FX Coliseum Panduan Santai Copy Trade

Salam semua,
Hampir sebulan lebih FxColiseum memasuki pasaran Malaysia dan menjadi trending di facebook dan What Apps.

Fx Coiliseum adalah "solution" kepada "copytrade" mana-mana broker dan pembunuh kepada servis "VPS" berbayar buat penggemar EA.Tahniah Diucapkan.Pip Hijau amat menggalakkan anda mendaftar servis ini secara percuma. 

 Video Pengenalan.






Panduan Daftar FxColiseum

Copy Trade for All Brokers

KLIK BANNER DI ATAS

KLIK REGISTER DAN PILIH BAHASA MELAYU UNTUK LEBIH MUDAH FAHAM.

MASUKKAN BUTIR-BUTIR PERIBADI

ANDA JUGA BOLEH LOGIN MENGGUNAKAN MEDIA SOSIAL

TUKAR USERNAME ANDA

PERGI KE PROFILE DAN EDIT MAKLUMAT ANDA

MASUKKAN BROKER YANG ANDA GUNAKAN SEKARANG

MASUKKAN BROKER DAN NO ACC BROKER ANDA

STATUS ANDA BERJAYA.






Panduan COPYTRADE FxColiseum




PILIH  BROKER DAN "GLADIATOR"(YANG AKAN ANDA COPY)

ANDA AKAN TERUS DI "UPDATED" COPY AKAUN  "GLADIATOR" YANG MENJADI PILIHAN ANDA

JIKA GLADIATOR SELL,AKAUN ANDA JUGA AKAN BUAT PERKARA SAMA

BEGITU JUGA JIKA BUY.
Copy Trade for All Brokers



Panduan EA DAN SETTING VPS PERCUMA FxColiseum



AKHIRNYA SISTEM VPS PERCUMA ADA DI FX COLISEUM


KLIK SUBSCRIBE
PADANKAN PARAMETER SETIAP EA ANDA


TIK "CREATE NEW SETTING FROM DEFAULT" DAN KLIK "NEXT"
APABILA SETTING EA SELESAI,KLIK "SUBMIT"


KLIK "MY EA"


ANDA BOLEH LIHAT PRESTASI EA ANDA,IANYA MENGGUNAKAN WEB  SERVER FXCOLISEUM  DAN TIDAK PERLU LAGI MELANGGAN VPS BERBAYAR.





KELAS PENERANGAN FX COLISEUM




FXCOLISEUM Presentation Kemaman, Terengganu.



ACARA: Seminar FXCOLISEUM



TARIKH: 12 Ogos 2015



MASA ACARA: 8.00 mlm11.30 mlm



LOKASI ACARA: IKBN Kemasik KM 19, Jln. Kemaman Dungun 24100 Kemasik

Kemaman, Terengganu



SKOP ACARA: Baru dan lama yang terlibat dalam industri forex



OBJEKTIF ACARA: Mengenali dan memahami FXCOLISEUM



PENJELASAN ACARA: Penjelasan ringkas dan padat mengenai FXCOLISEUM







Copy Trade for All Brokers

Kalendar Ekonomi Dunia




Kalendar 2015 Untuk Berita Penting “Central Bank"
US Federal Reserve - FOMC
Month
Date
January
28
March
18
April
29
June
17
July
29
September
17
October
28
December
16
Bank of England (BOE)
Month
Date
January
8
February
5
March
5
April
9
May
11
June
4
July
9
August
6
September
10
October
8
November
5
December
10
Bank of Japan (BOJ)
Month
Date
January
21
February
18
March
17
April
8
April
30
May
21
June
19
July
15
August
7
September
15
October
7
November
19
December
18
Reserve Bank of Australia (RBA)
Month
Date
February
3
March
3
April
7
May
5
June
2
July
7
August
4
September
1
October
6
November
3
December
1
European Central Bank (ECB)
Month
Date
January
22
March
5
April
15
June
3
July
16
September
3
October
22
December
3
Swiss National Bank (SNB)
Month
Date
March
19
June
18
September
17
December
10
Bank of Canada Rate (BOC)
Month
Date
January
21
March
4
April
15
May
27
July
15
September
9
October
21
December
2
Reserve Bank of New Zealand (RBNZ)

Month
Date
January
29
March
12
April
30
June
11
July
23
September
10
October
29
December
10

Panduan Selesaikan Hutang secara santai

Salam semua,hari ini penulis berkongsi artikel "Kewangan" yang di tulis dengan detail oleh rakan Facebook Zaidi Ismail dan Owner http://www.urusinsan.net/ 
Tulisan dari laman web beliau :Laman web dan Portal ini diujudkan khusus sebagai perantara maklumat berkenaan prinsip, kaedah, teknik serta langkah-langkah dan contoh yang diambil oleh pelbagai individu untuk membina kekayaan dan kesenangan disamping membebaskan diri dari belenggu hutang, menjana lebihan pendapatan dan akhirnya menjalani hidup ini dengan lebih mudah, senang, tenang dan bahagia di Malaysia.

Cara saya tak susah pun .. tak perlu bermandi peluh di bawah terik mentari .. tak perlu angkat benda berat .. tak perlu bersusah payah mintak kesian .. hanya perlukan sedikit ketukan emosi sahaja..Siapa dengar cakap dan buat .. dia dapat..Siapa tak takut kena ketuk .. mai la datang jumpa ... mana la tahu boleh menyimpan RM2500 sebulan..Setiap 10 bulan boleh beli rumah RM200K atau pergi umrah / bercuti keluar negara atau tukar kereta baru setiap 10 bulan atau kenduri kahwin setiap 10 bulan atau beli saham blue chips atau ... beli tanah kebun atau ... anak belajar di "private school" atau ..atau ...Banyak pilihan boleh buat bila ada wang dan simpanan yang barakah .. tak perlu berhutang .. boleh senyum memanjang.- Zaidi Ismail-


Semua orang mempunyai cabaran kewangan dan setiap cabaran kewangan setiap orang tidak sama , ini adalah sebab utama saya tidak suka menunjukkan formula dan kiraan kewangan secara umum terutama di blog atau di media sosial dan anggap setiap kiraan dan formula tersebut boleh digunakan oleh semua orang.

Dibawah adalah contoh kes dimana tanpa formula , trik atau kaedah tertentu dapat menyelesaikan hutang sebanyak RM43K dalam masa 14 bulan sahaja , selepas tempoh tersebut dan apabila semua hutang dilangsaikan, Tuan punya kes akan dapat menyimpan RM4000 setiap bulan.


Berikut adalah dialog saya bersama yang bertanya , dengan sedikit maklumat asas dapat membantu beliau menyelesaikan hutang sedia ada.

Yang Bertanya : Assalamualaikum Tuan.. memandangkan tuan punya schedule tight.. saya ada sedikit persoalan.. berkenaan financial saya.. takut nanti saya tersalah langkah.. tuan hanya bagi pendapat sedikit sahaja sama ada baik / tidak.. saya mempunyai commitment yg sgt tinggi.. di mana total up adalah setiap bulan lebih kurang rm3500 saya perlu bayar.. saya ingin ambil keputusan untuk membeli rumah ayah saya di mana saya sekarang duduk bersama orang tua saya.. saya wat pinjaman rumah kedua sebanyak RM360000 dengan monthly payment rm1700.. rm110000 saya ambil utk langsaikan hutang kereta, & segala loan.. balance rm250000 untuk ibu bapa saya.. adakah betul cadangan saya di atas??

Saya : Secara umum , tidak.

Yang Bertanya : terima kasih tuan.. maybe saya akan usaha jumpa tuan dahulu.. [ saya tahu beliau hampir putus asa dengan jawapan saya]

Saya : berapa simpanan ditangan? total tunai dan berapa yg boleh disimpan setiap bulan (jika ada) ? kata ada rumah pertama , berapa bayaran bulanan rumah pertama? ada KWSP akaun 2 tak? [saya mula mengorek maklumat yang diperlukan]

Yang Bertanya : simpanan di tangan tiada tuan.. simpanan utk setiap bukan jika ikut perbelanjaan yg saya da wat n tolak smue commitment.. saya boleh simpan dalam rm500.

Saya mula memberikan solusi :-

Saya : jika begitu , kenapa tak hanya bayar RM600 utk kredit kad UOB , RM400 +500 baki bayar CIMB lite? [ini kerana bayaran ansuran minima kad kredit cuma 5% dari baki hutang kad kredit sedia ada]

Yang Bertanya : rumah pertama dalam pembikinan tuan.. beli rumah apartment kat Shah Alam 330000 & sekarang baru 50%.. bayaran monthly macam dlm pictures.. rm750..

Saya : Dalam masa 2 bulan cimb lite dah boleh habis bayar

Yang Bertanya : kwsp akaun 2 ada tuan..

Saya : bulan ke 3 dah boleh menyimpan RM1K sebulan.

Yang Bertanya : dlu down payment rumah da keluar kan 16k , owhh.. betul juga tuan.. langkah yg baik tuan.. terima kasih byk2 tuan atas nasihat..  jika ada peluang.. saya akan attend tuan sesi 1on1.. saya akan bawa segala details yg saya ada.. bersama isteri..

Saya : cimb kad boleh bayar rm300 jer dulu , jimat rm 400

Yang Bertanya : setiap hari saya tgok appointment..

Saya : kalau dicampurkan jumlah yg boleh jimat / simpan bulanan = Rm400+500+400+150 = 1550 ,
RM1550 kalau simpan dalam masa 5 bulan dah boleh / tutup habis kad kredit cimb

Saya : maka simpanan bulanan = RM400+500+700+150 = 1950

Yang Bertanya : ini mmg terbaik.. eye openers utk saya.. x terfikir tuan.. [ ini biasanya akan terjadi , tidak terfikir , kenapa tak fikir ? saya tak rasa ianya sukar untuk di fikirkan]

Saya : dalam masa 3 bulan dah boleh langsaikan personal loan alrajhi

Yang Bertanya : Alhamdulillah.. terima kasih tuan.. semoga Allah permudahkan segala urusan tuan.. sgt appreciate bantuan awal tuan ni..

Saya : maka simpanan = Rm400+500+700+150+250 = RM2300. maknanya dari awal cuma ambil masa 10 bulan utk selesaikan semua hutang kecuali kredit kad UOB dan PL easy RHB sahaja. setiap bulan dah boleh simpan Rm2300 sebulan.

Yang Bertanya : baik tuan.. cadangan yg sgt baik..

Saya : kalau simpan RM2K sebulan pun dah OK , dalam masa 10 bulan berikutnya dah ada RM20K , nak setelkan UOB pun boleh atau just let it be , bayar minimun , simpanan dah boleh buat modal beli rumah sewa Rm200K

Yang Bertanya : syukur sgt2.. eye openers utk saya.. saya akan buat schedule..

Saya : ini cuma langlkah permulaan , bila kita jumpa kelak dan tahu lebih detail , mungkin pelannya akan berubah. paling tidak boleh mula selesaikan 1 hutang dlm masa 2 bulan. bayar minima kad UOB dan CIMB +500 duit simpanan anda , 2 bulan dah boleh selesaikan CIMB lite dan boleh simpan xtra RM150.

Rm400+400+500 = RM1300 / bulan ,

2nd month dah ada terkumpul RM2600 ( dah boleh setelkan cimb lite = RM1900)

bulan ke 3 = RM1300+150 = RM1450 + 700 = 2150 (total terkumpul)

bulan ke 4 = RM2150 + 1450 = RM3600

bulan ke 5 = RM3600 + 1450 = 5500.

bulan ke 5 dah boleh selesaikan hutang cimb master = Rm5500 - 4500 = RM1k

bulan ke 6 = Rm1K +1450 +300 = 2750.

bulan ke 7 = RM1750 + 2750 = 4500

bulan ke 8 = RM1750 + 4500 = RM6250

begitulah seterusnya.

Yang Bertanya : baik tuan.. terima kasih x terhingga.. fuhhh. x sangka dapat bantuan sebegini banyak dari tuan.. saya akan cuba buat schedule sebagai langkah permulaan.. baik tuan.. saya akan wat schedule.. insha Allah.. saya tunjukkan kt tuan sebentar lagi. at least I can get pictures..

Saya : ok, insya'llah.

Yang Bertanya : terima kasih tuan..

Saya : stop guna kad kredit buat masa ini sehingga hutang2 ini dihapuskan


Yang Bertanya : tuan.. schedule seperti yg tuan suggest..Terima kasih tuan atas eye openers.. insha Allah akan buat temu janji dengan tuan utk langsaikan kereta pula.. serta tambahan mcm mne nak kumpul aset.. insha Allah..

PS : Bayangkan apa yang boleh dilakukan dengan simpanan sebanyak RM4000 setiap bulan?

# Beli rumah sewa RM350K setiap 10 bulan ?

# Melabur dalam perniagaan kecil setiap 10 bulan ?

# Membeli saham-saham berkualiti di Bursa Saham Kuala Lumpur setiap 10 bulan ?

# Melabur kedalam logam berharga setiap 10 bulan ?

# Bercuti keluar negara setiap 10 bulan ?

# Beli kereta baru secara tunai setiap 10 bulan ?

# Umrah setiap 10 bulan ?

# Penuhkan ASB dalam masa 4-5 tahun ?

# Apa sahaja yang menguntungkan ?

Bayangkan pula apabila yang bertanya bertemu saya kelak ketika sessi analisa kewangan dan 1 on 1 apabila saya mengambil kira KWSP , rumah yang dibeli , hutang kereta , bonus , dividen dan lain-lain kapasiti kewangan yang belum diambil kira. Bayangkan .....

Maka pilihan di tangan kita sendiri , tak perlu masuk program tersontot , tak perlu buat pinjaman bodo , tak perlu pusing konar dan belit sana sini untik membina harta dan menjadi kaya dan semuanya boleh dilakukan sendiri menggunakan apa yang ada ditangan tanpa perlu melibatkan orang lain.


Waallahualam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :