Kenapa Konsisten Dalam Melakukan Tindakan Boleh Membawa Kepada Konsisten Profit


trading consistency


Jika anda bertanya kepada sekumpulan profitable trader mengenai rahsia kejayaan mereka, kemungkinan anda akan mendengar perkataan "konsistensi" lebih daripada sekali. Malangnya, mencapai konsistensi lebih mudah dikatakan daripada dilakukan.

Tetapi dengan mewujudkan proses dan menetapkan peraturan perdagangan untuk diri sendiri, anda boleh mencapai konsistensi dalam pelaksanaan anda, yang merupakan langkah pertama untuk menjadi pedagang konsisten yang beterusan

Dengan mempunyai peraturan, anda boleh melatih diri anda dari masa ke semasa untuk mengenali dan mempunyai tindak balas automatik kepada situasi tertentu. Dengan melatih diri anda untuk bertindak balas secara automatik, anda akan dapat lebih konsisten dalam dagangan anda kerana anda tidak perlu menghabiskan banyak masa untuk berfikir. Anda hanya bertindak balas.

Ia mungkin mengambil masa dan pengalaman untuk develop rules yang berfungsi untuk trading personality anda.Tetapi adakah anda ingin mengetahui rahsia kecil? Caranya ialah untuk membuat rules itu berhasil adalah anda "hanya perlu percaya kepadanya dan stick to the rules." Tidak perlu magic spells atau pixie dust.

Kenapa perlu set up rules kalau kita tak rasa terdorong jika ikutnya?Jawapan mudah anda buat kerja rumah tapi anda tak minat tapi anda pun tahu orang yang melakukan kerja rumah lebih peluang untuk berjaya dari orang yang tidak lakukannya.


Untuk stick kepada peraturan anda, anda perlu mengingatkan diri sendiri tentang kemungkinan akibat daripada melanggarnya. Ini berdasarkan pengalaman atau observation kita masa lalu.

Ingat bahawa emosi manusia tidak dapat dikawal dan masa depan tidak dapat diramal, tidak ada jaminan di dalam market behaviour ini semua ini hanyalah based on probabilities.

Jika anda mempunyai satu set peraturan, berbanding orang yang tidak ada sama sekali, ini dapat membantu anda membina pasaran untuk membina sistem anda dan membuat keputusan dagangan yang baik dalam menghadapi ketidakpastian itu.

Dengan masa,latihan dan pengalaman yang berterusan, peraturan ini akan membawa kepada mengenali nature of market,great trading habit, dan keuntungan yang konsisten.

Post a Comment

0 Comments

Cari info FX di Blog ini :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...