Strategi Pivot 3

Salam semua, Hari ini along sambung pembelajaran kita untuk strategi pivot #3.

Pivots Camarilla.


Pivot Camarilla menghasilkan 8 peringkat daripada terbuka, tinggi, rendah dan penutup semalam. (Open,High,Low,Close)

Paras ini berpecah kepada dua kumpulan, 1 hingga 4; untuk kesederhanaan kita hanya menggunakan 4 tahap 8. Tahap 4 adalah L3, L4 , H3 dan H4.

Secara tradisinya peniaga akan menjangka arah sama ada di H3 atau tahap L3 dan akan mengambil kedudukan terhadap hala tuju pasaran serta-merta.

Dalam contoh di bawah kedudukan "sell"  telah dibuka di peringkat H3 dan berhenti diletakkan 5 hingga 7 pips di atas paras H4.

Penempatan stop loss adalah relatif kepada pasaran.

Anda boleh menetapkan sl anda 12 hingga 15 pips di atas .



Camarilla Reversal
Kaedah alternatif untuk perdagangan tahap ini adalah untuk menunggu sehingga sama ada H4 atau L4 telah dilanggar dan perdagangan dalam arah trend.

Dalam contoh di bawah kedudukan "buy" akan diambil apabila pelanggaran pasaran tahap H4 dan perhentian ditempatkan 12 hingga 15 pips di bawah paras H4.

Terdapat beberapa subjektiviti apabila berada di tahap ini untuk mengambil keuntungan.



Camarilla Break Out


Terpulang atas kemahiran anda mengambil take profit. Ingat forex ini bisnes pelaburan kawalan emosi antara takut dan tamak. Atasi keduanya anda pasti berjaya.

Wassalam.

Mari kita Ulangkaji Pembelajaran Pivot:

PIVOT #1
PIVOT #2

Strategi Pivot 2

Salam semua,

Along sambung lagi pembelajaran kita mengenai Pivot Point dalam Forex.

Strategi kedua untuk pivot .

Entry Retracement di market "Ranging".
 Apabila pasaran bergerak ke arah tahap Pivot "open" anda akan buy jika di "support" dan sell jika di "resistance".
 Strategi ini adalah analisis yang terbaik apabila pasaran merata atau "ranging".

 Anda mesti perhatikan candlestick dengan berhati-hati kerana kawasan merata adalah sangat kritikal.
 Jika tahap "support" telah dilanggar dan anda perlu mahir letak stop loss atau cut loss.Bagi yang profit,standby "trailing stop".
Seperti yang dinyatakan sebelum ini, pasaran cenderung untuk kembali semula ke tahap yang akan memberi anda peluang entry baru atau terkena stop loss. Tahap ini adalah baik untuk entry dan mengelakkan terkena "margin call".
 Oleh itu, jika anda tidak melihat keuntungan atau "profit" selepas 30 hingga 60 minit, anda harus  berhati-hati dan sekali lagi mula stanby cut loss atau stop loss.
Contoh di bawah menunjukkan di mana pasaran yang merata dan ranging. Dalam keadaan ini, anda akan "sell" di resistance  dan "buy " di "support" menggunakan perhentian pivot dan sasaran 50% daripada jarak di entry posting.

Ini adalah contoh yang baik daripada pasaran market bouncing.
Pivot Trading Range




                                          Lihat Strategi PIVOT #1 sebagai ulangkaji.

Ada kelapangan dan panjang umur , along sambung lagi perkongsian ilmu di lain masa.

Wassalam.

Strategi Pivot Point


Salam semua,

Hari ini along nak share strategi menggunakan analis Pivot Point.
Along olah sedikit dari laman web mat saleh dan terjemahkan dalam bahasa melayu supaya mudah faham.





Anda perlu download  DISINI baru dapat kiraan graf lebih kurang seperti gambar di atas.
Pastikan GMT masa dan tarikh pc atau laptop anda betul.(Lihat Video)
Yang masih belum ada Account Forex Islamic ,along cadangkan daftar XM MT4.

Panduan Install seperti video di bawah (Video bahasa "omputih".Yang tak faham buat2 faham) :)



Pivot Points

Sejarah dan Permohonan Pivot Points

Pivot Points sedang digunakan  oleh Forex Traders dan merupakan alat yang sangat baik untuk mengira pintu masuk dan keluar serta tahap untuk persinggahan candle . Pivot Points bersaiz sokongan dan tahap rintangan  yang dikira dari tindakan harga dari hari sebelumnya.

Sebab tahap ini adalah lebih tinggi daripada tahap Fibonacci adalah kerana tidak ada subjektiviti yang terlibat dalam pengiraan mereka. Sebagai contoh , apabila memilih pelbagai tanda tahap Fibonacci seseorang boleh memilih pelbagai dari H1 .

Sistem ini mencari sokongan dan rintangan adalah sangat subjektif dan dengan itu terdedah kepada risiko untung atau rugi dalam pelaburan.

Berikut adalah satu contoh yang sangat baik harga ranging di bawah paras S1 yang dengan momentum keseluruhan pasaran. Ini menunjukkan market agak stabil sebelum ke satu-satu destinasi yang lain diikuti bergerak secara retest yang memberikan suatu catatan pendek yang baik dengan risiko yang minimum.

Screen  
Bersambung di Strategi Pivot Episod 2 nanti :) Wassalam

10k to 50k dalam 4 jam

Salam semua, hari ini along nak share bagaimana 2 pemuda UK ini menghasilkan 500% dalam empat jam melalui forex.

Teknik yang beliau gunakan along faham.Sebenarnya sangat mudah.

Yang hadir kelas SOGEH PROFIT akan datang,along akan terangkan dengan jelas bagaimana 2 lelaki ini mudah menghasilkan tunai dalam tempoh 4 jam menghasilkan pendapatan purata setahun penduduk England :

Lihat Info kelas selanjutnya:

Sogeh Profit Jelajah MALAYSIA

 pip hijau

Jom layan movie pendek di bawah ini ,buat inspirasi trader Malaysia yang menjadi Super Depo bertukar menjadi Super Trader.

Dua lelaki biasa telah  melakukan sesuatu yang luar biasa.

 
Berjuang untuk hidup di London, mereka mengambil keputusan untuk trade sehingga setiap sen yang mereka boleh meletakkan pendapatan mereka semuanya  dan bermain pasaran matawang iaitu FOREX, untuk melihat dan memastikan teknik yang mereka aplikasikan dapat mereka buat dalam tempoh 48 jam yang mereka sasarkan.

2 Hari pada bulan Januari 2013  mereka memutuskan untuk menghasilkan filem pendek sendiri mengambil peluang mereka dalam strategi dan pendekatan yang betul, boleh membuat wang segera dengan lumayan atau mereka terlokop hilang semuanya.


Anda boleh mengambil inspirasi dari filem pendek ini.Buang tabiat berjudi atau bertaruh.Lakukan dengan perancangan yang betul dalam forex.In sya Allah berjaya.

Platform yang mereka gunakan ialah XM.

Along cadangkan bagi mereka yang biasa dengan mt4,guna XM Islamic account.
Along ada tunjukkan cara daftar di sini.

The FX trading system so successful, we put our own money on the line to prove it…and made the UK's average annual salary in 48 hours.

City traders didn’t want us to share our strategy, or the documentary of how we used it for real.

Alhamdulillah Zulhakim Karkersz sudah buktikan pada 

12 Februari 2014 bahawa trader Muslim Juga Boleh
Klik Sini



Budak Kampung Ke Super Trader






Salam semua,

Along ada posting di FB seperti di bawah :


Dalam Malaysia ini,antara trader seluruhnya along tidak layak untuk berdiri di khalayak ramai dan mengajar ilmu ini.
Namun nabi s.a.w pesan, "sampaikanlah ilmu walau satu ayat"

Menjadi rutin harianku memeriksa besi yang karat untuk dibersihkan "Blasting" dan menjadikannya bernilai tinggi "Painting"



Kenapa along buat kelas "Sogeh Profit" :
(Maksud kiasannya Kaya Bertaqwa dengan ilmu dunia untuk bekal akhirat)

Ada 2 sebab.

1.Atas alasan sama,seperti tugas diatas,along dikelilingi trader Malaysia yang dari 100 orang,98 loss dengan teruk.
Ulamak bagitau,jika kita lihat orang lemas,"wajib" yang pandai berenang selamatkan segera.Begitu juga dengan "Dagangan Analisa Matawang"

2.Saya terpanggil dengan cabaran seorang trader No.1 Asia,

"Tiada seorang trader Muslim yang namanya di ranking dan proven di Wall Street apatah lagi berbangsa Melayu".

Pada ketika itu Perodua Kancil kesayanganku kehabisan minyak di tepi jalan T_T





Dan pada ketika itu juga page
https://www.facebook.com/forexprofit
ini dibuat bagi menunujukkan usaha kecil dan berhasil bukti rakyat Malaysia juga Boleh.
dengan Trade mark "Dari Budak Kampung Ke Super Trader"




yang menjadi doa,dan yakin bahawa Allah s.w.t jua yang memakbulkan doa.

Sogeh Profit Cyberjaya Lancar!

Salam semua,

Alhamdulillah tamat sudah seminar perkongsian di Cyberjaya pada Jumaat lepas (8/11/2013)


Di Bawah detail seminar tersebut:

"Dari BUDAK KAMPUNG ke Super Trader"

SOGEH PROFIT
-Amalan Kekayaan Yang Di Abaikan.
-Forex cara harus pada syarak.

8/11/2013 (Jumaat)
8:30 pagi hingga 5:30 petang
LOKASI:
MSC Malaysia Knowledge Workers Development Centre(KDC)

Persiaran Apec,
Cyber 8,
63000 Cyberjaya,
Selangor







 







Tahniah kepada senarai peserta di bawah yang berjaya mendapat ilmu dunia akhirat:

1.Azman B. Md. Top
2.Mohd Sahran Bin Osman
3.Mazuan Masdar
4.Rehana Abd. Karim
5.Hairy Bin Omar
6.Juria Razali
7.Muhammad Syahmi Bin Salim
8.Mohamad Fitri Bin Hajar
9.Mohd Faris Safwan
10.Khairul Faizi Bin Khairuddin
11.Hafeez Mustapai
12.Muhammad Syahidauzan Bin Samsudin
13.Khairul Umam Bin Sairi
14.Mohamad Aiman Bin Abdol Razak
15.Khusni
16.Sarah Lisz
17.Rizal SC
18.Che Engku Asrul
19.Shahrul Izat
20.Noraizdillia Bte Sallehuddin
21.Abu Aswad B. Abu Bakar
22.Muhd Bukhari B. Abd Hamid
23.Nik Lan
24.Hatta Bakri.
25.Mohd Khalid Adnan.
26.Zamri Bin Nordin
27.Mohd Nor Faizal Bin Hassan
28.Shaheed Bin Md. Azali
29.Hafiz Abd. Wahab
30.Ahleem Kalib
31.Ahmad Solehin B. Paimon
32.Noraiha Bte Ismail
33.Mohd Azam Bin Shaffiee
34.Mohd Afendi Bin Shaifudin
35.Ismail CBD.
36.Mohd Mohamadi B. Abd Malik
37.Nor Rohaiza Bte Abbas
38.Ahmad Poha Mahmood
39.Daniel Bin Jamal Abd Nasir
40.Mohd Nazri Bin Mustaffa
41.Mohd Sanusi Bin Mohamed Noh
42.Al-Azad Anor George Bin Abdullah
43.Redduan Bin Abd Rahman
44.Mohd Hairul Anuar Bin Mohd Khir
45.Asmah
46.Ghazali Md Top.
47.Sufiah Mohd Top.
48.Mohd Fauzi Bin Abd Razak
49.Khairizal Bin Muzamil
50.Mohd Saiful Bin. Md. Dom
51.Muhammad Syafwan Bin Mhd. Idris
52.Lily Syeeda Binti Ab. Razak
53.Mohd Azmi Bin Su
54.Sukimin Bin Saaid
55.Mohd Farizul Bin Abdul rahman
56.Mohd Farizal Bin Abdul Rahman
57.Mohd Rizal B. Haluddin
58.Noor Hidayah Yahya
59.Mohd Najmi ahmad.
60.En Fauzi xm manager.
61.Lutfi Bin Idrus.
62.Muhammad Hafiz bin Hassan.
63.Tengku Isyraf bin Tengku Abd Rahman
64.Mohd Sharif bin Khairul Anuar.
65.M.Aiman Abdul Wahab
66.Mazlan Bin Mahamad
67.Harniazizi Bin Mansor.
68.Aidid Khuhairi Razali.
69.Siti Khadijah Md noor.
70.Mohd Zailani Bin Juni.


Yang tiada nama seperti di atas sila email ke along@nego.my

Antara nama-nama di atas,along yang paling kurang ilmu dan pengalaman.

Mereka yang bersifat pertengahan dalam semua hal tidak akan menjadi miskin ilmu dan harta.

In sya Allah,yang hadir kesannya luarbiasa.
Simple tapi super power.
Amalkannya secara istiqamah,rezeki akan datang tanpa diundang in sya Allah.

Wassalam.

Inspirasi buat forex trader

Salam,

Hari ini along nak share ayat puitis dalam forex.
Semoga ilmu dan nasihat ini menjadi pahala yang besar buat penulis.



Orang Nampak Macam Senang Nak Senang Dalam Forex...

Tapi Orang Tak Nampak Dan Tak Mahu Nampak Sisi Susah Di Dalam Forex...

Lalu Timbul La Parasit-Parasit Yang Memberi Mereka Harapan Yang Kosong....

Serta Janji Tinggi Melangit...

Mereka Lah Yang Dipuja....

Mereka Lah Yang Di Bangga...

Minoriti Yang Berkata Benar Serta Tanpa Berselindung...

Mereka Lah Yang Dikata Si Luncai...

Mereka Lah Yang Dikata Sang Langau...

Itu Lah Pemikiran Orang Kita....

Takut Kepada Kebenaran...

Lebih Selesa Disogok Dengan Cerita Khayalan....

Serta Berimpian Jauh Melangkaui Realiti...

Di Hari Minggu Ni...

Sama2 Kita Muhasabah Diri....

Forex Adalah Perniagaan...

Bukan Mesin Perjudian...

http://www.facebook.com/mohd.izzatullah

Di sini Ammonia 2012
gambar2 kenangan ketika along dan Izzatullah bekerja bersama.
Waktu ini kami susah senang sama-sama.

Alhamdulillah beliau dah jadi Full Time Trader yang berjaya.Add friend di fb beliau.
In sya Allah,ilmu forex beliau akan kongsikan sebaiknya.

Wassalam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :