Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Pengalaman Forex

GST MASTERPIECE

[ GST MASTERPIECE ] >>>>>Reveal For The First Time<<<<<< Salam 1Malaysia + KWSP patuh Syariah.Siapa cepat ,dia dapat. Teknik ini sesuai buat trader yang tiada masa mengadap chart,sibuk mengalahkan Najib, tak mau jadi FTT dan sayang tinggalkan kerja makan gaji. Mudah-mudahan sedikit sebanyak membantu menambah "income" investment tuan puan. Jenis-jenis hati tisu , takut rugi , tak faham bahasa "high risk,high return" ,tuan puan boleh invest dalam ASB atau Tabung Haji,
EMPAT D (Duduk Diam Dapat Duit).
6% hingga 7% setahun. Jenis-jenis kata forex "haram" itu ini,pung pang sana sini,belajarlah "stock" investment.Trade "saham",Abang tiri kandung , sedarah daging kepada trading "forex".Market nya tetap ke "kanan" , naik dan turun. Disini team Piphijau kongsikan bagaimana,pergerakan "Back test" simulator penggunaan EA,dimana usaha manual trading,setting grid, setting time frame,co…

Forex Halal , Saham Haram Part 3

Salam semua,

Untuk  episod sebelum ini,

Part 1 (Klik)

dan

Part 2 (Klik)
Jadi diulang sekali lagi,Tajuk di atas bukan untuk menghina sesiapa,ianya lebih kepada kiasan.
#Forex dan #Saham #Bersaudara

Hari ini penulis ingin berkongsi kisah benar,perbualan antara saya(penulis) dan soalan orang awam (Trader) , dimana kami berdiskusi "whats app" secara bahasa santai dan mudah faham bagi kesemua golongan.
Semoga pembaca dapat sedikit manfaat.

(Kisah Benar bukan direka)


"Assalam Along. Sy ada soalan yg agak sensitif. Along dah download dan dah baca ke fatwa forex haram full version yg MFK keluarkan tu?"

Saya: W'salam..baca


Cuma ada 2 bhg yg jadi persoalan. 1.Macam mana leverage boleh jadi pinjaman bersyarat?
"Broker forex mensyaratkan trader melakukan transaksi dgn platformnya."
Kalau kita buka akaun di broker X,takkan lah kita nak trade forex di broker Y.bukankah begitu?
2.Aqad Jual Beli & Aqad Leverage digabungkan dengan hanya *SATU* *KLIK* butang.
Pada pandangan saya,trad…

Panduan Setting VPS Paling laju dan Stabil untuk Trading Forex

Salam semua,
Kadangkala ada rungutan dikalangan trader yang menggunakan "VPS" percuma.Murah dan kadangkala "scam".
Apabila melibatkan trading yang "high impact" dan "real acc" , kebiasaannya masalah VPS percuma ialah selalu "reboot",entry tidak "triggered" ,EA (Expert Advisor) tidak bergerak dan 1001 masalah dalam penggunaan VPS.



Sebenarnya,lokasi paling laju untuk server di Malaysia ialah CX2 Data Center , Cyberjaya Malaysia.



Dan VPS dipercayai yang menggunakan data centre server ini ialah VPS Malaysia ,
Klik Gambar di bawah.




Pip Hijau mencadangkan VPSMALAYSIA, antara VPS yang paling stabil, kurang masalah,laju dan harga yang berpatutan.
Antara ciri-ciri dan manfaat Forex VPS Hosting
1. 99.99% Uptime dijamin semasa waktu dagangan. 2. Tiada " over selling " 3. Mudah dan hanya pengetahuan teknikal "asas" yang diperlukan 4. Akaun Segera Diaktifkan. 5. Kelajuan dijamin 6. 24/7/365 dipantau, pusat data terbaik di Malaysia …

Kisah Jho Low, Riza Aziz , Leornado Di Caprio dan McFarland berjudi di Las Vegas, 7 hari 7 Malam Menghabiskan duit Rakyat Malaysia.

Salam 1 Malaysia,






Bani cina, bani melayu, India ,Benggali dan lain-lain bersaudara.

Namun yang jilake jahanam,menipu rakyat,kita perati seko-seko.

Sebagai panduan anak cucu masa depan.

Ini kali,penulis sediakan kisah panjang lebar,detail dengan gambar,supaya orang kampung tahu.
Kemana hilangnya duit 1MDB lebih kurang Rm42 Billion.Kesian PM kita pusing sana sini.Di bantu AG yang "cerdik" sangat-sangat.

Jadi ,jika serpihan MH370 belum di jumpai.
Maka serpihan duit hilang 1MDB ,dirungkaikan,kisah di bawah membawa anda kepada satu "konklusi".

Bayangkan ABAH kita hilang RM42 hinggit.
Maka separuh daripadanya rupa-rupanya diberi kepada anak angkat "cine gumuk" dan "anak tiri" yang tercinta.

Kita mulakan....kisah benar ini,


Sedikit perihal si "pendek" Jho Low melalui gambar-gambar kenangan kita anak cucu,ingat muka-muka yang menghabiskan duit bani Malaysia.


Jho Low (刘特佐)dilahirkan di Pulau Pinang Malaysia dan beliau adalah anak kepada Larry Low yang Bill…