SahVCS Stay At Home -5


Sebagaimana yang diberitahu. Kita perlu melihat SOP yang diberikan. Selepas itu cuba carikan bentuk SOP itu berada di time frame yang mana di dalam time frame trend dari H4 menuju ke time frame MN.


Bentu SOP yang dicari:Time frame H4.


Time frame D1


Time frame WTime frame MNSelepas menjumpai bentuk graph adalah sama dengan bentuk SOP. Lock terus ianya sebagai panduan dan mencari estimate masa serta bentuk graf belum wujudnya.

Estimate masa bagi H4 adalah sekitar 2 hari.  D1 kebiasaannya memerlukan sekitar seminggu untuk dicapai. Manakala W pula memerlukan masa sekitar sebulan . Bagi MN pula ianya memerlukan masa sekitar 4 bulan itu adalah pada masa kebiasaannya. Perlu ingat sekarang kita memorex di masa lekukan trend jadi estimate masa adalah 3 kali ganda lewat dari estimate asal.

Pembentukan graph belum wujud akan kita lakukan sebagai mapping wajib SahVCS di waktu Server Off.

Baiklah mari lihat persamaan bentuk seperti dibawah yang dijumpai.


Ianya dijumpai di time frame D1 seperti dibawah;
Kenalpasti kedudukan semasa berada dimana berpandukan graph SOP dengan graph dari MT4 semasa myLihat kedua2 tempat yang dibulatkan. Ia adalah keadaan yang sama pada graph SOP dengan graph MT4Jadi dari sini kita akan mengetahui bentuk graph belum wujud adalah seperti di mana keadaan yang dikotakkan seperti dibawah.

Keadaan semasa adalah melepasi e2 dan dan pembentukan AC point 1 ke 2. Menunggu kewujudan AC point 2 ke 3 sehingga penghujung sideway di D1 SEPERTIMANA yang ditunjukkan di kotak merah dibawah.Post a Comment

0 Comments

Cari info FX di Blog ini :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...