Skip to main content

Posts

Showing posts with the label motivasi

Forex Halal , Saham Haram Part 1

Salam Aidilfitri semua,

Raya Bani Melayu Sebulan. Alhamdulillah hari ini selepas 2hari "hibernate" blog piphijau yang penulis rasa macam dua tahun ,alih server dan hosting unlimited.Guna company Malaysia #exabytes.


Mula lah orang mengata ,takde duit bayar server la tuh.

Dengar sini Melayu,ini namanya Re Branding "template" baru,xde lah korang bosan,kita tukar selera sekali sekala.

Dan alhamdulillah segalanya selesai dan kami akan teruskan usaha perbaiki satu persatu.

Di mulakan dengan tajuk "Menyerang" yang agak panas di atas.

Forex Halal , Saham Haram !!! Lagi Haram Jadah!!!

Beginilah , saya "repost" kembali artikel yang saya tulis di Facebook.Semoga kisah di bawah ini menjadi tauladan buat kita semua.
[True UnTold Story]
Belajar dari Kisah P.Ramlee.
Bila kita senang,ada duit,orang puja,orang lambung kau.
Bila kita susah,tak ada duit orang hina dan khianat.Kau ingat ayat aku ini sampai bila-bila.Bisa dan Pahit,namun banyak penawarnya.
Orang Melayu,bila sus…

APLIKASI POKEMON GO TELAH BERJAYA MELONJAKKAN SAHAM NINTENDO CO

Assalamualaikum wbt dan selamat menyambut hari raya aidilfitri kepada mereka yang beragama islam dan juga selamat sejahtera pada mereka yang bukan beragama islam. 

Pasti ada yang tertanya tanya, apa kaitan Pokemon dengan dunia pelaburan kita ini. 

Sebenarnya bukan isu Pokemon yang hendak di bincangkan tetapi apa yang Pokemon sudah buat pada saham Nintendo Co kebelakangan ini merupakan perkara yang perlu menjadi perhatian.





Pada tarikh 6 july 2016, The Pokemon Company atau dalam bahasa Jepun mereka lebih dikenali sebagai Kabushiki Gaisha Pokemon telah melancarkan satu aplikasi Android dan IOS yang dipanggil sebagai Pokemon Go yang mana telah menjadi fenomena di Jepun, US, New Zealand dan Australia. 



Mereka boleh memuat turun aplikasi ini secara percuma, meskipun aplikasi ini boleh di muat turun secara percuma, masih terdapat beberapa barangan tambahan yang perlu dibeli melalui Pokemon Co seperti “Poke Ball, Lure Module, Bag Upgrade dan banyak lagi”.

Pokemon Go memberikan peluang kepada pema…

Motivasi Buat Trader

Assalamualaikum,dan salam sejahtera buat sahabat2,selamat bertemu kembali di sini saya ingin berkongsi sedikit ilmu yang wajib ade pada semua super2, treder termasuk diri saya,alhamdulillah bismillahirrahmanirrahim.





Tentu kita sudah tahu  tentang forex trading dan kita juga banyak tahu tentang kisah kejayaan para trader....tapi kita juga harus melihat bahawa tidak sedikit kisah trader yang gagal....,kerana berdasarkan info 'katanya' dari 100% trader yang boleh bertahan dan akhirnya berjaya cuma 10% sedangkan 90% lainnya kecewa, baru MC dan trauma....

Dari prestasi itu kita boleh meneka dan berfikir bahawa untuk menjadi trader berjaya dan trader profesional tidaklah mudah; banyak perkara yang harus dilalui....., memang benar, tapi itu bukan bererti kita tidak boleh diberi peluang menimba ilmu.

Kesempatan belajar itu antara optimis dan pesimis.

Wajar semua itu memerlukan proses dan sebuah proses biasanya perlu di sertai kepercayan diri, wawasan yang luas, jangan takut akan kesalahan…

Berjaya dengan Fx

Salam Ramadhan untuk semua sahabat trader. Semoga kita semua mendapat manfaat dan rahmatNYA pada sepuluh malam terakhir ini. Terima kasih kepada Cikgu Along dan team pip hijau di atas peluang ini.



(sumber google.com)
Forex (fx), semua tahu dunia fx memberi peluang kepada kita untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Mungkin kerana itu ia menjadikan ramai yang berminat untuk terus berada di dalam bidang ini. Penulis yakin tujuan dan objektifnya hanya satu, untuk "succes".






 (sumber google.com) 
Setiap antara kita mampu melakukan transaksi jual beli. Namun untuk memastikan setiap transaksi itu berjaya, ia memerlukan analisis dan pengalaman. Oleh itu setiap trader perlu sentiasa berusaha dan fokus untuk meningkatkan kaedah analisis, bersabar dan tidak terlalu tamak mengejar profit. 



(sumber google.com)

Ramai di antara trader akan hilang keyakinan apabila analisis yang dilakukan tidak berjaya. Seharusnya apa yang perlu dilakukan adalah perbaiki dengan menganalisa apa penyebabn…

Top 100 Team & Individu Forex Malaysia

Salam semua trader,



Hari ini penulis ingin berkongsi senarai list nama pengelola,laman web atau personel yang aktif dalam memberi nilai ilmu forex khasnya sesama trader di Malaysia.Betapa meriahnya dan banyaknya ilmu yang dikurniakan Allah kepada kita trader,namun yang sedihnya kita sering salah menyalah terutamanya satu bangsa yang dikenali sebagai "Melayu".Namun ilmu ini tidak terbanding dengan ilmu Tuhan sekalian Alam.Biar kita profit dan withdraw sama-sama.

Trader Malaysia bagus-bagus sebenarnya di bandingkan dengan trader luar.Jika kita bersatu,anak-beranak Soros pun boleh datang Malaysia belajar.In sya Allah.

Artikel ini ditulis sebagai rujukan trader untuk menimba ilmu.Ranking bukan bermaksud yang atas mengatasi di bawah atau mengatasi setiap satu,ianya hanya senarai terpilih hasil pemerhatian telus pihak kami.

Senarai di bawah telah ditapis,dan menepati syarat utama iaitu:


Tidak ScamBukan individu mengelola Skim Cepat Kaya.
Penulis berharap,ianya telus dan pihak kami tidak…

Hari Terbaik Untuk Trade Forex

Salam semua,

Hari ini penulis ingin berkongsi waktu terbaik untuk kita trading dalam forex.

Di bawah ini adalah kajian piphijau dan ditambah artikel yang penulis ambil dari beberapa blog forex terkenal dan dimudahkan dalam satu penulisan artikel supaya semua mudah faham.


NO WAKTU MALAYSIA PENTING PENJELASAN PAIR CADANGAN 1 6:30 PAGI LEPAS SUBUH TOKYO OPEN JPY
2 10:30 PAGI DHUHA AUSSIE OPEN