Showing posts with label yusu honda. Show all posts
Showing posts with label yusu honda. Show all posts

Part 2 Premierfx Vs Trader.

Salam semua, Seperti posting sebelum ini, PART 1 (Premier Fx Vs Trader) , kami tidak akan "back up" sesiapa dimana pembaca akan menilai mana yang benar, yang menipu dan mana yang scam.

 Kami sambung Part 2.





Sehari dua ni heboh nama Broker PremierFX dikatakan tidak membayar withdrawal client. Ditegaskan sekali lagi bahawa PremierFX tidak pernah melengahkan atau membatalkan withdrawal client jika mengikut mengikut syarat yang sepatutnya. Dalam isu Brexit baru-baru ini, leverage yang telah ditetapkan sepanjang tempoh 20/6/2016 hingga 27/6/2016 adalah 1:100. Dalam kes ini akaun trading yang didaftarkan atas nama Nurul Alis Edmund binti Abdullah di bawah IB Mohamed Nazri Mohamed Nor dimana leverage akaun tersebut pada ketika berlaku Referendum UK adalah 1:500 (Rujuk Rajah 1). Jadi ia jelas tidak mengikut syarat yang broker tetapkan yang menyebabkan segala transaksi bagi akaun tersebut dalam tempoh Brexit dibatalkan oleh PFX Europe. Boleh rujuk laporan rasmi yang juga dihantar kepada email client. ( Rujuk Rajah 2 & 3 )

Untuk makluman juga, kami sangat cakna kepada IB2 kami termasuklah Nazri Nor dan Nurul Alis lebih-lebih lagi Nurul Alis adalah IB Official di PremierFX dan sebelum ini segala bayaran kepada beliau dan Nurul Alis sama ada withdrawal trading account, affiliate, elaun dan bonus adalah berjalan lancar. Jumlah bayaran adalah seperti berikut:

Nazri Nor - Akaun Affiliate RM64,488.10

Nazri Nor - Bonus IB RM3,960

Nurul Alis - Akaun Affiliate RM80,368.36

Nurul Alis - Bonus IB RM10,052.38

Nurul Alis - Elaun IB RM1,200

Nurul Alis - Akaun Trading RM90,912.50

JUMLAH KESELURUHAN :
RM 250,981.34 ( Rujuk Rajah 4,5 & 6 )


Penjelasan ini membuktikan bahawa PremierFX tiada masalah dalam membuat pembayaran withdrawal client dan BUKAN Broker Cap Ayam seperti fitnah yang diviralkan.

PremierFX amat kesal dengan statement yang dikeluarkan oleh Yusu Honda di mana memalukan pihak kami sedangkan kes withdrawal client tersebut tiada kaitan sama sekali dengan beliau. Setelah siasatan, beliau didapati tidak pernah berdaftar pun dengan PremierFX tetapi beliau telah membuat tuntutan withdrawal ke atas akaun trading PremierFX beliau. Yusu Honda juga membuat kenyataan yang pembayaran atas simpati membuat dia rasa terhina. PremierFX meminta maaf jika ini berlaku tetapi pembayaran ini dibuat bukan kepada akaun bank Yusu Honda tetapi ke atas pemilik akaun sebenar Nurul Alis. PremierFX ada peraturan yang ketat dan jelas dalam melakukan withdrawal, penama akaun trading mesti sama dengan penama bank dan juga mesti membuat pengesahan IC terlebih dahulu. Didapati tiada IC Yusu Honda dalam database kami. Pihak PremierFX tidak berniat untuk menjatuhkan dan memburukkan nama Yusu Honda tetapi kami hanya ingin menjelaskan kebenaran. ( Rujuk Rajah 7 )

Pembayaran sebanyak 3000 USD telah di masukkan ke akaun Nurul Alis bukanlah berniat untuk menghina ataupun menutup mulut seperti yang diperkatakan tetapi PremierFX telah meluluskan withdrawal tersebut berdasarkan atas permintaan beliau sendiri ( Rujuk Rajah 8). Kami pohon kemaafan sekali lagi kerana pembayaran ini telah mengelirukan banyak pihak. Jika Nurul Alis tidak sudi menerima pembayaran tersebut, kami menasihati supaya beliau memulangkan semula pembayaran ini ke akaun bank PremierFX supaya kes pembayaran ini tidak dipanjangkan dan menjadi fitnah buat kami.

Kemaafan dipinta sekiranya kenyataan ini menyebabkan perasaan sesiapa tersinggung. Maaf juga kerana mengganggu ketenteraman trader2 dan IB. Polisi kami adalah membina hubungan bukan memusuhi sesiapa...

P/s: Di bulan Ramadhan yang mulia ini, marilah kita bersatu hati. Diharapkan semua trader tidak terus menyebarkan perkara di luar pengetahuan anda untuk mengelak sebarang fitnah. Kerjasama anda amat kami hargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.

PremierFX Broker Terbaik untuk anda...

Servis Deposit / Withdrawal TERPANTAS

Promosi Flat Rate 4.0

‪#‎PremierFX‬‪#‎AchieveSuccessTogether‬‪#‎BrokerNo1TerpantasDiAsia‬








 Di Petik dari Fb Premier FX Malaysia

Dan jika diikutkan Kronologi ,andaikata bermain bolasepak ,kedudukan

sudah
1 -1 . Seri.


Kronologinya begini:

Maka dengan yakinnya orang kuat Premierfx Nik Mohd Hakimin menawarkan orang ramai sebagai trader menjadi IB.




Disebabkan Pihak Premier Fx Malaysia submit gambar dan posting seperti di bawah Ini.











Maka Yusu Honda Membalasnya dengan ini.
Nah aku kasi bagi korang nampak letter head..Company EURO pakai Sdn. Bhd.



Ayatnya agak pedih :

Tengahari Yang Panas 27 Jun 2016.


"Aku tunggu orang berkenaan balik je..
**Dah kena maki sehari dua baru nak bijak cari maklumat sendiri..
Benda tak bayar tetap benda tak bayar...aku tak heran pun dengan bayaran tu..aku cuma heran skrg kenapa salah silap teknikal "berok ke" trader kena tanggung..?

⭕️ Aku daftar & trade atas nama orang lain tu tak boleh ke..?

⭕️ Silap orang kau nak kencing ni..

⭕️ Nak settle macam ni atau cara pro?..aku gasak sampai titisan last...

つづく"
-YUSU HONDA-



Selama aku berkecimpung dalam forex ni tak pernah aku nak sebut nama mana-mana pihak sama ada personal atau ramai-ramai dengan secara menyerang atau memburukkan...
Tapi kali ni aku sebut nama terus tanpa selindung atas sebab salah pihak lain diletak atas pihak yang lain...
Kau tunggu aku tuntut sampai sen yang last...!
I MEAN IT...
**Salah orang kau nak main...
‪#‎PremierFX_BrokerEUROPakaiSdnBhd‬










Dan Jawapan Dari Otai Nazri Nor ,admin akan berikan point-point penting bagi semua orang faham.

1. Haha ada Skill tu nak dapt cam tu.. Mana2 broker pun leh dpt camtu..

2. Akaun brexit tu leverage di set oleh system..

3. Kalau akaun wife sy terjadi krn kesilapan SYSTEM takkan akaun tu atau Org yg trade Nak dipersalahkan?

4. Belum sempat sy close semua entry t
iba2 akaun disable..

5. Dan entry semua close oleh SYSTEM atau Org yg pantau TRADING sy..macm yg zul cakap.. Server di jaga oleh seseorg..

6. Tak yah sy sebutkan nama di sini..bukan Org europe tapi Org Malaysia sbb statement yg dikeluarkan adalah sdn bhd..

7. Draw 3k tu sbb tu je maksima sehari leh draw di pfx..

8. Dan camna sy Nak draw selebihnya sbb akaun dah di reset usd17k lebih.. Kalau no limit mmg sy nak draw semua..

9. Syarat utk Dpt aff kat pfx kena reg LINK dan jadi IB.. Sy dah masuk tahun ke 9 dlm dunia Fx so Nak kena bijak LA..reg LA LINK n become a IB so baru leh dpt aff..

10. Most others company juz jadi ahli bila ada Org trade baru leh dpt aff tak perlu reg lg apa2 LINK.. Bila jadi IB reg LA wife kat bawah.. Then trade kat akaun wife.. Dan reg LA lg beberapa Org utk syarat aff.. Easy to make big money..

11. Trade kat akaun wife aff dapat byk tu .. Rezeki LA tu.. Tapi jadi IB pun bukan satu advantage.. Sbb akaun IB sendiri yg kena.. Takkan akaun wife sy je yg silap sistem?

12. Kalau silap sistem kenapa akaun tu jadi mangsa? Tak boleh ke silap sistem then bayar je terus settled.

13. Tak byk mana pun tu kalau dlm euro kecik je tu . Sbb sebelum zul pergi umrah dia yg ajak settle cara baik n diplomasi.. Asal nak bayar ansur2 atau Separuh, alih2 bayar 3k je.. U all fikir la..

14. Kalau sistem silap trader kenA tanggung ke? Wpun Sy Ib Sy tak boleh sokong 100% company atas silap system. Salah tetap salah.. Benar tetap benar.. Juzbayar je baki rm57 ribu lg settle.

15. Kalau tak kita sambung cara pro hingga Titisan terakhir.. Wassalam..


Mungkin ada sesuatu yang berlaku di balakang tabir Premierfx yang disembunyikan mahupun bagi pihak trader.

Atau ada part 3.Nantikan
Rehat dulu la.Puasa. :)

 Wallahualam.

Premierfx VS Trader


Salam semua,

Seperti biasa team penulis Piphijau akan bersikap Neutral dalam segala hal.

Namun jika ada kes-kes berimpak tinggi yang perlu trader Malaysia tahu, in sya Allah disinilah tempat mereka mendapatkan info "straight to the point" , tiada "back up" sesiapa dan "trusted"

Kita sudah besar panjang memilih yang mana di pihak yang benar dan yang mana di pihak yang batil.

Jadi Kronologi bermula dari Facebook Yusu Honda.Pada 25 Jun 2015.


Posting FB yang Pertama.

Trade punya trade pastu nak withdraw kena reject.
Brexit yang indah dah jadi Brengset..
**memangla kena reject, modal RM400 untung RM69k.. (Sarcastic)
**Baru modal USD100..ingat nak buat modal USD1000 hari tu..mau RM690k dapat kalau betul-betul depo USD1000..
**RM69k pun tak leh bayar...hampeh😑😑😑‪#‎BrexitvsBremain‬‪#‎DahJadiBrengset‬







Kes sebenarnya mengenai Profit yang telah di "Reset" atau profit telah di cancel.



Posting FB yang Kedua.
Premier FX
Sini gebang sana gebang sungguh kencang kau..deposit terpantas, withdrawal terpantas DI ASIA kononnya..sapa bagi rating kabor sikek..
1. Isu Brexit
⭕️Premier FX kabor laverage mesti bawah 1:100 dan mende ni broker sdiri buat secara auto kepada semua akaun MT4.2. Laverage
⭕️Lagu mane satu akaun buleh terlepah boh tok detect jadi leverage 1:500?..
⭕️email pong tak dop..mane-mane IB pong tak dop kabor akaun ni terlepah..saloh trader ke saloh broker lagu nim? Bakpe trader kene tanggong..? Berat nangnang boh..senang molep kije..
3. Withdraw
⭕️Deme reject withdraw pahtu deme nok bagi USD3000..deme layang kiter macang pengemis boh..!!
⭕️Kalu deme tok leh nok bayar withdraw, deme kabor la slow-slow bayar ansurans. Kiter buleh trimo. Kiter tahu risiko lagu mane sebab kiter pong buleh kiro tahu pasal brokerage nih..kalu nok bukok broker baru pong kiter buleh buak boh kalu ade modal..
⭕️Tapi alang-alang doh deme wak gini, alang-alang doh deme tok mampu nok bayar withdraw, baik deme tutup broker..malu boh orang kabor deme 'broker cak ayang'...deme dok canang broker 'terpantas' ASIA..
**Banyak lagi kalau nak cakap ni..tapi aku malas la..cukup la orang tahu setakat ni je..orang boleh nilai sendiri..pandai-pandai la back up balik sdiri..
**Sorry guys cakap Terengganu sikit-sikit sebab PFX ni HQ kat Ganu..
‪#‎BrexitDahJadiBrengset‬




Dua gambar diatas ialah maklumbalas pihak Premier FX Malaysia.Yang telah sudi membayar Rm12k sebagai tutup mulut.

Namun Yusu Honda inginkan profit Usd17,262

Jadi Rm69k - Rm 12k =

Rm57k lebih nilai yang dituntut Yusu Honda sebenarnya.



Untuk melihat Komen-komen dari trader anda boleh membaca sendiri di FB beliau selagi tidak di "delete".


YUSU HONDA (Kes Dengan Premier FX)



Namun wakil Pihak Premierfx , di wakili Eli Azlie membalas hujahan Yusu Honda di FB beliau.
Kepada Yusu Honda yg telah viralkan pasal isu akaunnya sebentar td... saya minta kekerjsama dari yusu honda untuk bagi no akaun trading ..bg memudahkan saya check ... dari pkl 4 pg lg waktu sahur saya masih tggu tapi tak bg2 lagi akaun trading ... dan lagi satu saya nak tahu tuan yusu honda register direct ib mana... siapa ib anda? sila bg kejersama utk memudahkan saya urus masalah ini...tq..bg detailsila bg nama penuh?no akaun trading?register ib mana?sudah kah tuan info ib anda masalah akaun anda?kita selesaikan masalah ini secara viral/ terbuka sama mcm tuan viralkan masalah akaun tuan...ini bg memudahkan lg trader2 lain melihat... saya tak kisah sapa yg salah...saya ingin menolong anda selesaikn masalah tuan yusu yg viral ni...ok tq
Namun sepatutnya BIG Boh Premier FX , Tuan Zul Premierfx Terengganu,selesaikan kes ini dengan aman.

Eli Azlie sebagai wakil Premierfx mencuba sedaya upaya sebagai usaha mempertahankan broker atas kes-kes terpencil ini.

Selepas Tuan Nazri Nor membangkitkan hal ini, maka terbongkarlah SS wassap di bawah.


Maka yang bertanggungjawab "RESET" akaun Yusu Honda dan trader-trader lain yang MC secara berjemaah terbongkar.
Dikatakan Pihak PFX Europe yang bertanggungjawab.
Untuk melihat komen-komen panas seterusnya , pembaca boleh direct ke 

FB Elie Azlie untuk membaca lebih lanjut.

Pihak piphijau mengharapkan kedua-dua belah pihak dapat selesaikan kes ini 
satu persatu.

Trader-trader di Malaysia semakin bijak memilih.

Mereka kenal "Market Maker" Broker.

"B Book " broker. 

Apa itu "B Book Broker" ?


1.Bukan STP.
2.Ada Bonus.
3.Leverage melebihi 1:500 hingga 1: sejuta.
4.Mengharapkan trader rugi,maka profit 100% kepada broker.
5.Biasa mengalami "requotes".
6.Spike berlaku di luar adat "candle".

7."Widen Spread" jarang berlaku disebabkan ada "KAWALAN TANGAN GHAIB" bukan "direct LP" dan candle boleh diubah pihak management "ATASAN".

8.Penggunaan software stop loss hunter biasa di pasang,boleh "disable" EA yang biasa profit, dan pelbagai lagi kes penganiaan trader dengan bermacam-macam syarat pelik.


Maka kes ini disimpulkan apabila penggunaan "MTM" metaquotes Manager yang menggunakan versi "B Book" 
(Duit CLient Dalam Acc Broker dan tidak Ke LP)akan menjadi masalah apabila:
Trader untung.Maka broker rugi.


Jika Trader MC , maka Broker bersorak riang.Itulah kisah sebenar "BAHANA" penggunaan "B Book", tak berkat seperti mana kes yang berlaku pada ACFX (Lesen Mereka "Suspended").


Disebabkan Akaun "Pool" Broker ACFX tidak cukup untuk membayar Profit Berjuta dari Trader nageri "CHINA".

Maka kes ini di bawa kepada "Pemberi licence Regulated" dan Broker ACFX "Suspended",selagi tuntutan withdrawal trader CHINA tidak diselesaikan.

Broker masih ada,namun urusan withdrawal dan deposit dari trader dibekukan.
Namun sudah hilang "Kredibilti".Customer boleh lari.



Jadi Pihak Premier FX perlu benar-benar ambil iktibar dari kes ini.In sya Allah,jika dipihak yang benar,kes boleh settle tepi.



Semoga kes ini tidak berulang di masa hadapan dan menjadi iktibar buat trader Malaysia.


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :