Skip to main content

Posts

Showing posts with the label trendline

[ANALISA MINGGUAN GBPJPY DAN EURJPY] : 15/7/18 - 21/7/18

Maaf la ye semua. Habam lambat share analisa untuk minggu ni. Semoga bermanfaat la ye.
Kalau ada lagi pair lain yg nak habam analisa komen dekat bawah pair apa yg nak dianalisa tu ye.
Nanti habam analisa bila berkesempatan buka chart.
.
Boleh la skodeng link dekat bawah ni ye utk analisa minggu ni. LIKE la skit analisa abam di tradingview.com tu neh :) TERIMA KASIH
.
.
[GBPJPY - https://my.tradingview.com/chart/GBPJPY/9LvyXgkf/]


.
[EURJPY - https://my.tradingview.com/chart/EURJPY/jz9IeqEN/]


.
.
Boleh SHARE dan LIKE page abam untuk dapatkan lagi analisa2 dan juga tips2 dalam trading. Klik SINI untuk ke page. Terima kasih untuk support :)
Semoga bermanfaat untuk semua ye. Doakan abam mendapat kesihatan tubuh badan agar dapat buat perkongsian dengan rakan2 semua.
.
.
#hilmannawi
#hybridfx
#fibohybrid
#piphijaultd
#forextrader
#foreignexchange
#swingmodeon

[ANALISA MINGGUAN AUDNZD, GBPJPY USDJPY dan NZDCAD - 8.7.2018]

Alhamdulillah diberikan lagi kesempatan untuk berkongsi analisa pada minggu ini. Minggu ni rakan2 abam minta analisa 4 pair.
.
Boleh la skodeng link dekat bawah ni ye. LIKE la skit analisa abam di tradingview.com tu neh :) Kalau ada pair lain yg rakan2 nak tahu boleh la komen dekat bawah posting ni ye.
.
.
[AUDNZD - https://my.tradingview.com/chart/AUDNZD/dYuuyCUi/]


.
[GBPJPY - https://my.tradingview.com/chart/GBPJPY/6W1Z0zhP/]


.
[USDJPY - https://my.tradingview.com/chart/USDJPY/MOQpnj9v/]


.
[NZDCAD - https://my.tradingview.com/chart/NZDCAD/IvlHCjMY/]


.

[ANALISA MINGGUAN GBPJPY, USDJPY DAN GBPUSD]

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan2 trader abam semua.
.
Malam ni abam nak share sedikit analisa yang abam ada buat ye. Moga2 minggu ni trading rakan2 semua membuahkan profit yang lumayan ye.
.
.
Boleh klik link dekat bawah ni untuk tengok analisa2 yg abam dah buat ye.
.
.
[GBPJPY - https://my.tradingview.com/chart/GBPJPY/CAvCkT4Y/]



.
[USDJPY - https://my.tradingview.com/chart/USDJPY/NcpiXfeP/]

.
[GBPUSD - https://my.tradingview.com/chart/GBPUSD/TMRW0S8Y/]

.
.
Boleh SHARE dan LIKE page abam untuk dapatkan lagi analisa2 dan juga tips2 dalam trading. Klik SINI kalau nak skodeng page abam neh :)
.
.
Semoga bermanfaat untuk semua ye. Doakan abam mendapat kesihatan tubuh badan agar dapat buat perkongsian dengan rakan2 semua.
.
.
#hilmannawi
#hybridfx
#fibohybrid
#piphijaultd
#forextrader
#foreignexchange
#swingmodeon

[CARA MUDAH MENENTUKAN ARAH MARKET]

Salam sejahtera semua. Apa khabar ye rakan2 trader sekalian? Dah lama rasa Abam Man tak membebel dalam ni ek. Ada yang rindu tak? Kalau ada taip la “SAYA RINDU ABAM MAN” kat komen sekali. Hehe.. . . Abam Man nak ceta apa ye kali ni. Haaa..kita ceta psal macam mana nak tentukan arah market dalam forex nak?? Tak nak?? Haaa.. p main jauh2..tak yah nak gatal2 baca lagi.. Hehehhe… Abam Man gurau je. Jangan ler marah plak neh. .

Iskkk..dah2..melalut je lebih Abam Man nim..bila nak start ceta nim..dah ready popcorn n air soda bikabonat nim. Berapa banyak NIM daa.. hehehehe.. . . Ok2 get serius. Jadi macam mana cara mudah nak menentukan arah market sesuatu pair tu ek? Haa..meh rapat2 Abam Man nak ajar nim. . . Penah dengar n guna trendline tak?? Camna nak jadi trader kalau basic forex trendline pun tak tau nim..iye dak?? Hehehe.. Ok2 camna nak gunakan trendline untuk tentukan arah market ye. Mula2 sekali kena tentukan di mana kita nak tarik trendline tu..samaada di body atau ekor. Mana2 tempa…