Skip to main content

Posts

Showing posts with the label requote

REQUOTE dalam FOREX

REQUOTE boleh diterjemahkan sebagai keadaan apabila broker tidak dapat memberikan atau sanggup memberikan harga yang trader inginkan. Keadaan ini biasanya berlaku semasa market aktif disebabkan oleh news dan sebagainya. Contohnya, abam nak beli atau jual pasangan matawang tertentu pada harga tertentu dan menekan butang untuk dapatkan harga tersebut. Pada waktu broker menerima order tersebut, market telah pun bergerak terlampau laju untuk execute harga yang diingini.  Pengumuman REQUOTE muncul di MT4 memberitahu abam harga dah bergerak dan memberikan abam peluang untuk menerima atau tak harga tersebut. Selalunya harga yang ditawarkan pada masa tersebut biasanya tidak menyebelahi para trader. Sebab tu ramai yang tak suka apabila berlaku REQUOTE ni. Rugi untuk kita nanti.


APA YANG MENYEBABKAN REQUOTE NI??
Macam yang abam dah beritahu kat atas, biasanya market bergerak laju, namun boleh bergerak dengan teramat laju dengan tiba2 terutamanya apabila ada news. Keadaan ini menyukarkan broker unt…