Showing posts with label motivasi. Show all posts
Showing posts with label motivasi. Show all posts

Forex Halal , Saham Haram Part 1

Salam Aidilfitri semua,

Raya Bani Melayu Sebulan. Alhamdulillah hari ini selepas 2hari "hibernate" blog piphijau yang penulis rasa macam dua tahun ,alih server dan hosting unlimited.Guna company Malaysia #exabytes.


Mula lah orang mengata ,takde duit bayar server la tuh.

Dengar sini Melayu,ini namanya Re Branding "template" baru,xde lah korang bosan,kita tukar selera sekali sekala.


Dan alhamdulillah segalanya selesai dan kami akan teruskan usaha perbaiki satu persatu.

Di mulakan dengan tajuk "Menyerang" yang agak panas di atas.

Forex Halal , Saham Haram !!! Lagi Haram Jadah!!!

Beginilah , saya "repost" kembali artikel yang saya tulis di Facebook.Semoga kisah di bawah ini menjadi tauladan buat kita semua.

[True UnTold Story]

Belajar dari Kisah P.Ramlee.
Bila kita senang,ada duit,orang puja,orang lambung kau.
Bila kita susah,tak ada duit orang hina dan khianat.Kau ingat ayat aku ini sampai bila-bila.Bisa dan Pahit,namun banyak penawarnya.

Orang Melayu,bila susah,orang sindir,orang kata kita bodoh.Masa sekolah x belajar betul2.
Jenis mak bapak kaya raya,hantar anak luar negeri.Kita,nak pegi KLIA meminjam nak isi kete buruk yang berbulan2 tertunggak bank.

Nak amik ati pak & mak sedara anak nak belajo luar negara.

Adik beradik,sedara mara sekali sekala boleh tolong time kite susah.Seminggu dua senyum lagi,tumpangkan rumah,minggu ketiga kau faham2 sendiri lah kena angkat kaki.

Ye la,lama2 diorang pun menyampah nengok muka kita masa diuji.Pemalas,muka serabut,berjambang, rezeki pun payah nak lekat.

Nak gunting rambut pun,duit dalam kocek tinggal 20sen.
Terpaksa berhutang lagi.
Yang ada dengan kita ialah "semangat".Sokongan kawan2 masa susah.
Kawan senang dah tak pandang muke kita.Mungkin kalau kau menyendeng,kena kahak aje muka kite.Takde keje la tu,nak pinjam duit.
Aku faham ada kalangan kalian dianiaya,terlilit hutang piutang.Trade pun beratus kali MC.Suweeyy.
Dengar sini wahai Melayu.Tambah lauk sikit,dengar sini betul2 "bodo".
Allah taala Maha Kaya.
Kau yang sombong sebenarnya,liat solat,kalau pun solat,macam ayam mematuk padi.
Lepas bagi salam,terkinja2 cari HP,buka pesbuk wassap.
Sekali sekala buka instagram,video, Qu Puteh.Konon2 amik motivasi. Phuuuiiii.
Muka kau tgh susah,bibik dr Vida pun x pandang muke hudoh ko tengah susah.
Doa pun tidak.Padan muka kau diuji susah.
Jadi,kita kena berubah,ibadah dengan tenang.

Dah susah baru kau nak jadi "tabligh".Alim,cari sejadah,buat baik,jalan tunduk.
Ye lah,duit xde.Kalau kau ade duit,kau dongak langit.
Ini semua munapik.


Namun,bukan sebab ibadat kau.Sampai lekuk dahi2 ,ingat ni bingaiii.

Aku maki sebab,aku tak nak kau ulang benda sama.Nanti kau dah tua nak mamposs,anak2 pijak kepala kau,Tak pun kena hantar rumah orang tua2.

Berak,mandi pun,nurse @ pengasuh rumah orang tua-tua genyeh pakai kaki.

Anak2 kau mana?
Sekali lagi aku tanya,mana anak-anak kau?

Aku harap ini x berlaku akan datang,jika ayat makian ini kau hadam betul2.
Jadi beringat sekarang.Amik perhatian anak2 kau sekarang.

Kau sibuk kerja kejor ke harta,makin gaji tauke cina DAP.Kerja berpuluh tahun,pergi gelap,balik gelap.Dapatlah 7,8 ribu gaji.Kuat kerja O.T 24 jam dapatlah lebihan seribu dua.

Itu pun kau banyak menipu,mengeteh,mengular,ye la..nak dapatkan punch card atau "thumb print" balik lewat..konon-kononya kau sorang kuat kerja,padahal makan hasil "menipu".Bawalah gaji ,balik rumah,bagi makan anak bini.Berkat sudah "hilang" bro.

Paling aku heran,yang gaji bawah Rm5k ,nak-nak yang keje "gomen",kerja mengalahkan Najib.Sibuk memanjang.Meeting,site visit sana sini.

Site visit mak abah kau kat kampung tu selalu.Jangan main2 rezeki silaturrahim.Ini betul2 ajaib.

Tapi,anak2 kau kurang kasih sayang.Ingat ni betul2 wahai melayu.
Berubahlah.Sejarah banyak mengajar kita.Tanpa Rahmat Tuhan,kau dah lama kebulor anak bini.

Benar,kau jahat,orang kampung hina,mahupun kau mufti,orang kampung puja,kau ada perut,ada mulut,kau tetap makan kenyang,sendawa.

Inilah Rahmat DariNya.
Benda dalam hati yang namanya "ikhlas".
Belum ada mesin canggih boleh ukur tahap ikhlas,melainkan Rahsianya diketahui yang Maha Mengetahui.

Bila senang akan datang,kau tenung muke seko2 yang menyendeng pada kita.
Mereka itu yang selalu menyindir kita.Mengaku saudara.Kawan baik.
Masa kita susah,kita dihina macam sampah.
Belajarlah dari susah sekejap ini.Bila dah senang,kau frame ayat2 aku ini,tampal dinding,buat pelaris hati yang buta.
“You have to do something
in order to inspire others”.
Apa kena mengena dengan tajuk
"Forex Halal,Saham Haram"
Melayu,dengar sini,ini baru part satu , kau jenis tak penyabo , kaki-kaki saham,lebai-lebai kolot dalam saham perati dan "stalker" je artikel dan blog ini ,buat modal nak hentam guna agama.Aku jenis kawan yang memaki depan2,aku tak suka menghina belakang2.Blog aku 24 jam orang baca.Kutuk,caci,hina.Namun ada juga yang mendapat manfaat.Jenis belakang2 ni,paling jilakee dalam kasta melayu.Jenis menipu guna kopiah.Ini kalau jumpa,kau pilih dua kaki @ maki dulu baru salam.



Kalau bawa kereta, gear pun baru goyang-goyang "neutral".Tunggu sambungannya,macam drama melayu petang-petang..tengoklah kalau aku rajin..hihi



APLIKASI POKEMON GO TELAH BERJAYA MELONJAKKAN SAHAM NINTENDO CO

Assalamualaikum wbt dan selamat menyambut hari raya aidilfitri kepada mereka yang beragama islam dan juga selamat sejahtera pada mereka yang bukan beragama islam. 

Pasti ada yang tertanya tanya, apa kaitan Pokemon dengan dunia pelaburan kita ini. 

Sebenarnya bukan isu Pokemon yang hendak di bincangkan tetapi apa yang Pokemon sudah buat pada saham Nintendo Co kebelakangan ini merupakan perkara yang perlu menjadi perhatian.





Pada tarikh 6 july 2016, The Pokemon Company atau dalam bahasa Jepun mereka lebih dikenali sebagai Kabushiki Gaisha Pokemon telah melancarkan satu aplikasi Android dan IOS yang dipanggil sebagai Pokemon Go yang mana telah menjadi fenomena di Jepun, US, New Zealand dan Australia. 



Mereka boleh memuat turun aplikasi ini secara percuma, meskipun aplikasi ini boleh di muat turun secara percuma, masih terdapat beberapa barangan tambahan yang perlu dibeli melalui Pokemon Co seperti “Poke Ball, Lure Module, Bag Upgrade dan banyak lagi”.   

Pokemon Go memberikan peluang kepada pemain untuk merasai sendiri bagaimana rasanya menjadi penangkap dan pelatih pokemon yang sebenar sepertimana yang mereka tonton di dalam animasi Pokemon. Apa yang menariknya tentang aplikasi ini adalah pengguna perlu berjalan dan meneroka sendiri dunia realiti ini untuk mencari pokemon yang berada di dunia fantasi termasuklah dengan cara meredah ke dalam hutan belantara atau menaiki bot di lautan untuk mencari pokemon jenis air. 

Sungguh menarik bukan, dan ini bukannya aplikasi yang membuatkan pengguna menjadi kurang aktif dan terkunci dari dunia luar seperti aplikasi yang lain.




Jadi apa kaitannya Pokemon Co dengn Nintendo ?

Pokemon telah ditubuhkan di Tokyo, Japan pada tahun 1998 sebagai sebuah milikan tunggal kemudian hadir pula tiga syarikat yang berpengalaman untuk membantu menaikkan Pokemon iaitu "Nintendo, Game Freak dan Creatures" lalu menamakannya semula kepada The Pokemon Co pada tahun 2000. Nintendo merupakan pemegang saham terbesar di dalam Pokemon Co berbanding Game Freak dan Creatures. 

Di dalam projek Pokemon GO, Game Freak hanya menjadi syarikat yang membantu membuatkan musik latar didalam permainan itu sementara Nintendo pula menguruskan segalanya. Oleh sebab Nintendo merupakan pemegang saham terbesar maka segala untung rugi akan memberi kesan pada Nintendo dan bukan hanya pada Pokemon Co sahaja.

Amir Anvarzadeh yang mana merupakan “Director Of Japan Equity Sales” menyatakan bahawa Nintendo Co telah berjaya mencipta sesuatu yang sangat istimewa dan telah mencipta satu fenomena yang besar di dalam pasaran permainan gadget dalam tempoh beberapa hari sahaja.



Apa yang lebih mengejutkan lagi adalah aplikasi Pokemon Go telah menyebabkan pertumbuhan sebanyak 7.5 Bilion USD kedalam nilai pasaran Nintendo Co dan untuk pengetahuan anda, ianya hanya berlaku dalam masa dua hari. 

Di bawah ini saya sertakan chart saham Nintendo Co yang saya ambil dari data Nasdaq, anda boleh lihat kenaikan yang ketara berlaku selepas pelancaran aplikasi Pokemon Go pada 6 july 2016.



Kepada peminat Pokemon di Malaysia, jangan bersedih kerana Pokemon dijangkakan akan dilancarkan di seluruh dunia secara berperingkat dan mengikut peratusan jualan barangan Pokemon. 

Teruskan menyokong PipHijau untuk mendapatkan info yang menarik dan terbaru dari kami. Selamat Hari Raya Aidilfitri ^_^
                                                     



Motivasi Buat Trader


            Assalamualaikum,dan salam sejahtera buat sahabat2,selamat bertemu kembali di sini saya ingin berkongsi sedikit ilmu yang wajib ade pada semua super2, treder termasuk diri saya,alhamdulillah bismillahirrahmanirrahim.






Tentu kita sudah tahu  tentang forex trading dan kita juga banyak tahu tentang kisah kejayaan para trader....tapi kita juga harus melihat bahawa tidak sedikit kisah trader yang gagal....,kerana berdasarkan info 'katanya' dari 100% trader yang boleh bertahan dan akhirnya berjaya cuma 10% sedangkan 90% lainnya kecewa, baru MC dan trauma....

Dari prestasi itu kita boleh meneka dan berfikir bahawa untuk menjadi trader berjaya dan trader profesional tidaklah mudah; banyak perkara yang harus dilalui....., memang benar, tapi itu bukan bererti kita tidak boleh diberi peluang menimba ilmu.

Kesempatan belajar itu antara optimis dan pesimis.

Wajar semua itu memerlukan proses dan sebuah proses biasanya perlu di sertai kepercayan diri, wawasan yang luas, jangan takut akan kesalahan.. usah pedulikan cerita kegagalan, kerana semua itu adalah bahagian dari kejayaan yang x,boleh di pisahkan.

"Hasil terbaik dalam mewujudkan tujuan kita  biasanya dicapai melalui cara santai dan latihan dengan akal sehat dan fokus."

"Kesihatan, kebahagiaan, dan kejayaan bergantung pada semangat perjuangan setiap orang. Hal yang penting bukanlah apa yang terjadi dalam hidup kita, namun apa yang kita lakukan sehingga itu terjadi pada kita.

"Belajar dari pengalaman diri sendiri dan pengalaman orang lain adalah baik untuk selalu memperbaiki diri. Ambil hikmah dari semua kejadian yang pernah kita alami dan berusahalah untuk selalu berfikir positif."

"Kita harus melihat sejarah kehidupan kita, hidup harus di kenang ke belakang namun haruslah  berjalan kedepan."

Yang saya yakini memang benar untuk melanjutkan tujuan kita menuju hidup lebih baik mermelukan motivasi-motivasi... bukan untuk janji bulan bintang,namun sekadar memberi nilai.

Forex trading memang bukan lah jalan cepat menuju kaya...tapi kalau suatu saat menjadi kaya dari forex trading itu mungkin.Mengikut ilmu dan pengalaman gagal yang lepas.

Pandanglah forex trading dari berbagai arah...jangan satu sisi saja....pastilah kita akan menemukan keindahan dalam bertrading... 

Bagaimana caranya? 

"Fikirkankanlah yang positif ,buang yang negatif..dan gunakan sebagai momentum untuk menghancurkan hal yang negatif...dan jangan lupa hadapi lah semua ini dengan semangat kepercayaan diri dan do'a. "

Yakin adalah perlu bagi diri sendiri untuk boleh menjalani dan menikmati semuanya supaya lebih berkesan.


Dan yang terakhir sekali untuk motivasi diri kita dan para trader khususnya.. kita harus fikirkan pepatah "jawa" yang perlu difahami secara mendalam... 

"Sing tekun bakale tekan"

Ertinya, "Siapa berusaha pasti akan berjaya"

Semoga hari ini kita menemukan sesuatu yang baru dan positif serta memberikan yang terbaik...aamiin.

Demikian artikel ini...tentang motivasi untuk trader, semoga bermanfaat...!

Salam hangat

Dari,saya zack keratong


Fb:md awal zackila

Berjaya dengan Fx

Salam Ramadhan untuk semua sahabat trader. Semoga kita semua mendapat manfaat dan rahmatNYA pada sepuluh malam terakhir ini. Terima kasih kepada Cikgu Along dan team pip hijau di atas peluang ini.



(sumber google.com)

Forex (fx), semua tahu dunia fx memberi peluang kepada kita untuk meraih keuntungan dalam masa yang singkat. Mungkin kerana itu ia menjadikan ramai yang berminat untuk terus berada di dalam bidang ini. Penulis yakin tujuan dan objektifnya hanya satu, untuk "succes".







 (sumber google.com) 

Setiap antara kita mampu melakukan transaksi jual beli. Namun untuk memastikan setiap transaksi itu berjaya, ia memerlukan analisis dan pengalaman. Oleh itu setiap trader perlu sentiasa berusaha dan fokus untuk meningkatkan kaedah analisis, bersabar dan tidak terlalu tamak mengejar profit. 



(sumber google.com)


Ramai di antara trader akan hilang keyakinan apabila analisis yang dilakukan tidak berjaya. Seharusnya apa yang perlu dilakukan adalah perbaiki dengan menganalisa apa penyebabnya. Ini kerana di dalam dunia fx ini hanya ada dua faktor utama yang kita semua tahu iaitu faktor teknikal dan fundamental (perkara yang mempengaruhi ekonomi dunia). Selebihnya adalah faktor trader itu sendiri bagaimana kita mengawal emosi.

(sumber google.com)
Untuk semua sahabat trader, lost profit bukan beerti kita 'zero' dan profit tidak bermakna kita 'hero'. Ini kerana hakikat dunia forex yang kita pilih ini adalah penuh dengan risiko. Semoga kita terus istiqamah dalam menambah ilmu teknikal dan mengawal emosi diri kita.


Berikut sedikit motivasi untuk diri sendiri dan juga sahabat trader, semoga bermanfaat.

1. Modal paling utama di dalam fx ini adalah 'diri kita'. 


2. Pegang lima kunci untuk berjaya. (Solat).


3. Kawal perasaan tamak  & takut.


4. Bismillah, sentiasa berdoa. Jangan dah floating baru berdoa.


5. Bergembira dengan apa yang kita lakukan. Positif dan melihat semua perkara dari sudut yang baik.


6. Percaya, Allah tidak menganjak rezeki kita walau sesaat.


7. Amanah pada guru.






Top 100 Team & Individu Forex Malaysia

Salam semua trader,



Hari ini penulis ingin berkongsi senarai list nama pengelola,laman web atau personel yang aktif dalam memberi nilai ilmu forex khasnya sesama trader di Malaysia.Betapa meriahnya dan banyaknya ilmu yang dikurniakan Allah kepada kita trader,namun yang sedihnya kita sering salah menyalah terutamanya satu bangsa yang dikenali sebagai "Melayu".Namun ilmu ini tidak terbanding dengan ilmu Tuhan sekalian Alam.Biar kita profit dan withdraw sama-sama.

Trader Malaysia bagus-bagus sebenarnya di bandingkan dengan trader luar.Jika kita bersatu,anak-beranak Soros pun boleh datang Malaysia belajar.In sya Allah.

Artikel ini ditulis sebagai rujukan trader untuk menimba ilmu.Ranking bukan bermaksud yang atas mengatasi di bawah atau mengatasi setiap satu,ianya hanya senarai terpilih hasil pemerhatian telus pihak kami.


Senarai di bawah telah ditapis,dan menepati syarat utama iaitu:


  • Tidak Scam
  • Bukan individu mengelola Skim Cepat Kaya.

Penulis berharap,ianya telus dan pihak kami tidak dipaksa menulis atau ditaja mana-mana individu yang tersenarai.Pilihan di bawah,adalah melalui pemerhatian kami,supaya silaturrahim antara trader forex Malaysia berterusan dan Team PipHijau bersikap neutral pada semua pihak.

Kadangkala senarai di bawah,ada antara kita tak pernah kenal,baru hari ini dengar dan sebagainya.Inilah tujuan kami,berkongsi betapa banyaknya teknik forex dalam Malaysia.Namun hanya 5% dari kita yang profit dan withdraw.

Buang yang keruh,kita ambil yang jernih.Teruskan menimba ilmu,add friend mereka dan ber"guru"lah,supaya berkat dunia akhirat.Belajarlah dari pengalaman Profit dan kegagalan mereka,mintalah nasihat sebanyak-banyaknya supaya anda bersedia mengharungi antara bidang yang paling berisiko,apatah lagi ianya melibatkan kewangan anda samada profit berganda atau melebur kesemuanya.

1.Nasir Yaacob (Kuasa Forex)*
2.Oma Ally (BBMA)
3.Kamaruzaman Yusof (FRD261)
4.Khalid Hamid (Teknik Forex Sebenar)
5.Ghazali (Surfxwave)
6.Moshed Mohamad (Ultimate Trader Mastery)
7.Mansor Sapari (Supply & Demand)
8.Nazarudin (Superb Trader) *
9.Mohd Rohaizad Hassan (Handel Solution)
10.Faizal Mansor (E Infinity)
11.Afiq (Price Break Through) *
12.Atuk Pemalu Ftt FX  (Superman Fx Class)
13.Ichimoku Trader (Ichimoku Pro)
14.Tuan Adi (FBG Academy)
15.Qusyairi Azhar (Hebi Fx)
16.Faizal Sellindicator (THT M1)
17.Gero Azrol (Master Of Forex)*
18.Monika Zok (Teknik CSP)
19.Abdullah Fakhri (Motivasi FX) 
20.Arejugfx Dagangan Razwan (MPRC 4X)
21.Pak Lurah (Awan Pro) *
22.Zul & Baha Cbr (Fibo Musang) *
23.Roohi Adnan (Teknik R.A & BBMA)
24.Nik Fadlan (Teknik Smart Fibo) 
25.Siti Aishah Shabudin (Forex Tiga Puluh)
26.Dr Fourex (Teknik Kotak Ajaib) *
27.Nazri (Pelajari Forex)
28.Jamal Bin Abdullah (Naked Chart Trader)
29.Ghadaffi Khalid (Leonidas Fx)
30.Azlan (Ronin Fx)
31.Md Hazly (Sematt Trader Academy)
32.Shahril Khmd (Shahril FX)
33.Shahrul Faizi (Ukail Trade Academy)
34.Abdul Zali Ismail (Teknik PAP)
35.Azuri Fx (Pip Warrior)
36.Suhail Al Jafree (Bayu)
37.Soo Hye Mee (Expert In Coding)
38.Amier Suffie AnNur (Teknik Pukat)
39.Uqbah  (Uqbah Fx)
40.Fendy Kb Fx (Team Cap Ayam)
41.Fx Seekers (FKS Team Hunter)
42.Dukun Forex (Dukun Forex)
43.Luqman Kamil (Teknik Jam Server) *
44.Ridzwan Nazri (Forex Skilled)
45.Ahmad Saufy & Muna (Masa Fx) *
46.Tok Boom Marking (Fundamental Mastery)
47.Sifu Kental (Akademi Sifu Kental)
48.Remy Fx & Juliana (Teknik London Breakout)
49.Jazz,Anuar & Sufiez (BS28Scanner)
50.Hassan Al Banna (Al Banna Fx)
51.Amran Rozali (Bijak Forex)
52.Naim (Sangkakelubi Forex Academy)
53.Yun Yunn (CTC.FM)
53.Ustaz K (Katusha Fx)
54.Anafx Trader (Hybrid Renko Fx)
55.Tasya Nana (Lion Fx Group)
56.Pahang Traders (Teknik SBSC)
57.Golden Koi (Teknik Koi 49)
58.Jaleh Asri (Forex tips & Trick Signal)
59.Samfx Amfeez (Pakar Pair GBPUSD)
60.Bomoh Pip  (Caripips)
61.Penghulu Kepong (Kem Traders Malaysia) *
62.Ipin Penn (GalleberG Fx)
63.Jarin YnHm (TBOD)
64.Azhar Omar (Signal Konarleper)
65.Faiz Fxc (Course Faizfx)
66.Mycandletricks (Price Action SNR)
67.Mawi Fx (Trade Base On TBSM)
68.Rubie Fx (TBST)

69.Hafnar Hasim (Teknik BRN)
70.Ahmad Amizal (Jerkcrew Trading Style)

71.Sarmidi Mohd Zin (PTG Global Silent Scalper)
72.Anas Ksm (Teknik KSM881)

73.Nik Mohd Hakimin (Teknik Simple Tapi Garang)
74.Shah Fx (Forex ABC)
75.Manz Adnan (Teknik Excell Fircle Method)
76.Don Malaya (Teknik Depth Of Market)
77.Light Of Forex  (Teknik ET Protocol)
78.Ahmad Fuad Hassan (Teknik Market Depth)
79.Adam Amani (Teknik SNR Pro)
80.Khairul Arifin Mazlan (Teknik Grow Konsisten)
81.Jofliam (Forex Mudah)
82.Mizee Ab Hamid (Lukpayat & Oasis Method 4)

83.Mohd Azuri Zukainain (Seni Peperangan FCPO)
84.Musa Bin Jumat (TBST Moses El Friday) *
85.Mukram Sidek Fx (TBST Swing)
86.Mohd Romzan (Betras Trade Fx)
87.Salam Babu (Teknik Scalp Line)
88.Mohamad Fairos (Teknik Rayy Razz)

89.Megat Shahiran (GN Academy) *
90.Denial Fx & Rozlina Cocowawa (Teknik De'Scamtrader)
91.Nasir Sutan
(Mamu The Legend)
 
92.Fising Fx (Teknik Elliot Wave)
93.E-one Mrar (BBMA Money Management)
94.Siamang Fx (SGFX Group Of Forex)
95.Strange Pip (Teknik PRIME)

96.Yusof Salama (Teknik Mamamcd Fx).
97.Asyraf Azmi (Akedemi Forex Malaya)
98.Tiada Nama Berkata (SND & Price Action)
99.Zaid Bin Jumat (Pitujuh EA Expert)

100.Luqmanul Hakim (Scammer Killer, Pakar FX & Bitcoin)



Semoga newbie trader mahupun orang lama dalam bidang fx dapat sedikit manfaat dari perkongsian kali ini.Kepada nama2 team yang tidak disebutkan,jangan berkecil hati.Senarai diatas kan diupdated sentiasa.Mengikut aduan dan maklumat orang ramai,bukan sesuka hati pihak Piphijau,dimana kami hanya berikan konsultansi forex yang terbaik buat semua.

Kadangkala perlu proses silaturrahim atau team kami yang belum berguru dengan anda.Maklumkan "PM" pada admin-Along Piphijau Synergyrush ) jika ada senarai yang anda rasa layak untuk masuk carta trader malaysia di atas,namun nama mereka tidak diketengahkan,maklumkan segera.Senarai di atas akan dipenuhkan kuota.
Senarai di atas jika ada yang scam,menganjur skim cepat kaya,pihak kami akan buang terus,tanpa prejudis.

Manakala bold 
* di"syaki" sahaja,tidak berniat menuduh ,melibatkan 10 kes ke atas,samada kepada student atau aduan kes-kes  berimpak tinggi melibatkan banyak pihak.

Manakala yang bertanda
(Pemerhatian),jangan berkecil hati,ianya dengan sebab:

1.Profile atau Timeline bukan gambar sebenar atau tiada Logo team.
2.Aduan orang ramai.Masalah personel settle tepi.Anda ada ilmu yang bagus.


Team kami tidak mengampu dan backup sesiapa.
Straight to the point.List di atas hasil penilaian team dan maklumat diberikan orang ramai.

Kepada yang terpilih jangan jadi "selfish" untuk nama tidak disenaraikan,buat2 wara' ,nak silent dan tak mau dikenali.Nak silent deactive FB terus.Bantulah trader-trader bani melayu kita yang sering MC hingga boleh merasai nikmat "withdraw".

Islam mengajar kita teruskan memberi nilai,bantulah mereka seikhlas hati,dan senarai di atas juga hasil daripada maklumat student-student anda , yang memberi feedback postitif dan "trusted" dari pengalaman trading forex tuan puan.





Harap maklum.


Hari Terbaik Untuk Trade Forex

Salam semua,

Hari ini penulis ingin berkongsi waktu terbaik untuk kita trading dalam forex.


Di bawah ini adalah kajian piphijau dan ditambah artikel yang penulis ambil dari beberapa blog forex terkenal dan dimudahkan dalam satu penulisan artikel supaya semua mudah faham.



NO
WAKTU MALAYSIA
PENTING
PENJELASAN
PAIR CADANGAN
1
6:30 PAGI
LEPAS SUBUH
TOKYO OPEN
JPY

2
10:30 PAGI
DHUHA
AUSSIE OPEN
AUD

3
2.30 PETANG
LEPAS ZOHOR
LONDON OPEN
EUR / USD / GBP

4
6:30 PETANG
LEPAS ASAR
LONDON AKTIF
EUR/USD / GBP /GOLD

5
8:30 MALAM
LEPAS MAGHRIB
US OPEN
USD / GBP /GOLD

6
10:30 MALAM
LEPAS ISYAK
US AKTIF
USD / GBP /GOLD


TIMING ENTRY CADANGAN PIPHIJAU.


Di bawah ini adalah jadual purata pergerakan Pip mengikut pasangan matawang dalam 
SEMINGGU trading.
Pair
IsninSelasaRabuKhamisJumaat
EUR/USD
109142136145144
GBP/USD
149172152169179
USD/JPY
65829112498
AUD/USD
8411499115111
NZD/USD
81988710096
USD/CAD
93112106120125
USD/CHF
84119107104116
EUR/JPY133178159223192
GBP/JPY
169213179270232
EUR/GBP
7481797591
EUR/CHF
5555648776

*Kotak Kuning Menunjukkan hari pergerakan pasaran yang aktif dan cadangan waktu terbaik trading forex.
*Manakala tulisan bold (HIJAU) adalah pergerakan terbesar pasangan matawang.


London Session

Di bawah ini pula purata pergerakan pip dalam sehari ketika sesi "EROPAH"
(Lepas Zohor Waktu Malaysia)
PairLondon
EUR/USD83
GBP/USD82
USD/JPY36
AUD/USD60
NZD/USD64
USD/CAD66
USD/CHF58
EUR/JPY80
GBP/JPY102
AUD/JPY86
EUR/GBP40
EUR/CHF68



Tokyo Session or Asian Session



Di bawah ini pula purata pergerakan pip dalam sehari ketika sesi "ASIA" 
(Lepas Subuh waktu Malaysia)
PairTokyo
EUR/USD56
GBP/USD54
USD/JPY30
AUD/USD65
NZD/USD58
USD/CAD39
USD/CHF40
EUR/JPY57
GBP/JPY72
AUD/JPY65
EUR/GBP23
EUR/CHF50

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :