Skip to main content

Posts

Showing posts with the label scam

[Currency Meter Pro]

Jadi apakah sebenarnya Currency Meter ni? Ianya berfungsi untuk menentukan kekuatan dan kelemahan sesuatu matawang berdasarkan kepada perbandingan dengan matawang yang lain. Dan hasilnya kita akan mendapat satu senarai yang menunjukkan matawang yang paling kuat sehingga yang paling lemah.


Macam mana nak memanfaatkan meter ni?
Caranya, kita akan melihat senarai untuk mendapatkan matawang yang paling kuat dan paling lemah. Seterusnya kita akan jadikan matawang tersebut sebagai pasangan.
Contoh:-
Matawang paling kuat adalah CHF dan matawang yang paling lemah CAD dan USD.
Maka dari sini, kita tahu matawang yang kita boleh fokus untuk trade ketika itu adalah dua matawang iaitu USDCAD dan USDCHF. Namun, adakah kita perlu trade kedua-dua matawang tersebut? TIDAK!! Kita hanya fokus kepada satu atau dua pasangan sahaja bergantung kepada modal korang.
Jadi yang mana satu patut kita fokus?
Ok. Untuk menentukan pasangan yang boleh kita fokus pula, kita perlu lihat senarai lain pula dengan bantua…

BASIC FOREX : [TOOL UNTUK TRADE FOREX]

Hari ni abam rasa nak kongsi la satu tool/apps yang kita boleh gunakan dalam trading.
Pernah dengar atau guna website/apps https://www.investing.com tak? Yang pernah guna mesti dah tahu macam mana nak gunakan. Yang tak boleh pernah guna dan pertama kali dengar jangan bimbang, abam nak kongsi la ni macam mana nak guna apps tu ๐Ÿ˜Š
Ni rupa website investing.com tu

Nak lagi cantik, korang signup la siap2 satu akaun dekat investing.com tu. Jadi nanti bila korang ada buat apa2 perubahan setting custom, korang tak perlu dah load balik setting tu. Cuma perlu LOGIN je akaun investing.com yang dah korang SIGNUP tu. Tak perlu la nak setting banyak2 kali. Kan dah mudah tu.
Jadi apa yang syoknya pasal investing.com ni? Haa.. meh sini abam nak tunjuk. Sebenarnya banyak je yang kita boleh dapat dari investing.com ni kan. Contohnya boleh dapat berita semasa berkait dengan ekonomi (saham, forex dll). Tapi hari ni abam tak nak cerita pasal fungsi lain2 tu. Abam nak cerita yang istimewa sikit. Cer tengo…

Kisah Jho Low, Riza Aziz , Leornado Di Caprio dan McFarland berjudi di Las Vegas, 7 hari 7 Malam Menghabiskan duit Rakyat Malaysia.

Salam 1 Malaysia,






Bani cina, bani melayu, India ,Benggali dan lain-lain bersaudara.

Namun yang jilake jahanam,menipu rakyat,kita perati seko-seko.

Sebagai panduan anak cucu masa depan.

Ini kali,penulis sediakan kisah panjang lebar,detail dengan gambar,supaya orang kampung tahu.
Kemana hilangnya duit 1MDB lebih kurang Rm42 Billion.Kesian PM kita pusing sana sini.Di bantu AG yang "cerdik" sangat-sangat.

Jadi ,jika serpihan MH370 belum di jumpai.
Maka serpihan duit hilang 1MDB ,dirungkaikan,kisah di bawah membawa anda kepada satu "konklusi".

Bayangkan ABAH kita hilang RM42 hinggit.
Maka separuh daripadanya rupa-rupanya diberi kepada anak angkat "cine gumuk" dan "anak tiri" yang tercinta.

Kita mulakan....kisah benar ini,


Sedikit perihal si "pendek" Jho Low melalui gambar-gambar kenangan kita anak cucu,ingat muka-muka yang menghabiskan duit bani Malaysia.


Jho Low (ๅˆ˜็‰นไฝ)dilahirkan di Pulau Pinang Malaysia dan beliau adalah anak kepada Larry Low yang Bill…

Kisah Penipuan Aeon dan Sen Heng

Salam Ramadhan buat semua, Hari ini penulis ingin share betapa kayanya syarikat yang sudah banyak kali menipu mangsa-mangsa tanpa disedari pihak berkuasa dan modus operandi mereka sangat licik hingga mengaut keuntungan beratus juta RM.
Sehinggalah luahan sahabat FB menceritakan kisah "Untold" story penipuan Aeon Credit  dan "Seng Heng"  (Senheng) dimana kedua-duanya "sam SENG" .



AEON 2016 ANNUAL REPORT
(Baru sahaja di padam dari laman Google)
Admin sempat download buat tatapan dan bukti keuntungan "RIBA'" Syarikat AEON buat tatapan pembaca pembaca.



































Kisah hari ini, balik kampung jumpa parents. Abah mengeluh bila akaun BSN miliknya, hasil menjadi guru kafa bertahun-tahun tiba-tiba saja kosong. Padahal, dia tidak pernah mengeluarkan duit dari akaun tersebut. Kerana itulah simpanannya untuk pergi haji dan umrah. 
Bila ditanya pada BSN, rupa-rupanya dipotong oleh Aeon Credit secara auto debit. 
Kisahnya bermula bila abah membeli motosi