Showing posts with label Super trader malaysia. Show all posts
Showing posts with label Super trader malaysia. Show all posts

Top 100 Team & Individu Forex Malaysia

Salam semua trader,



Hari ini penulis ingin berkongsi senarai list nama pengelola,laman web atau personel yang aktif dalam memberi nilai ilmu forex khasnya sesama trader di Malaysia.Betapa meriahnya dan banyaknya ilmu yang dikurniakan Allah kepada kita trader,namun yang sedihnya kita sering salah menyalah terutamanya satu bangsa yang dikenali sebagai "Melayu".Namun ilmu ini tidak terbanding dengan ilmu Tuhan sekalian Alam.Biar kita profit dan withdraw sama-sama.

Trader Malaysia bagus-bagus sebenarnya di bandingkan dengan trader luar.Jika kita bersatu,anak-beranak Soros pun boleh datang Malaysia belajar.In sya Allah.

Artikel ini ditulis sebagai rujukan trader untuk menimba ilmu.Ranking bukan bermaksud yang atas mengatasi di bawah atau mengatasi setiap satu,ianya hanya senarai terpilih hasil pemerhatian telus pihak kami.


Senarai di bawah telah ditapis,dan menepati syarat utama iaitu:


  • Tidak Scam
  • Bukan individu mengelola Skim Cepat Kaya.

Penulis berharap,ianya telus dan pihak kami tidak dipaksa menulis atau ditaja mana-mana individu yang tersenarai.Pilihan di bawah,adalah melalui pemerhatian kami,supaya silaturrahim antara trader forex Malaysia berterusan dan Team PipHijau bersikap neutral pada semua pihak.

Kadangkala senarai di bawah,ada antara kita tak pernah kenal,baru hari ini dengar dan sebagainya.Inilah tujuan kami,berkongsi betapa banyaknya teknik forex dalam Malaysia.Namun hanya 5% dari kita yang profit dan withdraw.

Buang yang keruh,kita ambil yang jernih.Teruskan menimba ilmu,add friend mereka dan ber"guru"lah,supaya berkat dunia akhirat.Belajarlah dari pengalaman Profit dan kegagalan mereka,mintalah nasihat sebanyak-banyaknya supaya anda bersedia mengharungi antara bidang yang paling berisiko,apatah lagi ianya melibatkan kewangan anda samada profit berganda atau melebur kesemuanya.

1.Nasir Yaacob (Kuasa Forex)*
2.Oma Ally (BBMA)
3.Kamaruzaman Yusof (FRD261)
4.Khalid Hamid (Teknik Forex Sebenar)
5.Ghazali (Surfxwave)
6.Moshed Mohamad (Ultimate Trader Mastery)
7.Mansor Sapari (Supply & Demand)
8.Nazarudin (Superb Trader) *
9.Mohd Rohaizad Hassan (Handel Solution)
10.Faizal Mansor (E Infinity)
11.Afiq (Price Break Through) *
12.Atuk Pemalu Ftt FX  (Superman Fx Class)
13.Ichimoku Trader (Ichimoku Pro)
14.Tuan Adi (FBG Academy)
15.Qusyairi Azhar (Hebi Fx)
16.Faizal Sellindicator (THT M1)
17.Gero Azrol (Master Of Forex)*
18.Monika Zok (Teknik CSP)
19.Abdullah Fakhri (Motivasi FX) 
20.Arejugfx Dagangan Razwan (MPRC 4X)
21.Pak Lurah (Awan Pro) *
22.Zul & Baha Cbr (Fibo Musang) *
23.Roohi Adnan (Teknik R.A & BBMA)
24.Nik Fadlan (Teknik Smart Fibo) 
25.Siti Aishah Shabudin (Forex Tiga Puluh)
26.Dr Fourex (Teknik Kotak Ajaib) *
27.Nazri (Pelajari Forex)
28.Jamal Bin Abdullah (Naked Chart Trader)
29.Ghadaffi Khalid (Leonidas Fx)
30.Azlan (Ronin Fx)
31.Md Hazly (Sematt Trader Academy)
32.Shahril Khmd (Shahril FX)
33.Shahrul Faizi (Ukail Trade Academy)
34.Abdul Zali Ismail (Teknik PAP)
35.Azuri Fx (Pip Warrior)
36.Suhail Al Jafree (Bayu)
37.Soo Hye Mee (Expert In Coding)
38.Amier Suffie AnNur (Teknik Pukat)
39.Uqbah  (Uqbah Fx)
40.Fendy Kb Fx (Team Cap Ayam)
41.Fx Seekers (FKS Team Hunter)
42.Dukun Forex (Dukun Forex)
43.Luqman Kamil (Teknik Jam Server) *
44.Ridzwan Nazri (Forex Skilled)
45.Ahmad Saufy & Muna (Masa Fx) *
46.Tok Boom Marking (Fundamental Mastery)
47.Sifu Kental (Akademi Sifu Kental)
48.Remy Fx & Juliana (Teknik London Breakout)
49.Jazz,Anuar & Sufiez (BS28Scanner)
50.Hassan Al Banna (Al Banna Fx)
51.Amran Rozali (Bijak Forex)
52.Naim (Sangkakelubi Forex Academy)
53.Yun Yunn (CTC.FM)
53.Ustaz K (Katusha Fx)
54.Anafx Trader (Hybrid Renko Fx)
55.Tasya Nana (Lion Fx Group)
56.Pahang Traders (Teknik SBSC)
57.Golden Koi (Teknik Koi 49)
58.Jaleh Asri (Forex tips & Trick Signal)
59.Samfx Amfeez (Pakar Pair GBPUSD)
60.Bomoh Pip  (Caripips)
61.Penghulu Kepong (Kem Traders Malaysia) *
62.Ipin Penn (GalleberG Fx)
63.Jarin YnHm (TBOD)
64.Azhar Omar (Signal Konarleper)
65.Faiz Fxc (Course Faizfx)
66.Mycandletricks (Price Action SNR)
67.Mawi Fx (Trade Base On TBSM)
68.Rubie Fx (TBST)

69.Hafnar Hasim (Teknik BRN)
70.Ahmad Amizal (Jerkcrew Trading Style)

71.Sarmidi Mohd Zin (PTG Global Silent Scalper)
72.Anas Ksm (Teknik KSM881)

73.Nik Mohd Hakimin (Teknik Simple Tapi Garang)
74.Shah Fx (Forex ABC)
75.Manz Adnan (Teknik Excell Fircle Method)
76.Don Malaya (Teknik Depth Of Market)
77.Light Of Forex  (Teknik ET Protocol)
78.Ahmad Fuad Hassan (Teknik Market Depth)
79.Adam Amani (Teknik SNR Pro)
80.Khairul Arifin Mazlan (Teknik Grow Konsisten)
81.Jofliam (Forex Mudah)
82.Mizee Ab Hamid (Lukpayat & Oasis Method 4)

83.Mohd Azuri Zukainain (Seni Peperangan FCPO)
84.Musa Bin Jumat (TBST Moses El Friday) *
85.Mukram Sidek Fx (TBST Swing)
86.Mohd Romzan (Betras Trade Fx)
87.Salam Babu (Teknik Scalp Line)
88.Mohamad Fairos (Teknik Rayy Razz)

89.Megat Shahiran (GN Academy) *
90.Denial Fx & Rozlina Cocowawa (Teknik De'Scamtrader)
91.Nasir Sutan
(Mamu The Legend)
 
92.Fising Fx (Teknik Elliot Wave)
93.E-one Mrar (BBMA Money Management)
94.Siamang Fx (SGFX Group Of Forex)
95.Strange Pip (Teknik PRIME)

96.Yusof Salama (Teknik Mamamcd Fx).
97.Asyraf Azmi (Akedemi Forex Malaya)
98.Tiada Nama Berkata (SND & Price Action)
99.Zaid Bin Jumat (Pitujuh EA Expert)

100.Luqmanul Hakim (Scammer Killer, Pakar FX & Bitcoin)



Semoga newbie trader mahupun orang lama dalam bidang fx dapat sedikit manfaat dari perkongsian kali ini.Kepada nama2 team yang tidak disebutkan,jangan berkecil hati.Senarai diatas kan diupdated sentiasa.Mengikut aduan dan maklumat orang ramai,bukan sesuka hati pihak Piphijau,dimana kami hanya berikan konsultansi forex yang terbaik buat semua.

Kadangkala perlu proses silaturrahim atau team kami yang belum berguru dengan anda.Maklumkan "PM" pada admin-Along Piphijau Synergyrush ) jika ada senarai yang anda rasa layak untuk masuk carta trader malaysia di atas,namun nama mereka tidak diketengahkan,maklumkan segera.Senarai di atas akan dipenuhkan kuota.
Senarai di atas jika ada yang scam,menganjur skim cepat kaya,pihak kami akan buang terus,tanpa prejudis.

Manakala bold 
* di"syaki" sahaja,tidak berniat menuduh ,melibatkan 10 kes ke atas,samada kepada student atau aduan kes-kes  berimpak tinggi melibatkan banyak pihak.

Manakala yang bertanda
(Pemerhatian),jangan berkecil hati,ianya dengan sebab:

1.Profile atau Timeline bukan gambar sebenar atau tiada Logo team.
2.Aduan orang ramai.Masalah personel settle tepi.Anda ada ilmu yang bagus.


Team kami tidak mengampu dan backup sesiapa.
Straight to the point.List di atas hasil penilaian team dan maklumat diberikan orang ramai.

Kepada yang terpilih jangan jadi "selfish" untuk nama tidak disenaraikan,buat2 wara' ,nak silent dan tak mau dikenali.Nak silent deactive FB terus.Bantulah trader-trader bani melayu kita yang sering MC hingga boleh merasai nikmat "withdraw".

Islam mengajar kita teruskan memberi nilai,bantulah mereka seikhlas hati,dan senarai di atas juga hasil daripada maklumat student-student anda , yang memberi feedback postitif dan "trusted" dari pengalaman trading forex tuan puan.





Harap maklum.


Don’t judge a Trader by its Lambo

Salam semua, agak lama penulis tidak berkongsi ilmu buat pembaca tegar blog piphijau.


(Gambar Ini jika trader lihat,pasti tiada siapa yang nak datang belajar dengan penulis)


Kisah dibawah ini,memberi kiasan terhadap sikap dan perangai masyarakat kita ,khususnya melayu Islam yang sangat mudah terpengaruh dengan apa yang mereka "nampak" kemewahan di depan mata ,namun mereka tidak me"lihat" dengan mata hati benda yang mereka akan buat dan kesannya akan datang.

Ikuti kisah seorang makcik yang dilayan sombong oleh kerani bank:
Seorang wanita telah pergi ke kaunter bank bagi mengeluarkan wang sebanyak RM 500. 

Akan tetapi kerani di kaunter bank itu telah melontarkan kad dengan kurang ajar kepada mak cik itu sambil berkata 

“Makcik...Kalau nak keluarkan duit kurang daripada RM5000 sila keluarkan di ATM. Kami tiada masa untuk keluarkan wang yang sedikit.”
Kemudian, mak cik itu mengambil kad itu semula dan menyerahkannya kepada kerani tersebut dan berkata

 “Nak...Kalau macam tu keluarkan sahaja semua yang ada di dalam akaun ini.”
Kerani bank yang berlagak itu sangat terkejut apabila mendapati di dalam akaun mak cik itu terdapat sejumlah RM 20 juta!
Dengan lemah lembut dan penuh sopan santun, kerani bank menyatakan mereka tidak dapat menyediakan wang sebanyak itu.
Jika mahu pengeluaran sebanyak itu, perlulah membuat temujanji. 
Makcik itu kemudiannya bertanya tentang jumlah maksima yang boleh dikeluarkan secara serta merta pada hari tersebut.
Lalu kerani bank menjawab dengan amat sopan.
Jumlah yang boleh dikeluarkan ialah 
RM 300, 000 sahaja. Mak cik itu menjawab 

“Jika begitu saya mahu keluarkan RM300,000 SEKARANG!!”
Dengan susah payah kerani bank mengira dan menyerahkan kepada mak cik itu. 
Setelah mengambil duit itu, mak cik menyerahkan semula duit sebanyak RM299, 500 kepada kerani tersebut dan berkata,

“Makcik hanya memerlukan RM500 sahaja. Sila simpan semula semua duit saya ke dalam akaun saya.

Mentaliti orang kita yang selalu memandang rendah kepada orang yang kelihatan selekeh dan tidak berpakaian kemas adalah satu masalah yang sering berlaku di mana-mana.
Masalah ini juga sering berlaku di kedai barangan dan pakaian yang berjenama di ibu kota.

Menurut pengalaman seorang Doktor, beliau pernah masuk ke kedai jam berjenama terkenal dengan pakaian selekeh dan berselipar jepun dan apa yang membuatkan beliau kecewa adalah pekerja di kedai itu langsung tidak melayannya dan hanya memandang sebelah mata.

Lain pula layanan yang diterima apabila Doktor itu masuk ke kedai itu dengan berpakaian kemas dan bergaya, beliau disambut mesra oleh pekerja kedai jam itu.

Disini kita dapat simpulkan bahawa masih ramai rakyat Malaysia yang hanya menilai orang dari segi luaran sahaja. Seperti kata-kata orang putih “don’t judge a book by its cover”. 
Mungkin orang yang selekeh itu lebih kaya dari orang yang berpakaian kemas dan berkereta Lamboghini latest Edition.

Kami di Pip Hijau akan meraikan semua pihak tidak kira vvip atau orang yang tiada apa-apa dengan adil,kos minimum dengan ilmu "speechless dan priceless".In sya Allah.

Doakan kami istiqamah dalam membantu trader-trader kita yang memerlukan.

Setakat hari ini,trainer anda a.k.a penulis ,menolak dengan cara baik banyak tawaran "funder" individu,bank ternama  dan institusi korporat yang ingin menawarkan amaun trading yang nilainya jika diambil komisyen 1% sebulan boleh mencecah 7 angka.

Alhamdulillah,rekod bersih penulis juga setakat hari ini,belum pernah mengambil deposit mana-mana individu yang offer account real untuk di tradekan.Kami sekadar mengambil yuran minimum sekadar upah crew,bayaran dewan kuliah dan komitmen anda sebagai anak didik yang ingin berguru.


(Trader sejati ialah yang memberi manfaat ilmu dengan upah yang dipersetujui kedua belah pihak sebagai mahar komitmen berguru,dan tidak men"jual" ilmu lebih-lebih lagi kepada bangsa sendiri yang rela bergolok gadai demi mendapat secebis ilmu pinjaman dari yang Allah yang Maha Memiliki Segala Kekayaan Langit dan Bumi)

Nasihat orang alim:
"Jika ada ilmu atau khidmat yang upahnya melampau,untungnya juga melampau,namun ruginya lebih melampau,namun tiada ada akan berkat dan doa baik-baik dari pemberi upah,melainkan sumpah seranah berketurunan"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :