Showing posts with label snr. Show all posts
Showing posts with label snr. Show all posts

[ANALISA MINGGUAN GBPJPY DAN EURJPY] : 15/7/18 - 21/7/18

Maaf la ye semua. Habam lambat share analisa untuk minggu ni. Semoga bermanfaat la ye.
Kalau ada lagi pair lain yg nak habam analisa komen dekat bawah pair apa yg nak dianalisa tu ye.
Nanti habam analisa bila berkesempatan buka chart.
.
Boleh la skodeng link dekat bawah ni ye utk analisa minggu ni. LIKE la skit analisa abam di tradingview.com tu neh :) TERIMA KASIH
.
.
[GBPJPY - https://my.tradingview.com/chart/GBPJPY/9LvyXgkf/]


.
[EURJPY - https://my.tradingview.com/chart/EURJPY/jz9IeqEN/]


.
.
Boleh SHARE dan LIKE page abam untuk dapatkan lagi analisa2 dan juga tips2 dalam trading. Klik SINI untuk ke page. Terima kasih untuk support :)
Semoga bermanfaat untuk semua ye. Doakan abam mendapat kesihatan tubuh badan agar dapat buat perkongsian dengan rakan2 semua.
.
.
#hilmannawi
#hybridfx
#fibohybrid
#piphijaultd
#forextrader
#foreignexchange
#swingmodeon

[ANALISA MINGGUAN AUDNZD, GBPJPY USDJPY dan NZDCAD - 8.7.2018]

Alhamdulillah diberikan lagi kesempatan untuk berkongsi analisa pada minggu ini. Minggu ni rakan2 abam minta analisa 4 pair.
.
Boleh la skodeng link dekat bawah ni ye. LIKE la skit analisa abam di tradingview.com tu neh  Kalau ada pair lain yg rakan2 nak tahu boleh la komen dekat bawah posting ni ye.
.
.
[AUDNZD - https://my.tradingview.com/chart/AUDNZD/dYuuyCUi/]


.
[GBPJPY - https://my.tradingview.com/chart/GBPJPY/6W1Z0zhP/]


.
[USDJPY - https://my.tradingview.com/chart/USDJPY/MOQpnj9v/]


.
[NZDCAD - https://my.tradingview.com/chart/NZDCAD/IvlHCjMY/]


.
.
Boleh SHARE dan LIKE page abam untuk dapatkan lagi analisa2 dan juga tips2 dalam trading. Klik SINI ye.
.
Semoga bermanfaat untuk semua ye. Doakan abam mendapat kesihatan tubuh badan agar dapat buat perkongsian dengan rakan2 semua.
.
.
#hilmannawi
#hybridfx
#fibohybrid
#piphijaultd
#forextrader
#foreignexchange
#swingmodeon

[ANALISA MINGGUAN GBPJPY, USDJPY DAN GBPUSD]

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan2 trader abam semua.
.
Malam ni abam nak share sedikit analisa yang abam ada buat ye. Moga2 minggu ni trading rakan2 semua membuahkan profit yang lumayan ye.

.
.
Boleh klik link dekat bawah ni untuk tengok analisa2 yg abam dah buat ye.
.
.
[GBPJPY - https://my.tradingview.com/chart/GBPJPY/CAvCkT4Y/]




.
[USDJPY - https://my.tradingview.com/chart/USDJPY/NcpiXfeP/]


.
[GBPUSD - https://my.tradingview.com/chart/GBPUSD/TMRW0S8Y/]


.
.
Boleh SHARE dan LIKE page abam untuk dapatkan lagi analisa2 dan juga tips2 dalam trading. Klik SINI kalau nak skodeng page abam neh :)
.
.
Semoga bermanfaat untuk semua ye. Doakan abam mendapat kesihatan tubuh badan agar dapat buat perkongsian dengan rakan2 semua.
.
.
#hilmannawi
#hybridfx
#fibohybrid
#piphijaultd
#forextrader
#foreignexchange
#swingmodeon

[Support & Resistance]


SnR adalah satu konsep di mana pergerakan harga akan berkemungkinan besar untuk berhenti dan reverse pada harga tertentu. Yang mana ia akan menyentuh harga tersebut beberapa kali tanpa memecahkan tahap tersebut.


Tahap support adalah di mana permintaan dianggap cukup kuat untuk mengelakkan harga jatuh, manakala tahap resistance adalah harga di mana penjualan dianggap cukup kuat untuk mencegah harga naik lebih tinggi

Berdasarkan kepada maksub tersebut, bolehla kita huraikan SnR dalam bahasa mudah ianya adalah tempat di mana sesuatu harga itu akan bertahan daripada terus menurun atau menaik.


[Jadi apa kegunaan SnR dalam forex trading?]

SnR boleh digunakan sebagai tempat untuk entry atau take profit (TP). Untuk menentukan samaada sesuatu SnR itu kuat atau tidak adalah berdasarkan kepada berapa kali sesuatu tahap harga itu bertahan. Semakin banyak kali harga tidak mampu untuk menembusi tahap tersebut maka semakin kuat la tahap tersebut.


[Macam mana nak gunapakai SnR dalam trading?]
Antara cara yang biasa penulis gunakan untuk menentukan kekuatan tahap SnR adalah dengan melukis satu garisan untuk melihat berapa kali tahap tersebut telah bertahan. Boleh rujuk gambarajah di bawah untuk pemahaman.


Gambarajah 1 : Carta kosong tanpa sebarang indicator.

Gambarajah 2 : Tukarkan carta kepada LINE CHART (ALT+3)

Gambarajah 3 : Lukiskan satu garisan lurus di tahap2 di mana harga telah bertahan banyak kali. Bulatan merah adalah tahap Resistance, manakala bulatan biru adalah tahap Support.

Gambarajah 4 : Seterusnya tukarkan kembali kepada Candlesticks chart (ALT+2). Maka kita akan dapati harga telah retrace/reverse di kawasan yang telah kita tandakan dengan warna merah (resistance). Sekiranya harga mampu untuk memecahkan tahap Support di kawasan bulatan biru, maka pergerakan market adalah kuat untuk turun ke bawah


Untuk yang nak download nota dalam bentuk pdf boleh klik link ni ye. Share lah sekiranya dirasakan bermanfaat untuk semua. Doakan yang baik2 untuk penulis. Terima kasih.
.
.
Yang belum ada akaun dengan broker PIPHIJAULTD boleh la ushar2 link ni ye. Pilih je yang mana2 rasa berkenan di hati. Kami sedia membantu untuk daftar akaun.
.
.
--
Hilman Nawi
Piphijaultd Terengganu
Email : terengganu@piphijaultd.com
Official website: http://piphijaultd.com/ 

#piphijaultd #abook #stp #trustedbroker #teknikGST #EAGST #jomwithdrawsokmo #kemahkeming #sharingiscaring #nakedchart #traderkampung #nubisbolehbuat
.
.
Pssssttt - Yang nak dapatkan info lanjut mengenai teknik GST manual atau Expert Advisor (EA) GST boleh la berhubung dengan Abam Man ye.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :