Wave trend analisa PAIR AUDCAD







PAIR AUDCAD 

Untuk pair audcad ini apa yang kita nampak ialah trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah retracement 

Tetapi untuk small scope trend downtrend dan wave sekarang berada di zon swing failure sell

Akan tetapi price sekarang telah pun breakout upper trendline jadi hint untuk nak naik seolah nampak sudah muncul 

Jadi better tunggu price retrace atau datang ke kawasan trendline terlebih dahulu atau ke zon swing failure dan muncul confirmation candle atau reversal untuk buy baru kita entry


Trust 


Tayor

Wave trend analisa PAIR AUDJPY







PAIR AUDJPY 

Untuk pair audjpy ini apa yang saya lihat trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah dalam fasa retracement secara bigscope

Dan untuk small scope trend adalah uptrend dan wave sekarang adalah breakout projection buy 

Jadi kita perlu tunggu price retrace terlebih dahulu ke kawasan lower trendline itu dan muncul reversal di smaller timeframe baru kita akan fokus untuk buy 

Tetapi nampak macam momentum untuk naik dah tak berapa kuat kerana price naik dalam keadaan crawling iaitu bukan dalam keadan strong momentum buy.Jadi kita takut price gagal breakout upper trendline dan terus reverse buat momentum sell


Trust 


Tayor

Wave trend analisa PAIR AUDNZD







PAIR AUDNZD 

Untuk pair audnzd ini apa yang kita lihat ialah trend adalah uptrend secara big scope dan wave sekarang adalah early projection untuk break previous high 

Dan untuk small scope trend uptrend dan wave sekarang adalah breakout projection

Dan sekarang kita akan lebih fokus kepada sell kerana price sekarang sudah berada di zon upper trendline 

Jadi jika berlaku sebarang reversal maka boleh cari peluang sell dengan menunggu confirmation candle atau reversal chart pattern 


Trust 


Tayor

Wave trend analisa PAIR GBPJPY






PAIR GBPJPY 

Untuk pair gbpjpy ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah bersifat kepada retracement sahaja 

Dan price sekarang sangkut di zon resistance setelah create new high untuk small scope 

Dan candle daily telah pun form confirmation candle iaitu low candle daily sama low candle weekly 

Jadi nak standby sell stop boleh di low candle daily 

Tapi hati-hati sebab brexit jadi pergerakkan boleh jadi messy dan tak berapa cantik

Dan lihat price sekarang sedang membuat equilibrium .Ini bermakna price sedang menunggu something impact besar berlaku 


Trust 


Tayor

Wave trend analisa PAIR EURJPY







PAIR EURJPY

Untuk pair eurjpy trend untuk pair ni ialah downtrend secara bigscope dan wave sekarang adalah retracement setelah berlaku breakout projection sell

Jadi kalau kita lihat trend untuk small scope sekarang trend adalah uptrend dan wave sekarang adalah breakout projection buy 

Akan tetapi kalau kita perhatikan zon upper trendline itu sekarang price masih lagi bermain di area situ 

Jadi kita perlu tunggu sehingga ada satu clear direction dulu sama ada nak breakout atas atau bawah

Dan nampak seolah price gagal breakout upper major trendline itu

Dan semalam kita telah cut loss disebabkan candle confirmation inside bar di daily gagal close bawah mother bar 

Insya’allah kita akan comeback dengan next setup yang lebih teliti dan berhati-hati kerana loss kita itu disebabkan titik breakout low itu bukanlah lower low yang pertama dan wave bergerak dari lower high bukan higher high 


Trust 


Tayor

Wave trend analisa PAIR GBPNZD





PAIR GBPNZD

Untuk pair gbpnzd ini apa yang kita lihat trend adalah uptrend secara small scope dan wave sekarang adalah breakout projection buy 

Manakala untuk bigscope trend adalah downtrend dan wave sekarang adalah retracement 

Jadi kita nampak potential untuk nak naik lagi ada dan Sekarang price berada dan bermain di area breakout projection buy untuk small scope 

Sekarang dah jadi 50-50 iaitu kita perlu tunggu samaada price nak naik atau reversal untuk down berlaku 

Jadi macam kita katakan sebelum  pair gbp ini berkait dengan sentimen brexit jadi saya tak berminat sangat pair gbp sekarang


Trust 


Tayor

Wave trend analisa PAIR EURCAD






PAIR EURCAD 

Untuk pair eurcad ini apa yang kita lihat ialah trend adalah downtrend secara bigger scope dan wave sekarang adalah early projection untuk break previous lower low 

Tetapi untuk bigger scope price dah pun breakout upper trendline 

Jadi ia menandakan hint awalan untuk nak naik itu ada dan price berjaya create new high setelah bergerak dari lower low 

Jadi jika price buat correction big scope maka boleh cari peluang untuk untuk entry buy jika price sampai berhampiran lower trendline dan muncul confirmation candle atau reversal pattern sahaja 

Trust 


Tayor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cari info FX di Blog ini :