Skip to main content

Posts

Showing posts with the label kelas forex

[Currency Meter Pro]

Jadi apakah sebenarnya Currency Meter ni? Ianya berfungsi untuk menentukan kekuatan dan kelemahan sesuatu matawang berdasarkan kepada perbandingan dengan matawang yang lain. Dan hasilnya kita akan mendapat satu senarai yang menunjukkan matawang yang paling kuat sehingga yang paling lemah.


Macam mana nak memanfaatkan meter ni?
Caranya, kita akan melihat senarai untuk mendapatkan matawang yang paling kuat dan paling lemah. Seterusnya kita akan jadikan matawang tersebut sebagai pasangan.
Contoh:-
Matawang paling kuat adalah CHF dan matawang yang paling lemah CAD dan USD.
Maka dari sini, kita tahu matawang yang kita boleh fokus untuk trade ketika itu adalah dua matawang iaitu USDCAD dan USDCHF. Namun, adakah kita perlu trade kedua-dua matawang tersebut? TIDAK!! Kita hanya fokus kepada satu atau dua pasangan sahaja bergantung kepada modal korang.
Jadi yang mana satu patut kita fokus?
Ok. Untuk menentukan pasangan yang boleh kita fokus pula, kita perlu lihat senarai lain pula dengan bantua…

BASIC FOREX : [TOOL UNTUK TRADE FOREX]

Hari ni abam rasa nak kongsi la satu tool/apps yang kita boleh gunakan dalam trading.
Pernah dengar atau guna website/apps https://www.investing.com tak? Yang pernah guna mesti dah tahu macam mana nak gunakan. Yang tak boleh pernah guna dan pertama kali dengar jangan bimbang, abam nak kongsi la ni macam mana nak guna apps tu 😊
Ni rupa website investing.com tu

Nak lagi cantik, korang signup la siap2 satu akaun dekat investing.com tu. Jadi nanti bila korang ada buat apa2 perubahan setting custom, korang tak perlu dah load balik setting tu. Cuma perlu LOGIN je akaun investing.com yang dah korang SIGNUP tu. Tak perlu la nak setting banyak2 kali. Kan dah mudah tu.
Jadi apa yang syoknya pasal investing.com ni? Haa.. meh sini abam nak tunjuk. Sebenarnya banyak je yang kita boleh dapat dari investing.com ni kan. Contohnya boleh dapat berita semasa berkait dengan ekonomi (saham, forex dll). Tapi hari ni abam tak nak cerita pasal fungsi lain2 tu. Abam nak cerita yang istimewa sikit. Cer tengo…

Kelas FAC Februari 2015

Kelas kali ini akan fokus kepada:

1.3 shadow
2.
Smart Fibo
3.Algorithm Numbers
4.Ulasan dan kaedah penggunaan teknikal analisis kepada Modul FAC 94 m/s yang diberi percuma di bahagian kanan blog piphijau.



Testimoni bergambar Jelajah Satu Malaysia
DISINI


Berminat:

Whats App atau SMS (Daftar Sebelum hadir kelas)

019 651 2313 (Admin Hafeez Mustapai)
017 948 8490 (Admin Nik Lan)

Kod :

"FAC Cyberjaya (Tarikh Kelas)"


Normal:
RM200 (Seorang)

Promosi 
RM300 (Jika bawa 2 rakan)

Student IPTA/IPTS:
RM150

Bekas Pelajar Sogeh Profit @ PC
RM65

Walk In :(Jika Tidak Berdaftar sebelum Kelas)
RM250

In Sya Allah manfaatnya luar biasa :)


Hadiah
(Akan diterangkan cara penggunaannya dalam kelas)
ULANGKAJI

FAC Januari 2015

Forex Analysis Consultant

Kota Bharu ,Kelantan 17 Januari 2015

Cyberjaya, 3 Januari 2015
Seminar Kali ke 27 dan 28 Pesrta digalakkan menggunakan salah satu daripada 2 Platform (swap free) di bawah bagi tujuan analisis dalam kelas:



Lokasi/Masa Seminar :

3 January 2015 
dan
17 Januari 2015
(Sabtu)
8:30 Pagi -5:00 Petang




Amalan Kesogehan 
(Amalan Kekayaaan Yang Diabaikan)

+

Budak Kampung Ke Super Trader:

1.Kaedah forex yang harus pada syarak dimana ramai pakar forex abaikan.

2.Teknik nombor ajaib.


3.Kaedah shadow,pin bar dan tail. 


4.Entry yang betul.Take profit yang konsisten dan stop loss yang munasabah.


5.Kaedah jadual tadika.

Seminar Forex 13 Disember 2014

Forex Analysis Consultant


Seminar Kali ke 25
Pesrta digalakkan menggunakan salah satu daripada 2 Platform (swap free) di bawah bagi tujuan analisis dalam kelas:



Lokasi/Masa Seminar : 13 Disember 2014 (Sabtu)
8:30 Pagi -5:00 Petang


Muslim Business Network Association of Malaysia. Lot 47, Level 3A, Block 4811, CBD Perdana 2, Persiaran Flora,

Cyber 12, 63000 Cyberjaya, Selangor.


Suasana dalam kelas (22 November 2014)
Amalan Kesogehan 
(Amalan Kekayaaan Yang Diabaikan)

+

Budak Kampung Ke Super Trader:

1.Kaedah forex yang harus pada syarak dimana ramai pakar forex abaikan.

2.Teknik Kiraan advance tambah tolak.


3.Kaedah shadow,pin bar dan tail. 


4.Entry yang betul.Take profit yang konsisten dan stop loss yg munasabah.


Seminar Forex Cyberjaya 22 November 2014

Forex Analysis Consultant



Seminar Kali ke 24 Pesrta digalakkan menggunakan salah satu daripada 2 Platform (swap free) di bawah bagi tujuan analisis dalam kelas:



Lokasi/Masa Seminar : 22 November 2014 (Sabtu)
8:30 Pagi -5:00 Petang


Muslim Business Network Association of Malaysia. Lot 47, Level 3A, Block 4811, CBD Perdana 2, Persiaran Flora,

Cyber 12, 63000 Cyberjaya, Selangor.


Suasana dalam kelas tempoh hari (15 November 2014)
Amalan Kesogehan 
(Amalan Kekayaaan Yang Diabaikan)

+

Budak Kampung Ke Super Trader:

1.Kaedah forex yang harus pada syarak dimana ramai pakar forex abaikan.

2.Teknik Kiraan advance tambah tolak.


3.Kaedah shadow,pin bar dan tail. 


4.Entry yang betul.Take profit yang konsisten dan stop loss yg munasabah.


5.Kaedah jadual tadika.

Seminar Forex Cyberjaya 15-11-2014

Forex Analysis Consultant

Kali ke 23
Tajaan Khas Pembelajaran Menggunakan 2 Platform:



Lokasi/Masa Seminar : 15 November 2014 (Sabtu)
8:30 Pagi -5:00 Petang


Muslim Business Network Association of Malaysia. Lot 47, Level 3A, Block 4811, CBD Perdana 2, Persiaran Flora, Cyber 12, 63000 Cyberjaya, Selangor.







Amalan Kesogehan 
(Amalan Kekayaaan Yang Diabaikan)

+

Budak Kampung Ke Super Trader:

1.Kaedah forex yang harus pada syarak dimana ramai pakar forex abaikan.

2.Teknik Kiraan advance tambah tolak.


3.Kaedah shadow,pin bar dan tail. 


4.Entry yang betul.Take profit yang konsisten dan stop loss yg munasabah.


5.Kaedah jadual tadika.


6.Psykologi forex.Mudahnya trade forex dengan ilmu.