ada confirmation candle atau reversal pattern dahulu ya

Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair AUDJPY







PAIR AUDJPY 

Untuk pair audjpy ini apa yang saya lihat trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah dalam fasa retracement 

Tetapi kalau perhatikan price dah berjaya breakout upper trendline 

Dan untuk small scope price dah berjaya break higher high dan sekarang dalam fasa wave retracement 

Jadi kita perlu tunggu price retrace terlebih dahulu ke kawasan trendline itu dan muncul reversal di smaller timeframe baru kita akan fokus untuk buy 


Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair AUDCAD







PAIR AUDCAD 

Untuk pair audcad ini apa yang kita nampak ialah trend adalah downtrend dan wave sekarang adalah early projection sell setelah reject upper trendline 

Dan price sekarang membuat wave early projection sell untuk break previous lower low 

Dan kalau perhatikan chart pattern di daily seolah ada pattern inverted head n shoulder tapi tak cantik sangat kerana higher high belum terjadi 


Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair AUDNZD






PAIR AUDNZD 

Untuk pair audnzd ini apa yang kita lihat ialah trend adalah uptrend secara big scope dan wave sekarang adalah early projection untuk break previous high 

Jadi jika berlaku sebarang correction di timeframe kecil maka boleh kalau kita nak intai peluang buy tapi pair ini pergerakannya agak perlahan 


Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair GBPNZD








PAIR GBPNZD

Untuk pair gbpnzd ini apa yang kita lihat trend adalah uptrend secara small scope

Manakala untuk bigscope trend adalah downtrend dan wave sekarang untuk bigscope adalah retracement 

Jadi kita nampak potential untuk nak naik lagi ada dan Sekarang price berada dan bermain di area breakout projection buy untuk small scope 

Sekarang dah jadi 50-50 iaitu kita perlu tunggu samaada price nak naik atau reversal untuk down berlaku 

Jika lihat small timeframe untuk current price nampak seolah2 reversal untuk down bakal berlaku 

Jadi macam saya katakan pair gbp better kita perhatikan movement minggu ini memandangkan brexit bakal berlaku 


Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair CADCHF







PAIR CADCHF

Untuk pair cadchf ini apa yang kita faham trend adalah downtrend dan wave sekarang adalah retracement dan memasuki kawasan zon swing failure sell

Itu adalah gambaran bacaan trend secara bigscope 

Dan kita dah entry minggu lepas dah sudah profit 

Boleh baca semula analisa-analisa yang lepas 

Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair EURCAD







PAIR EURCAD 

Untuk pair eurcad ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend secara bigger scope dan wave sekarang adalah breakout projection untuk small scope 

Tetapi untuk bigger pictures price dah pun breakout upper trendline 

Jadi ia menandakan hint awalan untuk nak naik itu ada tetapi bukanlah hint untuk uptrend kerana higher high masih belum terjadi 

 Syarat untuk uptrend mestilah mempunyai kawan 3 serangkai iaitu higher high dan diikuti higher low kemudian higher high (HH,HL,HH)


Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair EURJPY





PAIR EURJPY

Untuk pair eurjpy trend untuk pair ni ialah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah retracement setelah berlaku breakout projection sell

Jadi kalau kita lihat trend untuk small scope sekarang adalah uptrend dan wave sekarang adalah breakout projection buy 

Tetapi kalau kita perhatikan zon upper trendline itu price gagal tembus dan breakout 

Dan sekarang price masih lagi bermain di area situ 

Jadi kita perlu tunggu sehingga ada satu clear direction dulu  

Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair GBPJPY






PAIR GBPJPY 

Untuk pair gbpjpy ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah bersifat kepada retracement sahaja 

Dan price sekarang sangkut di zon resistance setelah create new high untuk small scope 

Dan candle daily semalam telah pun form confirmation candle iaitu low candle daily sama dengan low ib di h4 

Jadi nak standby sell stop boleh di low candle daily 

Tapi hati-hati sebab brexit untuk bulan ini jadi pergerakkan boleh jadi messy dan tak berapa cantik

Dan lihat price sekarang sedang membuat equilibrium .Ini bermakna price sedang menunggu something impact besar berlaku 


Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair EURAUD







PAIR EURAUD 

Untuk pair eur aud ini ialah trend secara bigscope adalah uptrend dan wave sekarang adalah early projection untuk break previous high 

Dan untuk small scope juga uptrend tetapi wave dah breakout projection dan sekarang berada dalam fasa retracement 

Dan kalau perasan price sekarang tengah membentuk equilibrium atau kata lain sideways mengecil 

Jadi bila berlaku sideways kita tak tahu siapa yang berjaya menguasai pasaran sama ada ke atas atau kebawah

Jadi kalau saya lebih suka tunggu di pecah dulu sideways itu baru buat keputusan 


Trust 


Tayor

Intraday teknikal analisis pair NZDCAD









PAIR NZDCAD 

Untuk pair nzdcad ni trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah early projection sell

Tetapi kalau perhatikan price dah breakout upper trendline jadi momentum untuk nak naik tu ada

Dan price sekarang berada di zon swing failure buy 

Jadi jika berlaku sebarang reversal chart pattern untuk buy maka boleh fokus buy 


Trust 


Tayor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :